• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ELENFANT
    ELENFANT --- ---
    Zdravím, je nějaký důvod, proč dát přednost Trinity Bank před J&T Bankou při výběru spořícího účtu?
    (za předpokladu, že člověk dokáže vygenerovat to 1M, co je tam třeba na úvod poslat)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MMORT7: Jasný. Já od toho ještě potřebuju svůj retirement by 50. :D
    Co se rychlosti týče, KB trvalo snad tři neděle zlikvidovat pozice, protože nějaký pindy. Jestli to máš v ČSOB vyzkoušený, je to určitě bod pro ně, mě to tenkrát fakt zkazilo chuť (taky teď mají 4% když máš matching investici)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MMORT7: Nevím jak to má ČSOB, ale mám premium u KB i ČS a jejich fondy se nevyplatí při porovnání ceny a výkonnosti třeba i s obyčejným VWRA. Zkoušel sem to, a po třech letech likvidoval protože mě to prostě stálo zbytečný desítky tisíc ročně navíc.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Lol, tak tim tu "debatu" ukoncime.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Prosim te, prestan tu delat marketing CSOB. Premium mam radu let a nikdy bych pres ne neinvestoval. Letistni salonky jsou fajn, ale to fakt neni duvod, proc bych mel kupovat jimi zprostredkovavane fondy, ktere jsou predrazene a nemaji nijak zazracnou vykonnost.

U toho sporaku mi navic prijde na hlavu ten pomer 1:1 sporeni a investice; na sporaku chci mit nasobne nizsi castku (statisice) nez zainvestovanou (miliony). A nebudu kupovat v takovych objemech jejich fondy jen proto, abych dosahl na lepsi sazbu - ktera je navic do jiste miry virtualni, protoze o tom vice platim na poplatcich za spravu fondu. A az budou klesat sazby, tak se vsad, ze uroceni sporiciho uctu ti klesne, zatimco poplatek za spravu fondu nikoli.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Tys tu mluvil o nulovych poplatcich :-D. Do fondu od CSOB bych prave nikdy neinvestoval, to mi vysvetli ty, proc jsi si vybral prave tento instrument. Fondy, do kterych investuji ja, maji TER v rozmezi 0,07 a 0,3 %.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: CSOB Premium Odvazny ma TER 1,56 %. CSOB Premium Opatrny 1,18 %.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MMORT7: Tím se ale dostáváme někam na úroveň Trinity
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: DAVIDOWITCH: Treba jejich nejpopularnensi fond CSOB bohatstvi ma TER 1,68 %, rocni poplatek za obhospodarovani 1,5 % z majetku. Takze ten urok na sporaku je spise 2,75 % nez 4,25 %...
    KEL
    KEL --- ---
    MAGE: vklad ano, ne zůstatek :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Posli mi fond od CSOB s nulovou TER prosim.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: To je takova ta iluzorni nula, kde se koukas jen na primo uctovane poplatky a ignorujes TER.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MMORT7: Jo, to je fakt kauf, kdyz si spocitas, kolik te ty jejich fondy stoji na poplatcich.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MMORT7: A poplatky za investice mají stejně zběsilý jako KB? Tam mi přijde že víc dám za poplatky než o kolik víc dostanu navíc na tom spořicím účtu.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ELIJEN: kdyz to mega na sporak mas tak je to fajn =)
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    MAGE: Což je pořád lepší, než u většiny bank, kde jsou částky maximální a ještě k tomu směšně nízké.

MAGE
    MAGE --- ---
    TBC: "Minimální vklad je 1 000 000 CZK"
    TBC
    TBC --- ---
    GHOSTSTALKER: z fixaci na rok? JTBANK na 4% na neomezenou vyssi castky a s denni vypovedi

Spořicí účet a vklady s výpovědní lhůtou | J&T Banka
    https://www.jtbank.cz/produkty/vklady-s-vypovedni-lhutou.html
    HARALD
    HARALD --- ---
    NAVARA: Dost přesný popis ekonomického modelu kreditních karet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam