• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELLAS: Pokud budeš chtít, aby ti mohli tímto způsobem poslat peníze na více účtů, tak asi ano. Je logické, že když se to pošle na telefonní číslo, tak to musí skončit na jednom účtě. Ale dá se čekat, že majitel více účtů si to nastaví tak, aby to chodilo na jeden vybraný.
    E42
    E42 --- ---
    NELLAS: Ty účty snad nemají čísla? Co řešíš?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NELDE: Děti mají (zatím) účet spárovaný s mým emailem, s mým telefonním číslem...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELDE: No a co když mám víc účtů u vícero bank, to si budu muset ke každému pořídit nové telefonní číslo?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    pokud to bude na uživatelích, tak to nebude fungovat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Tak asi si bude muset klient nastavit - tedy to nebude automaticky - prostě u účtu zadáš unikátní číslo telefonu - pokud bude už použité, tak máš smůlu nebo se tím zruší předchozí párování. Tohle není problém.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    E42:
    u revolutu si vynutili změnu i u VISA i u MC a obě byly platné do příštího roku.
    U ERSTE máš MC i VISA karty prémiové, takže se jistě nebude jednat o jejich záměnu...
    E42
    E42 --- ---
    KOC256: U Revolutu jsem to měl z MC na Visa. Není to tak třeba i u těch ostatních?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Nevíte proč se houfně mění karty co jsou ještě třeba i rok platné?

Pozorováno u REVOLUT, MONETA, ERSTE, ... Tedy není to vlastnost jedné banky...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Nějak zapomněli zmínit, co když má člověk v bance víc účtů a jak to bude v případě, kdy člověk změní telefon - aby se to propsalo do toho rejstříku. Vím, jaký problém je pro banky i v roce 2022 aktualizace korespondenční adresy napříč všemi systémy, aby se nestávalo, že výpis hypotéky přijde na novou korespondenční adresu, ale nová karta na tu starou

Číslo účtu už nebude třeba. Postačí znát telefon příjemce platby - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/bankovni-prevod-internetove-bankovnictvi-telefonni-cislo.A220530_102319_ekonomika_alis
    FEKASON
    FEKASON --- ---
    CERMI_FOX: Jestli myslíš Trinity bank, tak tu jsem nedávno zakládal taky a chtěli poslat aktivační platbu z účtu, který je veden na tvé jméno. Tím se bere, že si tu identifikaci přebrali od banky, která identifikovala tebe a odkud jsi poslal tu aktivační platbu.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    NAVARA: Vubec netusim
    NUSIK
    NUSIK --- ---
    CERMI_FOX: ja zrovna vcera zakladal ucet u fio a teda takhle jednoduchy to rozhodne nebylo, nejdriv chteli fotky dvou dokladu, obcanky + ridicak nebo pas, pak sem fotil sebe, pak sem musel poslat vypis z jinyho uctu vedenyho v CR a pak jeste platbu z toho uctu na ten novej u fio pro potvrzeni.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    STARDAY: Bude banka umět identitní komerční certifikát? Zatím vydává kvalifikovaný + komerční (pro IB/CEB), takže pro identitní komerční se musí za další peníze na Checkpoint a to je chucpe, když by ten komerční v TWINS mohl být (volitelně) rovnou identitní…
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    CERMI_FOX: na aktivování bankovní identity musíš mít fyzicky ověřeného člověka.
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Tak úřednik si leckdy OP kopíruje se souhlasem, nepotřebuje kameru. Pokud předá kopii kopie kamarádovi...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    NELDE: měl jsem na mysli nějakou malou kamerku, kterou si tam přinese úředník nebo pošťák a dá si ji někam do rohu svojí buňky nebo někam pod poličku. A jasně, nelegálně, ostatně "ukradení" cizí identity (třeba kvůli nějakýmu podvůdku) zrovna legální nebude.

Předpokládám, že to nějak bude řešený, že nejsem první, koho to napadlo, tak jsem zvědavý jak :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    CERMI_FOX: Jestli kamerka na rohu dokáže udělat dobré snímky OP na přepážce, tak mají problém s GDPR. OP se nesmí kopírovat bez výslovného souhlasu.

CERMI_FOX: Po mně chtělo HB ještě mojí fotku. Plus chtěli poslat peněz ze mého jiného účtu
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    JINX: fotky cizího OP se dají pořídit i bez ztracení - je třeba ho ukazovat na poště, na úřadech, ověření věku při koupi chlastu, už jsem se setkal s tím,že ho chtěli pří vstupech do budovy (A věřím, že hodně lidí bez problému ukáže). Něčemu se dá vyhnout nebo ukázat něco méně citlivého, ale třeba na té poště ho vyžadují velmi sveřepě a nevím, jestli nemá někde v rohu schovanou kamerku, na kterou ukáže každý OP, co přijde pod ruku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam