• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    KOC256: 70k zůstává
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TYCHOVRAHE:
    Ted jsem to cetl, ale uz jsem se rozumne nedopidil, zda se saha na tech 70000 nebo to je fix. Zbytek me nezajima :)
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    Erste Premier od ledna: Upřesňujeme kritérium měsíčního příjmu. Do měsíčního příjmu zahrnujeme mzdu / plat či příjem ze samostatné výdělečné činnosti a nebo svobodných povolání.

Při nesplnění 2500kč/m.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    BIMBAS: ADAMM: GOR:
    Ahoj, měl bych otázku pro někoho kdo kartu už má a zaplatil Spotify. Lze jednout kartou zaplatit za více účtů Spotify a získat peníze zpět? Díky.
    HARALD
    HARALD --- ---
    HARALD: Ještě jsem kouknul napřesné časy. Pokud jsou peníze odeslány před 14:00, budou do banky příjemce připsány do 19:00 následující pracovní den.
    HARALD
    HARALD --- ---
    GUMBA: Sepa platby mají probíhat do druhého PRACOVNÍHO dne, pokud jsou odeslány před uzavřením dne v systémech odesílající banky.
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    NELDE: Kartou bohužel ne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GUMBA: To asi nebude jisté, že to bude další den. Nejde to kartou?
    GUMBA
    GUMBA --- ---
    Nevíte někdo, jak je to se SEPA platbami? Chci zaplatit (v EUR) něco ve Švýcarsku a potřebuju, aby platba proběhla nejpozději do druhého dne. Teoreticky to tak má jít, ale nemám s tím vlastní zkušenost. Domácí banka je RB.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Potřebovala jsem navýšit limity pro platby kartou vystavenou k dětskému účtu (dítě pod 15 let) mBank. Tak přestože internetové bankovnictví k tomu účtu mám pod sebou já a tu kartu taky a přestože dítě má svoje IB jen pasivní (aktivně to můžu ovládat zase jenom já od sebe), zrovna změna limitů karty probíhá přes jeho IB. S tím, že potvrzující SMS přijde na telefon rodiče. Nepřijde mi to ani intuitivní, ani praktický, ani konzistentní s ostatními pravidly dětského účtu.
    Nicméně se to povedlo vyřešit i alternativně přes help-linku, když jsem se tam dovolala jako ověřený klient (což teda znamenalo hovory dva, protože napřed mě museli navigovat, kde si nastavím heslo pro m-linku:-)
    Ale nakonec teda máme nastaveno a přizpůsobeno potřebám rostoucí slečny.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Teď jsem to zkoušel, varování z appky a kód v mailu
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KOC256: Kdepak, dival jsem se :-( Ani ve spamu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANT_39: Kod mas v mailu. Taky jsem cekal na SMS.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KOC256: Ani se mi tam nepodarilo prilogovat. Nechal jsem si nekolikrat poslat kod, nedorazil ani jednou. Jen appka si vsimne ze "we've noticed a login attempt to your account". Thanks for nothing :-|
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Revolut má nově rozhraní i na webu, ale zatím nic moc neumí...
    GOR
    GOR --- ---
    GOR: Tak nakonec se podarilo s jinym telefonem...
    Mate nekdo vyzkouseny, jakym kursem jdou ty EURa, kdyz se plati v CZK?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Hodí se to v případě lidí, co nemohou fyzicky do banky, ale musí tam zajít.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OMNISLASH:
    tak záleží jak se to bude potvrzovat. Pokud je bráno, že potvrzení mobilem a heslem (třeba) je dostatečné pro odeslání miliónu kamkoliv, tak proč ne plná moc?

Ber, že občas se PM hodí a je strašná obstrukce ji vyřizovat někde na poště či kde...
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ted mi prisla zmena podminek u sporky a nemuzu si pomoct, ale tenhle bod mi tedy zase tak extra neprijde:

Plnou moc k nakládání s penězi na svém účtu udělíte jednoduše v internetovém bankovnictví.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: matlal jsem to v té aplikaci tam a zpět, tam a zpět - a nakonec to prošlo. ale teda úplně dobrej pocit ze zaseknutí se takhle na startu člověk nemá ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam