• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak RB začala komunikovat a v FAQ jsem našel následující - berte to jako varování:
    Blokovat DCC transakce ani výběry hotovosti s poplatkem provozovatele ATM není v Raiffeisenbank možné.
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    TOOMIX: Na iphone to nijak omezené není.
    UFOMAN
    UFOMAN --- ---
    Masaryčka Zahy Hadid získává velkého nájemce. Centrálu tam přesune Fio banka - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-byznys-reality-masarycka-zahy-hadid-ziskava-velkeho-najemce-centralu-tam-presune-fio-banka-217777
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    TOOMIX: u většiny apek to jde, zkus si to projít znovu, jestli si to někde neprehlidnul, defaultně je to vypnutý...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: třeba v aplikaci od EquaBank to jde v nastavení povolit a druhý telefon stejně nemám
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX: Kdyz to nekdo zakaze, tak k tomu ma asi duvod. Vem druhy mobil a fot to :-)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Je prosím možné v ČSOB CEB Mobile (ČSOB bankovnictví pro firmy) povolit dělání screenshotů? V nastavení jsem to nikde nenašel. Díky
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Já tam ale vídám často i nedůchodce. Ono hodně lidí kartu má stále jen na výběry a platí hotově.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Kazdy to ma jinak. Ja mam hotovost jako hlavni platidlo a presto me 3 vybery z bankomatu v mesici zdarma nepripadaji nijak omezujici. Myslim, ze obvykle vybiram tak 1x - 2x za mesic.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja treba hotovost vyuzivam minimalne a vetsinou ji u sebe vubec nenosim, ale prave proto chci mit, kdyz ji najednou potrebuju, moznost si vybrat z bankomatu kdykoliv a kdekoliv zdarma, ne za poplatek, ktery muze predstavovat i pomerne dost procent z vybirane castky. pro me je tahle svoboda vyberu zdarma zasadni sluzba. a hodne vysoko na zebricku mam i vybery zdarma v zahranici
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Jako jsme tu asi už OT, ale je třeba vzít v potaz, že tu nebude správné zastoupení důchodců... tedy z pohledu uživatelů nyxu mě to překvapilo...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Asi ano, jinak by to už dávno dávali zadarmo. U bankomatu ČS, co máme v OC naproti, vídám docela dost lidí, u ostatních bankomatů bývá prázdno.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NIGHTHUNTER: Otazkou, nakolik to je svazujici.

Jen mi prislo vzipne ze z desitek funkci se zajimas o tuto.

Duchodci OK. Deti bych ucil na platbu kartou (kde to jde).
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOC256: někdo určitě, já jen občas (a ani ne tak kvůli sobě, protože já u sebe peníze skoro nenosim a nepotřebuju, ale bohužel důchodci a děti o které se starám), ale právě proto musím mít v hlavě, že s kartou mBank musim vybírat víc než 1500 Kč, s AirBank a ČS jen v jejich bankomatech a Equa byla taková jistota :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NIGHTHUNTER: On jeste nekdo vybira z bankomatu penize? :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NIGHTHUNTER: Mobilní aplikace neužívám, takže neporadím (vím je, že pro platby na internetu ji mít musíš). V IB lze měnit denní limity pro výběry, platby kartou a platby na internetu. Jinak IB je takový minimalistický - asi odpovídající tomu, že tam mám běžný, spořící a kartu. Převody mezi vlastními účty jsou ihned (to mě u equy trochu štvalo).
    Ceník mají na jednu stránku. Je logické, že malá banka má málo bankomatů. 3 výběry měsíčně mi přijde dostačující (ono mít všechny a pak nechat lidi vybírat 200 denně asi není nákladově optimální).
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    NELDE, QUIP: A já se přidám s prosíkem o srovnání finančních nákladů při běžném používání? V Equa se mi líbí neomezené výběry z bankomatů zdarma - jakákoliv částka, jakýkoliv bankomat v ČR i ve světě. V Hello Bank jsem našel, že jsou k běžnému účtu výběry z bankomatů Hello Bank zdarma (má jich v ČR celkem 5 a dva z nich jsou v Praze) a jinak 3 výběry za měsíc z ostatních bankomatů (další pak za 30 Kč). Ale co právě nějaké praktické zkušenosti? Apple Pay i Google Pay? Schopnosti mobilní aplikace?
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Hello znam jen diky sporicimu uctu (a u nej nemam zadna ocekavani krome urokove sazby).
    Dokazal bys srovnat Hello a Equa ohledne mobilni aplikace a internetoveho bankovnictvi?

Vim, ze v dobe, kdy tu zacala Equa, tak to byla treba jedna z mala bank, co umoznovala zmenu limitu u platebnich karet jednoduse soupatkama pro jednotlive typy plateb s okamzitou platnosti, dneska uz to takova rarita neni, ale i tak to nema kazda banka. Takze by me zajimalo, co z toho, co umi Equa (v aplikaci a na webu) jde / nejde delat u Hello?
    NELDE
    NELDE --- ---
    MADCAT: Sice nemám osobní negativní zkušenosti s RB, ale rád bych se jim vyhnul. Ale já jednal už jak vyhlásili, že to budou převádět, a založil jsem si účet v Hello. Takže můj účet u equa je teď spící - mám na něm cca 100,- - a připravený na zrušení.

Důvody pro Hello:
    - hlavní pobočku mají na Andělu kousek od mojí kanceláře (ale nebyl jsem tam - vše proběhlo po netu)
    - slušný úrok na spořícím účtě (tenkrát)
    - na rozdíl od Trinity, Creditas a dalších malých bank, za Hello stojí větší bankovní skupina, takže se dá očekávat stabilita + zrovna k BNP mám personální sympatie z dřívějška
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jsem se tak rozčílil, že jsem normálně zapomněl svoje číslo účtu, to se mi nestává :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam