• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    BOAR: Nejsi typický klient, na kterého jsou vyškoleni. Neřeš to s osobní bankéřkou, ale hypotéčním poradcem, který má zkušenosti.
    Banka ti samozřejmě nedá souhlas s bouráním baráku, který má v zástavě. Takže potřebuješ prvně refinancovat (převést) hypotéku, aby byl v zástavě maximálně pozemek (nebo něco, co bourat nebudeš - zástava může být i jiná nemovitost). A pak si vzít novou hypotéku na výstavbu nového baráku.
    BOAR
    BOAR --- ---
    Vadi mi jednani, ze kdyz neco poebuju, tak je to problem.
    Primarne potrebuju barak co mam na hypoteku zbourat, a pak tam postavit novej, a jeste si par penez pujcit. Na postaveni baraku potrebuju zazadat o vyjimky na stavebnim urade, a na vyjimky potrebuju barak (alespon papirove) zbourat. Na zbourani potrebuju souhlas banky.
    Moje osobni bankerka v KB neni schopna mi uz asi 3 nedele sdelit, za jakych podminek bych to mohl zbourat - pry je to do 10.02. (to uz bylo) na hypotecnim oddeleni. Po 14 dnech mi napsala email, ze ji mam doplnit, ktery z objektu (v zastave jsou 2 nemovistosi s objektama) se chystam zbourat. (to jim trvalo 14 dni prijit na to, ze jsou tam 2 zastavy? kdyz jsem se otom s pani bavil ? ) Je to ta sama pani, se kterou jsem podepisoval tu refixaci. a ktera na otazku " co jsou tady ty pokuty za nevyuzivani uctu, a co znamena vyuzivat ucet" rekla ze nevi, a at si toho nevsimam, ze se pokuty moc nedavaj. Tvarila se dotcene, kdyz jsem ji rekl, at to zjisti.

Nejlepsi by bylo tu hypoteku doplatit, a nasledne si vzit novou, az budu defitinitvne resit stavbu toho novyho baraku. jinak porebuju odhad pozemku, souhlas baky se zbouranim, odhad noveho domu, souhlas banky s vystavbou .... je to proste mor :-)
    GOR
    GOR --- ---
    MUXX: Z me zkusenosti KB nedodrzuje sve vlastni podminky.
    MUXX
    MUXX --- ---
    BOAR: S tim asi moc nehnes. Leda najit nejakou vyhodu v podminkach KB. Ja mel v CSAS moznost za poplatek 2000 kc rocne splatit predcasne az 250k rocne. Nemaji neco podobnyho? Co ti na tom KB vadi?
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BOAR: je to tak, výklad se liší banka od banky
    BOAR
    BOAR --- ---
    STARDAY: fixaci jsem mel 16.07.2019, zafixovano na 7 let. koukam, ze si kazda banka vyklada jinak to, co cnb rekla.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BOAR: pockej, jeste jednou a pomalu. ty si mel vyroci fixace 16.7. 2019? a max zafixovano na 5 let, tj. do 16.7.2024? pokud ano, tak ten jeden den nebude mit dramaticky vliv na vysi poplatku.
    jinak nektere banky pristoupily k vykladu, ze do ucelne vynalozenych nakladu zapocitavaji i naklady na zdroje pro uver na sve strane. kdyztak si vyfiltruj Ghoststalkera, do podrobna to tu vysvetloval
    BOAR
    BOAR --- ---
    NELDE: myslism si, ze jsem to chtel nacenit ze bych to splail na vyroci fixace ... tak pocitam to umyslne posunula na den pred fixaci, aby mohla udelat BUBUBU a ukazat velikou sumu.
    BOAR
    BOAR --- ---
    NELDE: Ano, to jsem si vsimnul az pote, co mi to mailem poslala. Tenhle mail mam z banky nazaklade schuzky (telefonatu) s moji "bankovni poradkyni" (ekvivalent toho, ze bych za ni sel na prepazku.

Takze ji napisu, at mi to naceni jeste o mecic pozdeji - tedy az bude 2 roku po refixaci, a uvidime, co mi k tomu napise.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BOAR: No jo, ale ty dva roky budou až o den později.
    Dej si schůzku s někým z té banky a požádej o vysvětlení postupu, když budeš chtít od nich odejít po 16/7.
    BOAR
    BOAR --- ---
    NELDE: konec fixacemam za 5 let, naceneny to je par dni pred vyroci fixace
    NELDE
    NELDE --- ---
    BOAR: Jestli dobře vidím, tak to naceněnění je den před koncem fixace. Ke konci fixace by měla být možná splátka bez jakéhokoli navýšení.
    BOAR
    BOAR --- ---
    BOAR: Jeste teda koukam, ze se v tom clanku rika neco o 2 letech po refixaci - jde o podpis, nebo zacatek platnosti ? ja mam totiz fixaci platnou 2 roky 16.07.2021. tak jestli kdyz ji poprosim o ukonceni po dvoulete platnosti fixace, jestli se to nejak zmeni ?
    BOAR
    BOAR --- ---
    Zdravim.
    mam u KB hypoteku, a KB mi zacina strasne vadit. premejslel jsem o predcasnym splaceni uveru, tak jsem si to nechal "nacenit" a v mailu mi prislo:

" dle našeho hovoru jsme zadali předčasné splacení orientačně k datu 15.7.2021 pro předběžný výpočet účelně vynaložených nákladů. U úvěrového účtu XXX nám předběžně vyšly na 41.584,-Kč. Oficiální vyčíslení banka vystavuje na základě podepsané žádosti o splacení nejdříve 30 dní před termínem splacení.
    Co jsem koukal, treba tady:
    https://www.banky.cz/clanky/predcasne-splaceni-hypoteky/?ref=copy
    tak mi prpijde, ze to proste nemuzou napocitat, a ze je to jen takovy BUBUBU abych to nesplatil.
    Je to mozny, aby byli schopni napocitat takovou castku ? nebo kdyz jim ukazu prostrednicek, tak mi pak 30 dni poslou kalkulaci na par stokorun/tisickorun ?

ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    Tak jsem chytre poslal penize na Forex, abych usetril par tisic oproti Exchange a oni ty idioti z XTB.cz Forex obchoduji jen jako CFD a nijak ta smena provest nejde :)

Mezitim nez vsechno poslu zpet, tak EUR urcite klesna o dalsich par %. Tyhle casina prevleceny za brokery me vytacej...

/rant
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Koukám, že tady je to samej expert na fúze... Tak abych taky zakibicoval.

Air Bank má tu komunikaci opravdu promakanou, což není věc subjektivního hodnocení, ale měřitelná veličina. Používá se na to - mimo jiné - Net promoter score, čili jak moc byste nějakou věc chtěli doporučit dál. A AB má v českém prostředí o dost lepší hodnoty než kdokoli další.

Jinak o tom, kdo koho kupuje - PK chce vytvořit velkého hráče, smysl to dává, synergie tam je. Značka AB je silnější, což je podstatnější, než kdo má kolik aktiv. Takže PPF si chce koupit Monetu - a minimálně to tvrdí - a nechat ji na burze.

Pokud někdo brečí kvůli O2/CETIN, tak je to hlavně jeho problém, že se nechal nachytat, ale pořád má šanci u soudu, pokud se nepletu. Nicméně, nevypadá to, že by se ta situace měla opakovat.

(O těch bojích v low cost segmentu, mBank je taky na prodej, jen to nikdo nechce koupit - a je jí škoda, už od roku 2009, kdy se zařízla další expanze a změnil se mateřský management, svoji šanci promrhali - nicméně pořád bych je neodepisoval.)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MITSU: Tržní cena se zadrženou dividendou kalkuluje. Nikdo nikoho nenutí aby prodával.

Do hodnocení optimalizace daní skupiny PPF se pouštět nebudu - stejě tak můžeš řešit chování Alzy, Google nebo kohokoliv jiného velkého...
    MITSU
    MITSU --- ---
    ZBYNEK: ono je otazkou, co je tezni cena. Jedna cast je aktualni kurz, druha pak zadrzena dividenda. Cena, aby byla odpovidajici, by mela byt nekde kolem 90 - 95 Kc. A faktem take je, ze Air Bank neni banka, ale entita, ktera sbira ceska depozita a pres holandske spolecnosti AB 1, AB2, atd, vyvadi penize do ruskeho, vietnamskeho a filipinskeho Homecreditu. A k tomu mimochodem, aby se nereklo, pujcuje drobne retailovym klientum. V Cine uz Homecredit v podstate tipli. Takze Moneta je Kellnerova zachrana. Nicmene ta transakce je velmi dobre vymyslena. Za AB a cesky HC, ktere maji velmi malou hodnotu, si koupi Monetu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MAGE: Trochu se s tím hodnocením uklidni, nabídku mohl dát kdokoliv a cenu nabízí vyšší než tržní. Někde ceny klesly, někde vzrostly, někdo umí využít příležitost...
    MAGE
    MAGE --- ---
    Jinak je Kellner pěknej zmrd kupovat ji za míň než stala před rokem jen kvůli covidu. Doufám že se na něj vyserou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam