EDERA: je to to samé, co má ČSOB Duo profit. V podstatě je ekvivalent odpuštění vstupních poplatků, protože co dostaneš na úroku, zaplatíš na poplatcích za fond. Je to taková finta na klienty, co to mu nerozumí a slyší na vysoký úrok na spořáku
PESAN: ono je to čím dál horší všude, po několika novelách zákona je za poskytnutí úvěru zodpovědný věřitel a pokud dlužník prokáže, že věřitel řádně neprověřil jeho schopnost platit, tak může být zbaven povinnosti platit úrok a v některých případech i jistinu, proto se banky snaží "přitrvrzovat". Pamatuji, že jsem dostával kreditky na 50 tisíc bez doložení čehokoliv (GE, ČSOB), nebo i limit 150 tisíc jen na základě pohybů na účtu, ale to dnes už nehrozí.
ZAPPO: konkurencí ČSOB Premium je jen Erste Premier. Erste víc "prudí", když jim klient nedá vydělat (nekupuje drahé fondy, nemá velkou hypotéku, neplatí si životní pojištění) a klidně klientovi účet vypoví (v mém okolí vypověděli několika lidem, mně taky, ale "vydupal" jsem si ho zpět přes ombudsmana ČS. Jako že jsou na stejné úrovni se tváří TOP nabídka od KB a U Konto Premium od Unicredit, ale ani náhodou. Je fakt, že všichni čtyři mají cestovní pojištění (ale solidní limity jen Erste a ČSOB), salonky má jen Erste a ČSOB. Ještě Raifka, ale tam je povinnost mít vždy ke konci měsíce objem prostředků tuším milion nebo milion a půl.
PUEBLO: nabízí ti KB nějaké pozvánky na akce? Mně nechce nic dát. Před COVID sem tam něco bylo od Erste a ČSOB, ale od KB nikdy nic. Od Unicredit taky ne.
KRISKA: Z FIO (české) to půjde určitě, ale prostě je to zahraniční účet, takže to z ostatních bank musíš poslat jako SEPA platbu. Na www.iban-rechner.de si vygeneruj IBAN a pak to pošli. Jestli je to nějaká drobná částka, klidně napiš, pošlu.