• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MMORT7: Nevím jak to má ČSOB, ale mám premium u KB i ČS a jejich fondy se nevyplatí při porovnání ceny a výkonnosti třeba i s obyčejným VWRA. Zkoušel sem to, a po třech letech likvidoval protože mě to prostě stálo zbytečný desítky tisíc ročně navíc.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Lol, tak tim tu "debatu" ukoncime.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Prosim te, prestan tu delat marketing CSOB. Premium mam radu let a nikdy bych pres ne neinvestoval. Letistni salonky jsou fajn, ale to fakt neni duvod, proc bych mel kupovat jimi zprostredkovavane fondy, ktere jsou predrazene a nemaji nijak zazracnou vykonnost.

U toho sporaku mi navic prijde na hlavu ten pomer 1:1 sporeni a investice; na sporaku chci mit nasobne nizsi castku (statisice) nez zainvestovanou (miliony). A nebudu kupovat v takovych objemech jejich fondy jen proto, abych dosahl na lepsi sazbu - ktera je navic do jiste miry virtualni, protoze o tom vice platim na poplatcich za spravu fondu. A az budou klesat sazby, tak se vsad, ze uroceni sporiciho uctu ti klesne, zatimco poplatek za spravu fondu nikoli.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Tys tu mluvil o nulovych poplatcich :-D. Do fondu od CSOB bych prave nikdy neinvestoval, to mi vysvetli ty, proc jsi si vybral prave tento instrument. Fondy, do kterych investuji ja, maji TER v rozmezi 0,07 a 0,3 %.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: CSOB Premium Odvazny ma TER 1,56 %. CSOB Premium Opatrny 1,18 %.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MMORT7: Tím se ale dostáváme někam na úroveň Trinity
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: DAVIDOWITCH: Treba jejich nejpopularnensi fond CSOB bohatstvi ma TER 1,68 %, rocni poplatek za obhospodarovani 1,5 % z majetku. Takze ten urok na sporaku je spise 2,75 % nez 4,25 %...
    KEL
    KEL --- ---
    MAGE: vklad ano, ne zůstatek :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Posli mi fond od CSOB s nulovou TER prosim.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: To je takova ta iluzorni nula, kde se koukas jen na primo uctovane poplatky a ignorujes TER.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Jo, to je fakt kauf, kdyz si spocitas, kolik te ty jejich fondy stoji na poplatcich.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MMORT7: A poplatky za investice mají stejně zběsilý jako KB? Tam mi přijde že víc dám za poplatky než o kolik víc dostanu navíc na tom spořicím účtu.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ELIJEN: kdyz to mega na sporak mas tak je to fajn =)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    MAGE: Což je pořád lepší, než u většiny bank, kde jsou částky maximální a ještě k tomu směšně nízké.

MAGE
    MAGE --- ---
    TBC: "Minimální vklad je 1 000 000 CZK"
    TBC
    TBC --- ---
    GHOSTSTALKER: z fixaci na rok? JTBANK na 4% na neomezenou vyssi castky a s denni vypovedi

Spořicí účet a vklady s výpovědní lhůtou | J&T Banka
    https://www.jtbank.cz/produkty/vklady-s-vypovedni-lhutou.html
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: Dost přesný popis ekonomického modelu kreditních karet.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HARALD
    HARALD --- ---
    GHOSTSTALKER: No jo, máš pravdu. Čuměl jsem na ty SEPA platby do starého ceníku.

Co se jiných plateb týče, při posílání do "rozumných" cílových bank se ti ta Airbank vyplatí. Jak to bude větší exotika, tak už to výhodnější být nemusí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam