• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Tak EquaBank bankovnictví zmigrováno k Raiffeisenbank, jen se někam ztratila hypotéka, protože v aplikaci vůbec není 🤷
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADM: Taky jim jde zavolat a ten kurz si domluvit.
    ADM
    ADM --- ---
    LOPIN: jj roklen je to co hledam. na primy kurz lehce horsi nez exchange.cz, ale u eur-usd o 50 usd vic pri smene 10k eur.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    ADM: roklen fx/revolut
    ADM
    ADM --- ---
    nevi nekdo jak vyhodne zkonvertovat devizy EUR-USD (fio), exchange.cz to provadi pouze jako EUR-CZK a CZK-USD, takze dvakrat marze
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Zase nebo pořád ještě? Vždyť už nějaké pokuty za praní peněz fasovala tak 5-6 let dozadu, jak to že teď jen hrozí prstíkem místo pozastavení licence?

Německý úřad pro finanční dohled vyzval Deutsche Bank, aby se víc zaměřila na boj proti praní špinavých peněz a financování terorismu. V opačném případě bance hrozí pokuty. (Reuters)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nepovolenou DCC - když to provede obchodník - lze reklamovat
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    NELDE: Jo to dělají poláci běžně, i když mu předem jasně řeknu že chci platit ve zlotych a je tam částka v korunách. V tu chvíli jim terminál vracím, že takhle ne. Prskají, nadávají, ale nakonec to ve zlotych jde ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    LOPIN: Já to zamítám, ale občas to za tebe udělá obchodník, než ti to podá k zadání pinu. Takže za mně je to o službu méně. Při tom, jestli to dobře chápu, tak tím banka přichází o peníze za směnu.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    NELDE: ale to dcc muzes vzdycky zamitnout pri platbe. Ja s Raiffkou nemam problem, ale zrovna platby v zahranici delam bud revolut nebo kreditkou od csob
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak RB začala komunikovat a v FAQ jsem našel následující - berte to jako varování:
    Blokovat DCC transakce ani výběry hotovosti s poplatkem provozovatele ATM není v Raiffeisenbank možné.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    TOOMIX: Na iphone to nijak omezené není.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Masaryčka Zahy Hadid získává velkého nájemce. Centrálu tam přesune Fio banka - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-reality-masarycka-zahy-hadid-ziskava-velkeho-najemce-centralu-tam-presune-fio-banka-217777
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    TOOMIX: u většiny apek to jde, zkus si to projít znovu, jestli si to někde neprehlidnul, defaultně je to vypnutý...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: třeba v aplikaci od EquaBank to jde v nastavení povolit a druhý telefon stejně nemám
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX: Kdyz to nekdo zakaze, tak k tomu ma asi duvod. Vem druhy mobil a fot to :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je prosím možné v ČSOB CEB Mobile (ČSOB bankovnictví pro firmy) povolit dělání screenshotů? V nastavení jsem to nikde nenašel. Díky
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Já tam ale vídám často i nedůchodce. Ono hodně lidí kartu má stále jen na výběry a platí hotově.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kazdy to ma jinak. Ja mam hotovost jako hlavni platidlo a presto me 3 vybery z bankomatu v mesici zdarma nepripadaji nijak omezujici. Myslim, ze obvykle vybiram tak 1x - 2x za mesic.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja treba hotovost vyuzivam minimalne a vetsinou ji u sebe vubec nenosim, ale prave proto chci mit, kdyz ji najednou potrebuju, moznost si vybrat z bankomatu kdykoliv a kdekoliv zdarma, ne za poplatek, ktery muze predstavovat i pomerne dost procent z vybirane castky. pro me je tahle svoboda vyberu zdarma zasadni sluzba. a hodne vysoko na zebricku mam i vybery zdarma v zahranici
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam