• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    RUDOLF: Základ je ty konverze v nastavení vypnout :)
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    zdar, mám paypal na nákupy v USD, mám si nechat jako měnu u karty CZK nebo USD? Před roky to CZK bylo nevýhodný kvůli PayPal konverzím. Jak je to dneska? Dávám tam novou kartu a koukám, že u té předchozí tam bylo CZK.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Tak konecne v Trinity prestali myslet prdeli a muj Spořicí účet Výhoda+ Dobrý klient s tou sazbou za 1,78% nebo kolik to bylo prehodili na 2,58%
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZBYNEK: Ne.
    REEN
    REEN --- ---
    No starej dobrej dluhopis od Alenky :)
    EMBI
    EMBI --- ---
    ZBYNEK: tam vidim 650 za zasilani vypisu.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GHOSTSTALKER: Chápu to správně, že ten novej spořící účet od Monety je za 650 Kč ročně, viz předposlední řádek https://www.moneta.cz/documents/20143/11741906/mmb-sdeleni-informaci-o-poplatcich-sporici-ucet-insporeni-01112021.pdf ?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Trinity od 25. 11. zvysuje uroceni na 2,58 % p.a., tentokrat to vypada, ze i pro stavajici ucty.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GIOMIKY: well, úroky nula, poplatky nula, technicky to tedy stále platí :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    GHOSTSTALKER: Dop#$ele, cejtim se podvedenej. Prej zadny poplatka, h%$o, maj mi platit za to, ze mam penize u nich ulozeny.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    GIOMIKY: Ja v takovem case stale ziji.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Pamatuje tady nekdo casy, kdy mu zustatek na beznem ucte vydelal na poplatky za jeho vedeni?
    EDERA
    EDERA --- ---
    Tak rozuzlení - základ "překvapivě" byl přečíst si ten dopis. Kdo by to byl řekl, že jo? Navzdory tomu, že karta fungovala virtuálně, ta fyzická se musela aktivovat znovu buď v apce nebo v internetovém bankovnictví.
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Neměl by. Jestli karta funguje přes mobil, tak by měla stačit platba mobilem v mezičase.
    KEL
    KEL --- ---
    EDERA: ne
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: Pokud jí ale sámoška kartu dvakrát zamítla, nehrozí, že ji bankomat jako třetí marný pokus spolkne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDERA: Zkusil bych hlavně v bankomatu - ono je možné, že sámoška nebyla "správně online" pro nahrání.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DYNK: Děkuju. Ano, má tu kartu v mobilu a hodinkách, kde to fungovalo. Zkusíme teda i jinde.
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Ta aktivace v appce by mela stacit. Jestli tu platbu kartou zkousela jen na jednom miste, tak to muze byt problem i na strane terminalu/obchodnika. Chtelo by to zkusit jeste nekde. Pokud ma tu novou kartu nahranou v nejakem zarizeni a tam ji funguje, tak by mela fungovat karta i fyzicky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    DYNK: Vyžádám si dopis, s kterým to přišlo. Ono puberťáci mají své limity a "nejsem úplně blbá" taky může znamenat ledacos.

V apce tu kartu aktivovala ještě dřív, než fyzicky přišla, a telefonem nebo hodinkama s tím platí už druhý týden. Může to hrát roli? Já jsem nudný boomer a furt platím plastem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam