• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    GHOSTSTALKER: Odpoved, ze kdyz se bance nebude neco libit, tak ti zrusi ucet by se tady dala pouzit na kazdou otazku. Me spis zajima realne reseni situace.

Banka mi urcite nechce rusit ucet, pokud k tomu ze zakona nebude donucena. Proto me zajima, co presne zakon vyzaduje.
    DONTRAGEDY
    DONTRAGEDY --- ---
    GHOSTSTALKER: tu asi nebude problem vypovedanie uctu - bank je dost a mozu vypovedat v zasade kedykolvek. Ta zaujimava otazka je, ci sa k tym peniazom clovek vobec dostane. Ma pravo banka ich nevyplatit ? Za akych podmienok ?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ELIJEN: Ano, četl. Ano, mám. Přečti si nedávnou historii této diskuze; ve finále stačí, když se podíváš do své smlouvy o vedení účtu/obchodních podmínek, kde pravděpodobně najdeš, že banka (i ty) můžeš smlouvu kdykoliv vypovědět i bez udání důvodu. Pak je debata na téma "Mohou mi zavřít účet, když jim nedoložím fakturu," poněkud virtuální, protože ti účet mohou zavřít kdykoli a o důvodech se s tebou vůbec nemusí (a pravděpodobně nebudou) bavit.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    GHOSTSTALKER: Tys ten zákon celý četl nebo máš zkušenosti z praxe?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ELIJEN: V zakone nic konkretniho nenajdes. Ve vysledku zalezi predevsim na tom, co si banka rekne. Kdyz ji neuspokojis, tak ti v lepsim pripade jen vypovi ucet.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Resili jste nekdo dolozeni puvodu penez pri prevodu z crypto burz? (Air)Banka chce "nascanované smlouvy, potvrzení nebo faktury", ale ty samozrejme u prodeje dlouhodobe investsice do BTC neexistuji.

Snazim se ted v zakone najit, co jim musi stacit, ale zatim neuspesne.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ADAM: mmm ja s ni dlouho neplatil, to schvalne vyzkousim nekdy v cem to vraci ted.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ASACHI: koukám na to a píši, že Binance vrací v BNB a swipe v BTC. kde píší o EUR?
    ADAM
    ADAM --- ---
    GOR: me dorazila za 9 dnů od žádosti. Asi posílají rychleji karty s vyšším levelem (mám tu 5%)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUDWIG_: binance vraci v EUR
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Aha, tak tohle nemám, ačkoliv jinak jsem hodně haptická.
    No, PIN jsem nakonec změnila v bankomatu UniCredit, i když teda jsem ho měla dočasně zakódovaný hezkým obrazem, jak rudou sovětskou vlajku přešívá švec na deštník.:-D
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ASACHI: je nejaky rozdil mezi binance a https://www.swipe.io/ kdyz to
    maji pres ne? BNB misto SXP a cashback v BNB misto BTC?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    btw pokud nekdo spechate, tak binance karta je vyrizena za 5 minut klikani a mate google pay ready virtualni kartu (na fyzickou cekam uz 9 tydnu)
    GOR
    GOR --- ---
    SKORZ: Jo, ale dnes se to asi otocilo, tak snad to vydrzi.
    ASACHI: Tak slava :-)
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    GOR: shitcoiny rostou, ale CRO zatim do teď klesaly
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: tak jim dám čas do konce listopadu ;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    GOR: me prisla po 6 tydnech od objednani ... uz ji tyden mam, celkem cajk.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: furt nic, zrovna jsem na to včera myslel, jestli není už záhodno jim napsat a trochu je vyfuckovat ;)
    GOR
    GOR --- ---
    BTW, prisla uz nekomu ta CRO karta?
    Shitcoiny, vcetne CRO, ted docela rostou, snad to jeste chvili vydrzi, at muzu vycashovat CRO stake reward :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: já mám v tomhle taktilni paměť - aka pamatuju si pohyb prstů při psaní.
    Blbý je, že numerické klávesnice jsou obráceně, než klávesnice na bankomatu, a už vůbec nemluvím o smartphonech a noteboocích bez numerické klávesnice, to jsem pak ztracená úplně :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam