• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    QUIP: tipuji, že si budou chtít zkopírovat OP s novým bydlištěm a také se ti pokusí vnutit nějaký další jejích produkt.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KOC256: Z Raifky jsem utikal uz nekolikrat a vzdycky si me problemy najdou. Respektive klientem raifky jsem se nikdy nestal dobrovolne, vzdycky me koupili. Kdyz jsem si pak z Raifky prevedl hlavni ucet do Equa tak co? Koupili Equa .. nemam to srdce sebou vzit klienty dalsi banky ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    QUIP: Vymen je…
    QUIP
    QUIP --- ---
    Jen takovy povzdech - co vede banky k tomu, ze pro zmenu trvaleho bydliste pozaduji navstevu pobocky? To vazne ani covid nezmenil uvazovani nekterych dinosauru?
    U vetsiny bank se da novy ucet (pro noveho zakaznika) zalozit na dalku bez navstevy pobocky, ale nekde holt ani zmenu udaju stavajiciho zakaznika na dalku provest nehodlaji (Raifka a FIO). Pripada mi to jak spatny vtip. V roce 2022 bych vazne cekal vic.
    KAREN
    KAREN --- ---
    Dotaz pro uživatele Payoneeru: Měli jste problém s vyplněním Business Profile?
    Registrovala jsem se kvůli jakýmusi singapurskýmu klientovi, aby mi mohl zaplatit jinam než na PayPal, a pro mě to byl hotovej očistec - je tam sekce, kde se má vyplnit "firemní" web nebo profil na platformě, o což jsem se snažila, nicméně to hlásilo chybu validace odkazu/webu (snažila jsem se zadat url svýho profilu na profesní platformě, svůj web nemám). Následně se na mě vystřídalo během měsíce+ kolem 8 pracovníků zákaznickýho servisu, který furt točili svý 3 dobře míněný rady a jeli metodu horký brambor, případně mi slíbili, že to nějak potvrdí manuálně, což se nestalo... Až mě v době splatnosti napadlo vyplnit tam prostě "seznam.cz", peníze přišly obratem a už putujou ke mně do banky - nicméně kdybych to potřebovala i později, funguje vám to s nějakým vaším zadaným url? V čem může být problém??
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EDERA: záleží obvykle na tom, kdy banka do Certisu odesílá a jak často.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    EDERA: UCB AFAIK systematicky vsechny platby provadi co nejpozdeji - snazi se tahat uroky z O/N ulozek u CNB.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KOC256: Ale jo, už jsem se zorientovala.
    Jen mě překvapilo, že jakékoliv platby z UniCredit trvají tak dlouho. Většinou z tohohle účtu platím úřední věci, kde nemám zpětnou vazbu. U všech jiných bank mi to běhá jak na drátku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    EDERA:
    Nereaguješ na to co píše :-)

Nejprve se zorientuj v tom o čem přesně píšeš a co to je přesně za služby...
    DYNK
    DYNK --- ---
    EDERA: Ne vsechny banky maji implementovane okamzite platby - ty jdou pres system AMOS, zatimco expresni platba jde klasicky pres CERTIS

Seznam ucastniku systemu okamzitych plateb zde: https://www.cnb.cz/export/sites/cnb/cs/platebni-styk/.galleries/certis/download/seznam_okamzite_platby.pdf
    EDERA
    EDERA --- ---
    BUNDA: mBank to pošle prakticky okamžitě i u normální platby, Airbank totéž. Zkoušeli jsme ještě i platbu přes QR kód z UniCredit - totéž, přišlo dneska dopoledne. Přitom i Spořka to dokáže ve večerních hodinách obratem (kamarádka mi platila večeři v restauraci, co jsem za ni uhradila v hotovosti).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    EDERA: expres platba nemusí být totéž, co okamžitá platba, ale Unicredit nemám = neznám.
    EDERA
    EDERA --- ---
    UniCredit opět potvrdila, že ze všech bank, v kterých mám účty, je ta nejblbější možná. Expres platba zadaná v mobilní bankovnictví pátek odpoledne dorazila teď! Jak je možný, že jiné banky to uměj obratem i o víkendu? :-O
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Z Air Bank poslali novinky

Účet na šetření pro děti
    Spousta rodičů chce, aby se děti učily pracovat s penězi a byly tak lépe připravené na život. Jejich přání se brzy splní. V tuto chvíli pro děti chystáme účet na šetření – speciální typ spořicího účtu, který pro své dítě můžete založit a mít ho plně pod kontrolou. Děti si budou moci střádat peníze na svá přání a my je v tom rádi podpoříme hezkým úrokem.

Placení na kontakt

Představte si, že člověku, který Vám má poslat peníze, stačí v platebním příkazu vyplnit místo složitého čísla účtu jen Vaše telefonní číslo, které má v kontaktech, a peníze už letí k Vám. Tak to je princip Platby na kontakt. Zanedlouho se díky této službě budete moci přesvědčit, že bankování může být ještě jednodušší. A od toho tu přece jsme.

Účet pro podnikatele

Vyslyšeli jsme ty z Vás, kteří by rádi používali běžný účet nejen pro běžné placení, ale i pro své podnikání. Ano, v dílně máme podnikatelský účet, díky kterému budete mít jednoduše pořádek i ve svém podnikání. A spustíme ho v průběhu příštího roku.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NELDE: díky tobě jsem moudřejší
    NELDE
    NELDE --- ---
    PRAASHEK: (1) Může se stát, že taková platba bude vrácena.
    (2) To XXX je kód pobočky, který v ČR neužíváme pro účely platebního styku. Takže platné je de facto oboje. V informacích o bance samozřejmě kód pobočky nebude.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    Je opravdu nutné při posílání peněz na zahraniční účet (mimo EU) zadávat i ADRESU příjemce? Já naivně žil v tom, že mi stačí IBAN+SWIFT/BIC+jméno/název příjemce. Chápu to teda dobře, že to je adresa, kterou má příjemce uvednou jako svoje bydliště/sídlo firmy a ne adresa banky snad! :))

A druhý dotaz:
    u svého účtu u mBank mám přímo napsán BIC: BREXCZPPXXX - když si čtu přímo info o bance, tak tam ten řetězec "XXX" není. Proč je tomu tak?
    HARALD
    HARALD --- ---
    Banka Creditas koupila od ruského podnikatele Igora Kima českou banku Expobank CZ. ČNB prý převod schválila.

https://www.interfax.ru/business/862999
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam