• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP:
    Na to je dobré mít nějaké prémiové bankovnictví, kde jsou schopni ti dát jak MC, tak VISA a jedna bude DEBIT a druhá CREDIT.

Já měl u Revolutu obě. MC vydávali všem a VISA jsem dostal na nějakém workshopu, kde je rozdávali kdo kolik pobral, tolik měl... (doslova). A nyní mi je obě vyměnili za VISA no... :(
    QUIP
    QUIP --- ---
    SILVEIG: Je to jak pise STARDAY, kazdych par let mi banky nuti kartu jine znacky a ja se pak zoufale snazim nekde sehnat zdarma i kartu jineho vydavatele, abych nemel vsechny od jednoho.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    STARDAY: jsem tedy čekala něco mnohem víc sofistikovaného :( Jsem zklamaná :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SILVEIG: Cena, co jinyho. Proste jednou za cas prejednavaji kontrakt a kdo nabidne lepsi podminky, toho vemou. A vetsinou s tim byvaji spojene objemy. Ted je to visa, za dva roky to bude mastercard a tak porad dal do aleluja :)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Mám dotaz - má někdo vysvětlení, proč v poslední době banky z Mastercard přechází na Visu? Docela by mne to zajímalo (zejména poté, co mi Visu v rakouském supermarketu odmítli). V poslední době mi Mastercard za Visu vyměnil mimo období platnosti karty Revolut a teď mi přišla nová karta od Monety taky Visa atd.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    BLACKTHUNDER: já se, konkrétně bankám, na telefonické hovory neověřuji a upozorňuji na to, že volají oni mě a není tedy z mé strany důvod se ověřovat...
    Má dlouhodobá zkušenost je, že stačí s nimi obecně programově nehovořit, a oni si to určitě někam zapisují. Nevyžádaných hovorů fakt moc nemám.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TOOMIX: Hmm, marketingové lži - nemění se číslo účtu, jen číslo banky. Jenže IBAN je číslo účtu a to se mění trochu více - mění se i kontrolní součet a mění se i Swift.
    "Nemění se ani číslo účtu a splátky pro úvěry a hypotéky." - ale mění, když se mění číslo banky a tedy je nutné to přenastavit.
    O zachování produktů je to asi největší lež: "Pokud jste v Equa bank používali multiměnovou kartu k více účtům v cizí měně, po převodu do Raiffky bude karta spárována jen s korunovým účtem. Po převedení poté můžete požádat o bezplatnou kartu k cizoměnovému účtu, nebo využít multiměnový účet"

Zajímavé je, že trvají tolik na nutnosti změnit kód banky - v Belgii ho nemění - takže některé banky mají desítky kódů bank a nevadí to. Tak proč se to musí měnit u nás?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Trinity zvysuje sazbu na sporaku na 5,58 % do 400 tis. Kc.
    MAGE
    MAGE --- ---
    PUEBLO: dik za tip ale asi tam bude muset zajed
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MAGE: Tak navýšení by mělo jit jak jsem popsal. Ale zavolej tam. Na mě tam byli vždy milí :)
    MAGE
    MAGE --- ---
    PUEBLO: No on by to potreboval navysit nafurt kvuli inkasu prave
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MAGE: Nastavení - Obsluhované subjekty - Dočasné navýšení limitu

Ale nevím jestli jde i snížit

Rychlejší bude jim zavolat 800 521 521 do 22hod
    MAGE
    MAGE --- ---
    Peru se tu s otcovou KB
    da se online zmenit limit platby z uctu?
    MAGE
    MAGE --- ---
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Equa bank definitivně končí, s Raiffeisenbank se spojí v listopadu. Co se pro vás změní? - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/equa-bank-definitivne-konci-s-raiffeisenbank-se-spoji-v-listopadu-co-se-pro-vas-zmeni/
    NELDE
    NELDE --- ---
    GOR: Tak to by nevadilo (-;
    GOR
    GOR --- ---
    NELDE: No, já chtěl takhle MiBand 6 NFC a skončil jsem na tom, že jsem nebyl schopen účet aktivovat :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    Nevíte, je v tom nějaký háček? Já tam nic nevidím.
    https://www.csob.cz/portal/lide/ucty/plus-konto#jak-na-to
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    DOBYTEK: Moje zkušenost je, že nejrychleji se k operátorovi dostaneš slovy jako výpověď, přechod, konec, ukončení...
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    DOBYTEK: tak pro info, reakce na reklamaci z ČSOB:

"V případě telefonátu na naši linku by Vás měl automat, pokud Vám nerozumí, přepojit sám na živého operátora. Pokud tomu tak není, můžete si sama vyžádat přepojení na operátora. Hlasového asistenta se snažíme stále vylepšovat, proto Vám děkujeme za Vaši zpětnou vazbu. Za způsobené komplikace na telefonní lince se Vám omlouváme."

Je to bullshit, protože na jakýkoliv dotaz po operátorovi robot nereagoval a jen jel dokola požadavek na zopakování dotazu, ale třeba s tím něco udělají, protože nemožnost se komukoliv dovolat je na mě už trochu moc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam