• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    PATRIKCHRZ: kdysi dávno jsem ke kartě už neexistující banky vyfasovala PIN 6085. Na kartě jsem měla poznamenáno 1217 a v případě nouze se násobilo pěti.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Dříve, když PINy nešly neslyšel měnit, jsem používal následující systém:
    Od PINU jsem odečetl moje "oblíbené číslo" a rozdíl jsem si napsal na kartu.
    Tedy např. Pin ke kartě je. 4567, moje "oblíbené číslo" 1111, takže na kartu jsem si napsal 3456. Když jsem PIN zapomněl, tak jsem ho "vypočítal"
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Podle jejich tlustého manuálu to asi ani jinak nejde
    Změna PIN
    Prostřednictvím sítě vkladových tzv. iQ bankomatů si můžete zdarma změnit PIN. V případě, že aktivujete kartu,
    lze změnu PIN provést až následující pracovní den po aktivaci. Platit kartou u obchodníka a vybírat hotovost
    z bankomatů je možné ihned po změně PIN, vkládat hotovost přes bankomat nebo požádat o minivýpis však až
    následující pracovní den.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: zcela jistě to jde v bankomatu Unicredit, osobně zkoušeno.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    MUXX: otiskem prstu...
    MUXX
    MUXX --- ---
    RATTKIN: A jak se prihlasujes do spravce hesel?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    správce hesel někdo nepoužívá? já nevím z hlavy ani jediné své heslo nebo PIN.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Aha, tak to ne.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    mysleno to je z pohedu toho ocekavatelne "spatneho" tedy pokud jsi nekdy zvolila moznost 1-3, tak zaklikni to...
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Ve skutečnosti ke kartě vždycky na začátku přišlo random číslo. Některá jsem si nechala, jiná jsem změnila na vlastní kombinace.
    KOC256
    KOC256 --- ---

Měl jsem někdy pin ve tvaru:

35 hlasy od 35 respondentů

KOC256
      KOC256 --- ---
      ADAMM:
      skoda, ale ze se ty karty uz nepouzivaji ;-)

I pri vyberu staci hodinky
      EDERA
      EDERA --- ---
      CMLKA: Jo, jenže to je 6 random čtyřcifernejch čísel jenom na kartách, další na PIN k SIMce, další na klíč do internetového bankovnictví RB, šesticiferné na vstup do IB UniCredit... Občas mám pocit, že bych mohla napsat knihu "Můj zaheslovaný život".
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      ADAMM: No vidis, to me nenapadlo...ja si je proste vetsinou zapamatuju ;) kazdopadne s apple pay uz je to beztak temer fuk...nicmene ted mi prislo nejvtipnejsi, kdyz jsme dostali SPZtku ktera se az na jednu presmycku shoduje s mym pinem :) pritel nechape, jak si muzu tu spztku pamatovat :))
      ADAMM
      ADAMM --- ---
      CMLKA: mě se teda osvědčillo mít ke každé kartě jiný PIN, který je ale nějak navázaný na čísla na kartě - třeba (takhle to zrovna nemám) jako druhé číslo z každého čtyřčíslí. člověk si to nemusí pamatovat, má to před očima, přitom je to unikátní a zároveň to není nic jako 1234.
      CMLKA
      CMLKA --- ---
      Pro me nahodou jsou Piny karet skvelej zpusob, jak ziskat 4 random cisla, ktery si musim pamatovat a nezabredavam pak do vymejsleni neustale stejne se opakujicich vzoru. A skoro v kazdě PINu jsem si nasla nejakou posloupnost ci mnemotechnickou pomucku
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      KOC256: Budu se timto povazovat za hodne mladou!
      Ale to mi pripomnelo, ze mam u air bank nejaky maly penize, ktery jsem nikdy nepouzila...
      EDERA
      EDERA --- ---
      NELDE: Tak jsem šla znovu prozkoumat oba ty dopisy, co k tomu přišly, a ani v jednom nic o změně PIN není.
      KOC256
      KOC256 --- ---
      VENIKA:
      to jsi asi hodně mladá a nebo máš krátkou paměť. Ani Air/bank tu možnost neměla od začátku! :D
      VENIKA
      VENIKA --- ---
      NELDE: Ja tu kartu nedostala, tak nevim, co je tam napsane ;)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam