• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ATAN
    ATAN --- ---
    Jo, uz jsem to rano videl u lidi i na FB.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Přišla mi nabídka z Revolutu "doporuč kamaráda, získej 300 Kč" , očekávám první příspěvky "Revolut i na zlomenou nohu" za 3, 2, 1 ... :)

Bohužel je to bez jakékoliv výhody pro nového klienta.
    ATAN
    ATAN --- ---
    QUIP: Diky, vypada to dobre, ale vyzaduje kartu Ukrajinske banky. Zkusim nejakou sehnat.

Jinak uz mam poukazky Z/C. Na poste vubec netusili o co jde, strasne dlouho je hledali.
    QUIP
    QUIP --- ---
    ATAN: Pokud jeste resis poslani penez na Ukrajinu, tak jsem dneska z tramvaje zahlidnul reklamu na zastavce na https://biteffect.net/
    Vubec to neznam, ale bylo tam cosi o tom, ze je to levne, rychle, spolehlive prave pro posilani na Ukrajinu. Predpokladam, ze je to cilene na ukrajince zijici v Praze, co chteji poslat penize rodine na Ukrajinu, ale netusim, jestli je to dobry, nebo spatny. Nestudoval jsem podminky.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    kurz me netrapi, je to řádově 20usd. na tom nezbohatnu ani neschudnu. bohužel jsem promeskal ochranou dobu, takze mě ali odkázal přímo na obchodníka, a ten nabízí PP. netuším jestli mám právo trvat na refund zpět na kartu
    NELDE
    NELDE --- ---
    VLASTIS: Pokud to bylo placené přes kartu, tak by to měl umět vrátit na kartu. Což se mu nechce, ale měl by to umět. Důvodem bude asi to, že třeba Ali to vrací samo a počítá něco obchodníkovi navíc. Pokud to není tvoje chyba, tak bych trval na té bráně a kartu. Ale na kurzech proděláš tak jako tak.
    ADAM
    ADAM --- ---
    VLASTIS: identifikator paypalu je email.

paypal uctuje nejaky poplatky, takze dat si pozor, at je neplatis ty.

jak rikas, penize nech lezet na PP a pouzij je pri pristim nakupu neceho.
    (trochu zalezi na tom, o jakou menu a castku se jedna. EUR a CZK jde z paypalu vybrat snadno, na ostatnich menach bys ale tratil).
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj, mám dostat refund od obchodníka paypal účet(platbu jsem prováděl přes platební bránu kartou.
    účet u PayPal hostoricky mám, ale vůbec netuším, jak to funguje - co je identifikátor, který poslat obchodníkovi?
    Jestli to správně chápu, refund bude lepší nechat zaparkovaný na PP, protože převod jinam bude celkem drahy.

Je v refundu na paypal nějaký další háček?
    díky
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    AirBank race to the bottom :/

Od 1. dubna 2021 budeme zůstatky na korunových spořicích účtech do výše 250 tisíc korun úročit sazbou 0,40 % (pozn. ze soucasnych 0.60 %). Výše úročení zůstatku nad 250 tisíc korun do 1 milionu korun zůstává stejná, tedy 0,10 %. Nemění se ani úročení zůstatků nad 1 milion korun, které neúročíme vůbec.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EquaBank teď nabízí účet pro mladistvé od 15 let
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ADAM: Stabilita ve smyslu duvery v system: LN se odpouta od BTC, vymenis X transakci a pak to zesyncujes, do doby syncu (zavisleho na mistnim pouzit a likvidite) musis "verit" derivovanym BTC v ramci LN. To co chci rict je, ze ty to stavis jako bulletproof system s proverenym pouzitim a operujes s terminy jako prave Lightning Network, jako kdyby to byla VISA, ovsem tak to neni, tech rizik vymenou za ktere platis teoreticky mensi marzi je tam pomerne dost a bylo by fer je potencialnim uzivatelum rict.
    KOC256: pardon, koncim.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Běžte prosím jinam...
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIKEE:
    -ne, neni tam zadna horsi "stabilita" (WTF?)
    -bezpecnost je naprosto adekvatni pro nizsi castky (cca do nejakych 50tis kc).
    -v ty smenarne, co jsem linkoval se urcite na prijeti pres LN domluvis, o tom nepochybuju. ale bitcoinmaty s podporou LN uz taky existuji.

zacinas znit stroj, generujici FUD. timto bych tu debatu ukoncil. ATAN ma urcite dost informaci k tomu, aby se rozhodl, jestl pujde do WU nebo bude hledat bitcoinmat.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ADAM: lighting network, ktera je wrapper nad BTC, funguje efektivne na virtualnich transakci, ktere se casem (mozna) zesynchronizuji s blockchainem a hlavne: za vetsi flexibilitu platis vyrazne nizsi bezpecnosti a nestabilitou? neni to presne to proti cemu zastanci BTC horuji?
    also, je to aktualne v praxi pouzitelny? to totiz predpoklada podporu pro LN na strane prodejce/kupujiciho a zaroven dostatek BTC likvidity v kanalech, right?
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIKEE: a nebo to cele udelas pres lightning network, kde transakce trva zlomek vteriny a stoji zlomek halire.

ale ne, radeji tady budeme hledat 1000 duvodu, proc darovat vyderacske 5% sluzbe z minuleho stoleti.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ADAM: kdyz na to prijde, tak ze statistiky mam zkousku, averzi k riziku mam na urovni, ze nemam rad gambling a zaroven mam rad kdyz veci maji jinej cil nez jen !!!lambo111oneoneone. Co se tyce rychlosti tak bitcoinova transakce se zpracuje podle toho jak vysoky zaplatis fee, ktery muze bejt taky ne nepodstatnej naklad (za tu hodinovou rychlost ted zaplatis tak 12 dolaru? zalezi kolik mas ins/outs). Zaroven predpokladam, ze se taky bavime o prakticnosti, rychlost zpracovani neni zarucena a ten clovek na prijmu nebude stat hodiny na ulici vedle btcmatu, proto jsem mluvil spis o dnech.
    Slavny konec nepredikuju, ale jako ostatni si uvedomuju, ze hodnota je podlozena jen poptavkou, nema to zadnou fundamentalni hodnotu. Zaroven je tam tuna obratu hnana skrz pochybny veci jako je tether, takze je dost dobre mozny, ze realna likvidita je radove nizsi nez je videt na cislech co jsou videt zvenci - z toho pak plyne ta volatilita a moznost necekaneho crashe z niceho nic.
    ADAM
    ADAM --- ---
    btw, pokud nekoho zajima zkusenost s crypto.com kartou, kterou mam cca od rijna BIMBAS, tak od te doby jsem na casbacku a odmenach posbiral 0,05924792BTC, coz dnes dela peknych 41440kc
    (na BTC si odmeny menim rucne, nemeni se to automaticky).
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIKEE: gut, uznavam, ze v cele 12lete historii existuje asi tak 15 jednotlivych dnu, pokud jsi v ten okamzik nakoupil, tak jsi dnes ve ztrate. you win :-)
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIKEE:
    takze ty to debatu myslis opravdu vazne?

tak jo:
    1. ta tabulka naznacuje, ze mas o HODNE vetsi sanci, ze potkas volatilitu smerem vzhuru, nez dolu.
    (pokud tedy prave ted nenastal ten slavny konec, ktery bitcoinu tobe podobni predikuji uz tech celych 10 let)
    2. bitcoinova transakce trva 10min az hodinu. i s nejakou hodne velkou rezervou na nakup a prodej pocitejme treba 4hod.
    3. jdi na trading view a spocitej mi, kolik tam najdes 4h svicek s poklesem >10%. ja posledni takovou nasel v breznu 2020. https://www.tradingview.com/chart/JGyyE4hT/
    4. btw pro zajimavost: pokud bys v tom breznu mel tu nejvetsi smulu a vychytal tu nejhlubsi cervenou svicku -19.75%, tak z 1000usd bys sice behem 4hodin ztratil 195dolaru. pokud tu sumu drzel do dneska, tak z puvodnich 1000usd mas dneska 5358usd.

pokud ti nic nerika statistika pravdepodobnosti, nebo mas tak extremni averzi k riziku, ze se bojis, ze vychytas tu 1-2 prilezitosti za rok, kdy bitcoin ztrati >10% behem hodin, tak pak opravdu nezbyva, nez te poslat do WU, kde mas jistotu, ze si od tebe radi vezmou cca 4-5%
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ja ti pomuzu: kdybys nakoupil BTC pred tydnem, tak jsi -15%, pokud pred deseti dny, tak jsi na svym, pokud pred dvaceti, tak -20% .. tohle fakt neni instrument, kterym chces ted prenaset penize v radu dnu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam