• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ELIJEN: V zakone nic konkretniho nenajdes. Ve vysledku zalezi predevsim na tom, co si banka rekne. Kdyz ji neuspokojis, tak ti v lepsim pripade jen vypovi ucet.
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Resili jste nekdo dolozeni puvodu penez pri prevodu z crypto burz? (Air)Banka chce "nascanované smlouvy, potvrzení nebo faktury", ale ty samozrejme u prodeje dlouhodobe investsice do BTC neexistuji.

Snazim se ted v zakone najit, co jim musi stacit, ale zatim neuspesne.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ADAM: mmm ja s ni dlouho neplatil, to schvalne vyzkousim nekdy v cem to vraci ted.
    ADAM
    ADAM --- ---
    ASACHI: koukám na to a píši, že Binance vrací v BNB a swipe v BTC. kde píší o EUR?
    ADAM
    ADAM --- ---
    GOR: me dorazila za 9 dnů od žádosti. Asi posílají rychleji karty s vyšším levelem (mám tu 5%)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LUDWIG_: binance vraci v EUR
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Aha, tak tohle nemám, ačkoliv jinak jsem hodně haptická.
    No, PIN jsem nakonec změnila v bankomatu UniCredit, i když teda jsem ho měla dočasně zakódovaný hezkým obrazem, jak rudou sovětskou vlajku přešívá švec na deštník.:-D
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ASACHI: je nejaky rozdil mezi binance a https://www.swipe.io/ kdyz to
    maji pres ne? BNB misto SXP a cashback v BNB misto BTC?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    btw pokud nekdo spechate, tak binance karta je vyrizena za 5 minut klikani a mate google pay ready virtualni kartu (na fyzickou cekam uz 9 tydnu)
    GOR
    GOR --- ---
    SKORZ: Jo, ale dnes se to asi otocilo, tak snad to vydrzi.
    ASACHI: Tak slava :-)
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    GOR: shitcoiny rostou, ale CRO zatim do teď klesaly
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: tak jim dám čas do konce listopadu ;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    GOR: me prisla po 6 tydnech od objednani ... uz ji tyden mam, celkem cajk.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: furt nic, zrovna jsem na to včera myslel, jestli není už záhodno jim napsat a trochu je vyfuckovat ;)
    GOR
    GOR --- ---
    BTW, prisla uz nekomu ta CRO karta?
    Shitcoiny, vcetne CRO, ted docela rostou, snad to jeste chvili vydrzi, at muzu vycashovat CRO stake reward :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    EDERA: já mám v tomhle taktilni paměť - aka pamatuju si pohyb prstů při psaní.
    Blbý je, že numerické klávesnice jsou obráceně, než klávesnice na bankomatu, a už vůbec nemluvím o smartphonech a noteboocích bez numerické klávesnice, to jsem pak ztracená úplně :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    MAGE: Jo, to nás učili na kurzu trénování paměti. Příklad byl zapamatovat si PIN ke kartě mBank 4253. mBank je ten delfín, co je na kartě, písmenka pro uvedená čísla jsou ČDPT, hledám slova - ČD jsou jasný Český dráhy, p-t, aby se to hodilo k delfínovi - potápěč. Závěrečný obraz je delfína přivezly České dráhy, je z toho chudák nervózní, potápěč ho uklidňuje.:-D
    MAGE
    MAGE --- ---
    NELDE: jiste ten system muze byt libovolny treba 1z1 2z2 3z3 4z4 nebo posledni cislice s tim ze pujdes odzadu, pripadne scitat ty 4 cisla a pouzit jednotkova cisla... proste pouzivat ty cisla co uz mas na te karte =)
    pripadne zapojit master system z pametovych technik a pin mas na dve slova
    EDERA
    EDERA --- ---
    TRISSIE: Tak stávají se ledasjaké nepravděpodobné taškařice - dům, v kterém bydlej tcháni, má č.p. shodující se s tchánovými narozeninami ve tvaru DDMM. Rodina se pak dělí na ty, kteří si pamatují dědečkovy narozeniny podle čísla domu, a ty, kteří si pamatují číslo domu podle dědečkových narozenin.:-D

Tady zmíněnou podobnost/shodu PIN ke kartě s SPZ vozidla už jsme v rámci rodiny zaznamenali taky a ještě navíc je to koncové čtyřčíslí telefonního čísla, které v nepravidelných intervalech potřebuju volat pracovně. Kolegové v práci nechápou, že si pamatuju něco, co potřebuju tak jednou za čtvrt roku.:-D

Sorry za OT.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jsem na tom podobně. Přijde mi větší pravděpodobnost, že přijdu o telefon, než o karty. Taky jich tahám 7.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MAGE: Tohle by mohl někdo i zkoušet. To už bych doporučoval kombinovaný klíč. První dvě číslice pro všechny karty stejné (to si pamatuješ), druhá dvě čísla podle karty - třeba posledné dvě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam