• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUXX
    MUXX --- ---
    Me ten clanek teda prijde jako blabol. Ale asi znam malo lidi co jsou schopni zaplatit online, ale nemaji smartphone.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jako není to náhončí, ale šetří náklady - ony ty SMS také něco stojí. A hlavně pro ně není klient, který nemá datové připojení a nový telefon zajímavý - na takovém moc nevydělají.
    Ještěže u nich nejsem - nesnáším tuhle módu všech (nejen bank) cpát svoje aplikace do cizích mobilů.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Air Bank jako náhončí operátorů a chytrých telefonů? – FAEI.cz
    https://faei.cz/air-bank-jako-nahonci-operatoru-a-chytrych-telefonu/

Jako říct "appka nebo nic", to je teda přísný. Fio má třeba PIN, který je v IB, pochybuju, že by to byl problém udělat i v případě AB. Hodně slušnej fuck off.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Platil jsem s Curve kartou castku 12 900 Kc a kdyz chci pouzit funkci Go Back In Time (prehodit ten nakup na jinou kartu v ramci Curve), tak to nejde. Volba v appce je u tehle platby neaktivni s poznamkou, ze funkce Go Back In Time je mozna pouze u plateb mensich nez 5000 GBP (coz moje platba ale splnuje). Nepotkal jste se s tim nekdo?
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EquaBank mění sazby

Změny úrokových sazeb od 1. 4. 2021: 

u Spořicího účtu HIT v pásmu do 200 000 Kč snižujeme úrokovou sazbu z 0,7 % na 0,4 % p.a., přičemž základní sazba zůstává 0,1 % p.a. a mění se bonusová sazba z 0,6 % na 0,3 % p.a.

u Spořicího účtu MAX bude nová sazba 0,1 % p.a. bez ohledu na výši vkladu. V pásmu do 500 000 Kč zůstává sazba 0,1 % p.a., v pásmu nad 500 000 Kč snižujeme sazbu z 0,3 % na 0,1 % p.a.
    ATAN
    ATAN --- ---
    Jo, uz jsem to rano videl u lidi i na FB.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Přišla mi nabídka z Revolutu "doporuč kamaráda, získej 300 Kč" , očekávám první příspěvky "Revolut i na zlomenou nohu" za 3, 2, 1 ... :)

Bohužel je to bez jakékoliv výhody pro nového klienta.
    ATAN
    ATAN --- ---
    QUIP: Diky, vypada to dobre, ale vyzaduje kartu Ukrajinske banky. Zkusim nejakou sehnat.

Jinak uz mam poukazky Z/C. Na poste vubec netusili o co jde, strasne dlouho je hledali.
    QUIP
    QUIP --- ---
    ATAN: Pokud jeste resis poslani penez na Ukrajinu, tak jsem dneska z tramvaje zahlidnul reklamu na zastavce na https://biteffect.net/
    Vubec to neznam, ale bylo tam cosi o tom, ze je to levne, rychle, spolehlive prave pro posilani na Ukrajinu. Predpokladam, ze je to cilene na ukrajince zijici v Praze, co chteji poslat penize rodine na Ukrajinu, ale netusim, jestli je to dobry, nebo spatny. Nestudoval jsem podminky.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    kurz me netrapi, je to řádově 20usd. na tom nezbohatnu ani neschudnu. bohužel jsem promeskal ochranou dobu, takze mě ali odkázal přímo na obchodníka, a ten nabízí PP. netuším jestli mám právo trvat na refund zpět na kartu
    NELDE
    NELDE --- ---
    VLASTIS: Pokud to bylo placené přes kartu, tak by to měl umět vrátit na kartu. Což se mu nechce, ale měl by to umět. Důvodem bude asi to, že třeba Ali to vrací samo a počítá něco obchodníkovi navíc. Pokud to není tvoje chyba, tak bych trval na té bráně a kartu. Ale na kurzech proděláš tak jako tak.
    ADAM
    ADAM --- ---
    VLASTIS: identifikator paypalu je email.

paypal uctuje nejaky poplatky, takze dat si pozor, at je neplatis ty.

jak rikas, penize nech lezet na PP a pouzij je pri pristim nakupu neceho.
    (trochu zalezi na tom, o jakou menu a castku se jedna. EUR a CZK jde z paypalu vybrat snadno, na ostatnich menach bys ale tratil).
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj, mám dostat refund od obchodníka paypal účet(platbu jsem prováděl přes platební bránu kartou.
    účet u PayPal hostoricky mám, ale vůbec netuším, jak to funguje - co je identifikátor, který poslat obchodníkovi?
    Jestli to správně chápu, refund bude lepší nechat zaparkovaný na PP, protože převod jinam bude celkem drahy.

Je v refundu na paypal nějaký další háček?
    díky
    UNTOY
    UNTOY --- ---
    AirBank race to the bottom :/

Od 1. dubna 2021 budeme zůstatky na korunových spořicích účtech do výše 250 tisíc korun úročit sazbou 0,40 % (pozn. ze soucasnych 0.60 %). Výše úročení zůstatku nad 250 tisíc korun do 1 milionu korun zůstává stejná, tedy 0,10 %. Nemění se ani úročení zůstatků nad 1 milion korun, které neúročíme vůbec.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    EquaBank teď nabízí účet pro mladistvé od 15 let
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ADAM: Stabilita ve smyslu duvery v system: LN se odpouta od BTC, vymenis X transakci a pak to zesyncujes, do doby syncu (zavisleho na mistnim pouzit a likvidite) musis "verit" derivovanym BTC v ramci LN. To co chci rict je, ze ty to stavis jako bulletproof system s proverenym pouzitim a operujes s terminy jako prave Lightning Network, jako kdyby to byla VISA, ovsem tak to neni, tech rizik vymenou za ktere platis teoreticky mensi marzi je tam pomerne dost a bylo by fer je potencialnim uzivatelum rict.
    KOC256: pardon, koncim.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Běžte prosím jinam...
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIKEE:
    -ne, neni tam zadna horsi "stabilita" (WTF?)
    -bezpecnost je naprosto adekvatni pro nizsi castky (cca do nejakych 50tis kc).
    -v ty smenarne, co jsem linkoval se urcite na prijeti pres LN domluvis, o tom nepochybuju. ale bitcoinmaty s podporou LN uz taky existuji.

zacinas znit stroj, generujici FUD. timto bych tu debatu ukoncil. ATAN ma urcite dost informaci k tomu, aby se rozhodl, jestl pujde do WU nebo bude hledat bitcoinmat.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    ADAM: lighting network, ktera je wrapper nad BTC, funguje efektivne na virtualnich transakci, ktere se casem (mozna) zesynchronizuji s blockchainem a hlavne: za vetsi flexibilitu platis vyrazne nizsi bezpecnosti a nestabilitou? neni to presne to proti cemu zastanci BTC horuji?
    also, je to aktualne v praxi pouzitelny? to totiz predpoklada podporu pro LN na strane prodejce/kupujiciho a zaroven dostatek BTC likvidity v kanalech, right?
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIKEE: a nebo to cele udelas pres lightning network, kde transakce trva zlomek vteriny a stoji zlomek halire.

ale ne, radeji tady budeme hledat 1000 duvodu, proc darovat vyderacske 5% sluzbe z minuleho stoleti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam