FOAMISS: zásadní je, co ti nevyhovuje na KB. Jestli jsou to jen poplatky, co ti začnou naskakovat po zrušení statusu studenta, co TOP nabídka. Pokud přes účet protáhneš 100 000 Kč za měsíc (stačí nalej-vylej převodem na jiný účet a zpět, nebo i jen vybrat z bankomatu a přes ten samý vložit zpět, klidně i opakovaně za sebou), máš základní služby - vedení, karta, tuzemské transakce, výběry ze všech bankomatů v ČR i v zahraničí - zdarma, k tomu i cestovní pojištění (již jsem využil) a zůstane ti stejné číslo účtu, dále budeš moci mít Lady kartu, atd.
Pokud chceš změnit banku, vybíral bych z Air Bank, Fio, Moneta, Creditas, Hello, mBank a Equa. Všechny mají základní služby zdarma bez nutnosti plnit podmínky, až na Air mají všechny alespoň několik výběrů z cizích bankomatů za měsíc (u mBank podmínkou výběr minimálně ekvivalentu 1500 Kč).
Já mám všechny zmíněné, ale já jsem zvláštní případ. Jako hlavní mám FIO, kvůli jejich internetovému bankovnictví, které mi maximálně vyhovuje - rychlé, jednoduché s neomezenou historií
Doporučuji toto vlákno -
https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&t=1295326
Pak je tu spoustu účtů, které jsou zdarma při splnění podmínek (nejčastěji obratu) a za to nabízejí něco navíc - cestovní pojištění, letištní salonky, concierge,...
Pro tebe bych vypíchl Sberbank - za přechod od jiné banky dostaneš 1234 Kč za Mobilitu a pak každý rok dalších 1234 Kč za Věrnost. A přitom stačí jen dělat obrat 50 000 Kč a 5 plateb kartou.
Co se týče bonusů, kolik kartou utratíš? Pokud do 15 000 Kč měsíčně, tak si pořiď kreditku Hello, dává 1 % ze všech transakcí, maximálně 150 Kč za měsíc. Oficiálně je sice zpoplatněna, ale pokud budeš mít kartu poslední den v měsíci vyrovnanou (nebo "přebitou"), není poplatek účtován. Dalším bonusem jsou velmi výhodné kurzy - dle MasterCard bez příplatku (takže velmi blízko středovému kurzu)