• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Ne vsechny banky maji implementovane okamzite platby - ty jdou pres system AMOS, zatimco expresni platba jde klasicky pres CERTIS

Seznam ucastniku systemu okamzitych plateb zde: https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/platebni-styk/.galleries/certis/download/seznam_okamzite_platby.pdf
    EDERA
    EDERA --- ---
    BUNDA: mBank to pošle prakticky okamžitě i u normální platby, Airbank totéž. Zkoušeli jsme ještě i platbu přes QR kód z UniCredit - totéž, přišlo dneska dopoledne. Přitom i Spořka to dokáže ve večerních hodinách obratem (kamarádka mi platila večeři v restauraci, co jsem za ni uhradila v hotovosti).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EDERA: expres platba nemusí být totéž, co okamžitá platba, ale Unicredit nemám = neznám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    UniCredit opět potvrdila, že ze všech bank, v kterých mám účty, je ta nejblbější možná. Expres platba zadaná v mobilní bankovnictví pátek odpoledne dorazila teď! Jak je možný, že jiné banky to uměj obratem i o víkendu? :-O
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Z Air Bank poslali novinky

Účet na šetření pro děti
    Spousta rodičů chce, aby se děti učily pracovat s penězi a byly tak lépe připravené na život. Jejich přání se brzy splní. V tuto chvíli pro děti chystáme účet na šetření – speciální typ spořicího účtu, který pro své dítě můžete založit a mít ho plně pod kontrolou. Děti si budou moci střádat peníze na svá přání a my je v tom rádi podpoříme hezkým úrokem.

Placení na kontakt

Představte si, že člověku, který Vám má poslat peníze, stačí v platebním příkazu vyplnit místo složitého čísla účtu jen Vaše telefonní číslo, které má v kontaktech, a peníze už letí k Vám. Tak to je princip Platby na kontakt. Zanedlouho se díky této službě budete moci přesvědčit, že bankování může být ještě jednodušší. A od toho tu přece jsme.

Účet pro podnikatele

Vyslyšeli jsme ty z Vás, kteří by rádi používali běžný účet nejen pro běžné placení, ale i pro své podnikání. Ano, v dílně máme podnikatelský účet, díky kterému budete mít jednoduše pořádek i ve svém podnikání. A spustíme ho v průběhu příštího roku.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NELDE: díky tobě jsem moudřejší
    NELDE
    NELDE --- ---
    PRAASHEK: (1) Může se stát, že taková platba bude vrácena.
    (2) To XXX je kód pobočky, který v ČR neužíváme pro účely platebního styku. Takže platné je de facto oboje. V informacích o bance samozřejmě kód pobočky nebude.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Je opravdu nutné při posílání peněz na zahraniční účet (mimo EU) zadávat i ADRESU příjemce? Já naivně žil v tom, že mi stačí IBAN+SWIFT/BIC+jméno/název příjemce. Chápu to teda dobře, že to je adresa, kterou má příjemce uvednou jako svoje bydliště/sídlo firmy a ne adresa banky snad! :))

A druhý dotaz:
    u svého účtu u mBank mám přímo napsán BIC: BREXCZPPXXX - když si čtu přímo info o bance, tak tam ten řetězec "XXX" není. Proč je tomu tak?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Banka Creditas koupila od ruského podnikatele Igora Kima českou banku Expobank CZ. ČNB prý převod schválila.

https://www.interfax.ru/business/862999
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    QUIP: každopádně u Revolutu mě to dost nasralo, protože jejich MC se u valné většiny českých
    bank tvářil jako normální "česká" karta, zatímco ta VISA karta je třeba u ČSOB jako zahraniční = poplatek za výběr 150 Kč :/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    dlouho měl teď MC hodně navrch, teď se to zase zhouplo směrem k VISA... ;)
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: Ja mam od Revolutu porad obe dve (VISA i MC, plus virtualni MC). Pred lety jsem si uzil dohadovani s Raifkou, kdyz mi obnovovali kartu, sel jsem na pobocku sepsat zadost, ze chci znovu VISA a ne MC, odsouhlasili a za mesic poslali MC, kratce pred odjezdem do zahranici, takze jsem se s nima dohadoval na reklamaci, expresni vystaveni nove karty, strzeni poplatku za expres a jeho naslednou reklamaci a vraceni.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP:
    Na to je dobré mít nějaké prémiové bankovnictví, kde jsou schopni ti dát jak MC, tak VISA a jedna bude DEBIT a druhá CREDIT.

Já měl u Revolutu obě. MC vydávali všem a VISA jsem dostal na nějakém workshopu, kde je rozdávali kdo kolik pobral, tolik měl... (doslova). A nyní mi je obě vyměnili za VISA no... :(
    QUIP
    QUIP --- ---
    SILVEIG: Je to jak pise STARDAY, kazdych par let mi banky nuti kartu jine znacky a ja se pak zoufale snazim nekde sehnat zdarma i kartu jineho vydavatele, abych nemel vsechny od jednoho.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    STARDAY: jsem tedy čekala něco mnohem víc sofistikovaného :( Jsem zklamaná :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SILVEIG: Cena, co jinyho. Proste jednou za cas prejednavaji kontrakt a kdo nabidne lepsi podminky, toho vemou. A vetsinou s tim byvaji spojene objemy. Ted je to visa, za dva roky to bude mastercard a tak porad dal do aleluja :)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Mám dotaz - má někdo vysvětlení, proč v poslední době banky z Mastercard přechází na Visu? Docela by mne to zajímalo (zejména poté, co mi Visu v rakouském supermarketu odmítli). V poslední době mi Mastercard za Visu vyměnil mimo období platnosti karty Revolut a teď mi přišla nová karta od Monety taky Visa atd.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    BLACKTHUNDER: já se, konkrétně bankám, na telefonické hovory neověřuji a upozorňuji na to, že volají oni mě a není tedy z mé strany důvod se ověřovat...
    Má dlouhodobá zkušenost je, že stačí s nimi obecně programově nehovořit, a oni si to určitě někam zapisují. Nevyžádaných hovorů fakt moc nemám.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam