• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FB skupina Ve jménu Twista - hromada lidí tam hlásí, že se jim dnes objevila platba v rumunském Carrefouru ;)

Odpověď z Twista: ‼️Dobrý den, jedná se o technickou chybu na straně společnosti Wirecard, našeho původního poskytovatele karet. Za vzniklou situaci se moc omlouváme. S Wirecard již nijak nespolupracujeme, jedná se o procesní chybu při uzavírání účtů na jejich straně. Můžeme vás ujistit, že vaše nové karty vydané společností Marqeta jsou v bezpečí, stejně jako všechna vaše data a že po naší intervenci u Wirecard se situace nebude opakovat. Nápravu nyní intenzivně řešíme, samozřejmě nebudete nic platit a tato chyba se vašeho Twisto účtu nijak nedotkne. Za vzniklou situaci se moc omlouváme, v případě jakýchkoli problémů se na nás neváhejte obrátit. Díky za pochopení, Anna z Twista ‼️

To by IMHO stálo za to prozkoumat...
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: já jsem jako íťák smlouvu neviděl, ale přišlo mi to dost komplikovaný.
    YARIN
    YARIN --- ---
    FOAMISS: kdyz budes realne resit dve banky, tak doporucuju takovy, abys mela kombo karet mc a visa. hodi se v zahranici, kdyz jedna nefacha
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Jasně, ale Visa a MC/Maestro jsou nejčastější (typický maloobchodník nebere jiné než tyhle - možná má právo ty jiné nebrat - ne). Blbé je, že obchodník nepozná debit/credit nebo ty business. Nicméně rozsah 0,2-6% mě docela překvapuje, čekal bych, že to budou desetinky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: pravda, moc ne. O té slevě v restauraci jsem se dozvěděl díky nálepce u dveří.

Ale málokdy používám poskytovatele služeb s vysokou marží, kteří si mohou dovolit dávat slevy :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: A jak se vyznáš ve všech těch slevách? Visa má vlastní stránky, Mastercard má vlastní stránky, slevové programy bank pro všechny, slevové programy bank pro premium,…
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: dneska je typ karty úplně jedno, důležité je, jaké služby na ní banka naváže. S Visa Infinite jsem se setkal v restauraci, že dávali slevu.

"Lepší" MC karty jsou dobré do MC salonků.

Já mám (pro jistotu) všechny zmíněné :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: a je lepší Platinum nebo Infinite nebo World Elite? :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ATAN: přesně tak. Ale méně výhod, karta pro salonky tam je, ale bez volných vstupů a nemá concierge
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Oprava: zpoplatnili
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE:
    RATTKIN: poplatky se liší, jak podle asociace (JCB, DC, AE, UP mají vyšší než Visa a MC), tak i podle druhu karty (KK, DK). Poslední dobou se ale rozmohl nešvar "natahovat" poplatky u business karet a tak platbu těmito kartami někteří obchodníci zaplatili, třeba Alza.
    ATAN
    ATAN --- ---
    PATRIKCHRZ: Aha, tak to jsem blbe pochopil. Neco jako CSOB Premium a Erste Premier?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ATAN: jestli myslíš obrat na té TOP nabídce, tak ano je to 100 tisíc měsíčně. On je to totiž tzv. prémiový účet, je v tom (zdarma) cestovní pojištění a karta Visa Platinum s výběry zdarma po celém světě.
    Každopádně není problém splnit, třeba i tak, že si stoupneš ke vkladovému bankomatu KB a budeš tak dlouho vybírat a vkládat třeba tisícovku, než "natočíš" 100 tisíc. Samozřejmě je to lepší dělat s vyšší částkou.

Vše záleží na tom, co tazatel chce, jaké služby a co je pro ně ochotná udělat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: A nemusí to být uvedeno ve smlouvě o terminálu?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    NELDE: viděl jsem výpis od malého řetězce 20 maloobchodů a každá platba měla úplně jiný poplatek (0.2%-6%), ještě jsou tam asi 2 různé poplatky za každou platbu + poplatek za den = nedá se to přesně spočítat
    ATAN
    ATAN --- ---
    PATRIKCHRZ: nema to byt 10000?

jinak ja mam u kb ucet zdarma, zadny obrat, zustatek as 90 korun.
    NELDE
    NELDE --- ---
    RATTKIN: Poplatky obchodníků za platbu kartou jsou ale závislé na jejich smlouvě - ti větší mají výrazně menší. A je pokud vím stejný bez ohledu na to, jestli banka vystavující kartu něco vrací nebo ne.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ty vrácení procent za platby kartou to je pěkný podvod.
    obchodník přijímá platbu kartou a pak ve výpisu vidí poplatky. když je poplatek třeba 6% tak ví, že ten zákazník dostal třeba 0.5% zpět a zbytek sežrala banka a kreditní asociace.
    MAGE
    MAGE --- ---
    KOC256: 0.25% v zakladu dalsich 0.25% za https://www.moneta.cz/...-vernost-na-sporicim-uctu-01012021.pdf/65f69bcd-0440-1eae-f6b1-f8fb531176b8
    je tam mít u Monety BÚ s kreditním příjmem 20k a 5 plateb (z toho 1 kartou) za měsíc
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MAGE:
    Mozna jsem neco prehledl, ale ja to pred par tydny zkoumal a prislo mi, ze sporak je bez "ALE"...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam