• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Aha, tak to ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    mysleno to je z pohedu toho ocekavatelne "spatneho" tedy pokud jsi nekdy zvolila moznost 1-3, tak zaklikni to...
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Ve skutečnosti ke kartě vždycky na začátku přišlo random číslo. Některá jsem si nechala, jiná jsem změnila na vlastní kombinace.
    KOC256
    KOC256 --- ---

Měl jsem někdy pin ve tvaru:

35 hlasy od 35 respondentů

KOC256
      KOC256 --- ---
      ADAMM:
      skoda, ale ze se ty karty uz nepouzivaji ;-)

I pri vyberu staci hodinky
      EDERA
      EDERA --- ---
      CMLKA: Jo, jenže to je 6 random čtyřcifernejch čísel jenom na kartách, další na PIN k SIMce, další na klíč do internetového bankovnictví RB, šesticiferné na vstup do IB UniCredit... Občas mám pocit, že bych mohla napsat knihu "Můj zaheslovaný život".
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      ADAMM: No vidis, to me nenapadlo...ja si je proste vetsinou zapamatuju ;) kazdopadne s apple pay uz je to beztak temer fuk...nicmene ted mi prislo nejvtipnejsi, kdyz jsme dostali SPZtku ktera se az na jednu presmycku shoduje s mym pinem :) pritel nechape, jak si muzu tu spztku pamatovat :))
      ADAMM
      ADAMM --- ---
      CMLKA: mě se teda osvědčillo mít ke každé kartě jiný PIN, který je ale nějak navázaný na čísla na kartě - třeba (takhle to zrovna nemám) jako druhé číslo z každého čtyřčíslí. člověk si to nemusí pamatovat, má to před očima, přitom je to unikátní a zároveň to není nic jako 1234.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      Pro me nahodou jsou Piny karet skvelej zpusob, jak ziskat 4 random cisla, ktery si musim pamatovat a nezabredavam pak do vymejsleni neustale stejne se opakujicich vzoru. A skoro v kazdě PINu jsem si nasla nejakou posloupnost ci mnemotechnickou pomucku
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      KOC256: Budu se timto povazovat za hodne mladou!
      Ale to mi pripomnelo, ze mam u air bank nejaky maly penize, ktery jsem nikdy nepouzila...
      EDERA
      EDERA --- ---
      NELDE: Tak jsem šla znovu prozkoumat oba ty dopisy, co k tomu přišly, a ani v jednom nic o změně PIN není.
      KOC256
      KOC256 --- ---
      VENIKA:
      to jsi asi hodně mladá a nebo máš krátkou paměť. Ani Air/bank tu možnost neměla od začátku! :D
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      NELDE: Ja tu kartu nedostala, tak nevim, co je tam napsane ;)
      NELDE
      NELDE --- ---
      VENIKA: Je to napsané v tom dopise, co ke kartě přikládají.
      CAMELLA
      CAMELLA --- ---
      EDERA: pokud vím, tak v jakémkoliv bankomatu (i jiném než UCB)
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      EDERA: Ty jo, banka, kde nejde zmenit pin, by u me skoncila hned. Me by asi ani nenapadlo, ze ta moznost muze neexistovat.
      Ja bych sla do bankomatu, tady teda zminujou nejaky jejich vkladovy. Netusim, jestli jakykoliv atm unicredit=vzdycky ten vkladovy. Ale snad te to navede https://www.unicreditbank.cz/...cee2020-pws-cz/cz-dokumenty/Prirucka_pro_drzitele_platebni_karty.pdf
      EDERA
      EDERA --- ---
      NELDE: V mobilním bankovnictví jsem to právě nenašla.:-(
      NELDE
      NELDE --- ---
      Ale povedlo se mi to kdysi změnit.
      NELDE
      NELDE --- ---
      EDERA: Možná jenom po telefonu nebo v mobilním.
      EDERA
      EDERA --- ---
      Přišla mi nová VISA od UniCredit. Netušíte někdo, jestli se u ní dá změnit PIN? V mobilním bankovnictví jsem to nenašla.
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam