• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DYNK
    DYNK --- ---
    QUIP: Tohle mam i u RB.. mam jedno cislo uctu, jednu kartu, ale vic menovych slozek. Automaticky se platby kartou strhavaji v danbe mene, pokud je tam dostatecny zustatek. Stejne tak prichozi platby se nekonvertujou na CZK, pokud existuje na uctu menova slozka s danou menou. Ale nejsem schopnej (nebo spis ochotnej) dohledavat, jestli je to zdarma. Jejich cenik je peklo a na muj vkus prilis casto meni ty nabizene tarify.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    QUIP: mne to nemusis vykladat :-) ja mam tech karet uz tolik ze si na ne musim liháčem dělat znáček € abych věděl kterou zrovna vzít s sebou.. :))
    QUIP
    QUIP --- ---
    NOISEGATE: Mit dva (a vice) uctu a dve (a vice) karet, to umi skoro kazda banka. Kouzlo Equa bylo v tom, ze mel clovek jednu kartu, vice uctu a penize odchazely z toho uctu, ve ktere mene byla platba, tak jako to probiha u Revolutu.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: A jeste dodam ze kdyz jsem neco podobne evidentniho resila cca pred rokem s RB, trvalo to 2 mesice a muselo se na pobocku :D
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    STEPNI_VLK: Tak za me ma ted Revolut jedno velky plus. Platili jsme s tim v Thajsku na dovoleny a jeden hotel nas vojebal. Bylo to pres booking takze nulova komunikace. Zkusili jsme teda podat navrh na chargeback Revolutu s tim, ze nejspis o ty prachy prijdeme, pac Revolut preci nema moc zakaznicky callcentra apod.
    Druhej den nam prachy vratili! Vsechno vyreseny pres jejich appku na par kliku.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    hmn, tak jsem volal na RB a prý "vedlejší měnová složka" je zpoplatněna pouze v případě, že je vedena pod stejným číslem účtu. V případě migrace od Equa se prý automaticky vytvoří nový EUR účet který je zdarma a je k němu i debetka zdarma. Slečna na supportu teda nezněla moc přesvědčivě, tak asi počkám měsíc jestli mi něco strhnou nebo ne
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    TOOMIX: zpoplatnejnej EUR ucet je presne ten duvod proc dnes vypovim RB + takova drobnost ze v dobe migrace banky jsem byl ve Francii, vesele platil svou EQUA "eur" kartou a RB mi vesele strhavala CZK jejich nevyhodnym kurzem, bleh.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    STEPNI_VLK: tak nejspíš to je podle kurzu ve chvíli blokace a pak se to zaúčtuje kurzem ve chvíli zaúčtování. Ještě by to mohlo být tím, že se nejprve použije kurz karetní asociace a následně při zaúčtování kurz banky.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    QUIP: Jednoduše. Když zaplatím něco v cizí měně, tak než se mi konkrétní částka opravdu strhne z účtu, tak je tam předběžná částka. Nevím, jestli si pak banka účtuje nějaký poplatek, nebo jde o rozdíl v kurzu či co, ale finálně stržená částka je prakticky vždy o něco vyšší. Toť vše.

Revolut si fakt pořizovat nehodlám. Stačí mi to, co tady občas čtu. Na finanční "žůža dobrodrůža" mi bohatě stačí české banky. :)
    QUIP
    QUIP --- ---
    STEPNI_VLK: To mi asi musis prelozit do cestiny, protoze nerozumim tomu, co se ti stalo. Me se vzdycky strhlo tolik, kolik jsem opravdu platil. Tedy kdyz platim v korunach, strhne se mi tolik, kolik to stalo v korunach. Pokud platim v EUR, strhne se mi tolik z EUR uctu.Oh wait, to ted Raifka nema ... a pokud platim v EUR a ma se to strhnout v CZK uctu, no tak si to holt banka prepocita svym kurzem. Tuhle variantu nedelam u zadne banky, na tom mam Revolut.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak já mám za sebou první - z mého úhlu pohledu - pozitivní zkušenost s Raiffkou. Platil jsem kartou zahraniční platbu kolem 15 tisíc. Zatímco v případě Equa byla skutečně stržená platba oproti té původně indikované (při platbách kolem 10 tisíc) vždy pravidelně o několik stovek vyšší, tak tentokrát to bylo pouhých pár desítek korun. Možná to byla jen výjimka potvrzující pravidlo, ale pokud ne a bude to tak probíhat i nadále, tak za mě rozhodně posun k lepšímu. Ledaže by mne tady tedy někdo vyvedl z omylu. ;)
    QUIP
    QUIP --- ---
    PERMONICK: Jo, souteze podobnych tipu jsou vzdycky "nezavisly" a nikdo nezna viteze predem :D
    Raifka jako klientsky nejprivetivejsi banka nema s realitou nic spolecneho.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    PERMONICK: pěkný, pěkný. Dorazim hypotéku (pár set tisíc) a půjdu asi jinam.
    PERMONICK
    PERMONICK --- ---
    TOOMIX: tahle soutěž je jeden velkej joke, hlavně teda to označení Klientsky nejpřívětivější banka... zažil jsem RB jako klient i zaměstnanec, který ještě předtím zažil jako klient i zaměstanec Citibank a pak jsem i přicmrndával u spojování těch dvou bank... i tehdy se klientům tvrdilo, že se pro ně nic nezmění a byla to blbost, převod 1:1 by znamenal leckdy nejen nutnost vývoje, kterej se RB nechce platit, ale i překopání portfolií...

No a co se týče kvality služeb, konkrétně třeba zákaznického servisu, ta byla a je strašná... nezapomenu třeba na to, jak se zákaznická linka RB chlubila tím, že má SLA na odpověď na mail v řádu minut... tomu se mi samozřejmě nechtělo moc věřit, tak jsem zjišťoval... v praxi to probíhalo tak, že operátorka, co vyřizovala maily ve spoustě případů odpovídala stylem "zavolejte si na linku" a tím byl problém "vyřešen" a SLA naplněno... no a na lince ti zas řekli, že si máš zajít na pobočku... :)))
    Zábavný byly i komunikační černé díry, kdy se třeba reklamace předávala k prošetření nějakému specializovanému oddělení a klientovi už se nikdo neozval, protože na oddělení sice problém prošetřili a třeba i vyřešili, ale protože neměli v popisu práce komunikaci s klientem, tak ticket prostě uzavřeli. Ten mail s odpovědí zákaznického servisu, že na můj podnět nebylo odpovězeno, protože oddělení, které ho řešilo s klienty nekomunikuje, bych možná ještě někde vyhrabal. :D Zákaznický servis RB je neuvěřitelná studnice zábavnosti. :)))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    https://twitter.com/michalblaha/status/1597842585389010944?s=20
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZBYNEK: Jeste okolo roku 2017 tam vetsinou byly Windows XP, jestli je tam ted neco novejsiho, bude to z doby Windows 7 :)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Škoda že se z té chybové hlášky nepozná, jakou verzi exploderu na bankomatech používají...

TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Mám radost, že u mě ta migrace prošla bez ztráty kytičky - historie plateb, trvalé příkazy, inkasa... Dneska tam konečně naskočila i hypotéka, jen mi svítí další splátka o 600kč nižší, než byla u Equa Bank, úrok je stejný. Nenapadá mě, čím by to mohlo být.
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: Dobry vedet. Jako dobiceji ted pouzivam Revolut, takze nejake reseni v kapse mam, spis mi slo o to, jak tim (opakovanym) prechodem pod RB vzdycky dojde ke zhorseni sluzeb... zhorseni sluzeb od nejlepsi banky... v paralympiade.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: tak nalezeno, kdyby někdo tápal jako já, tak je to pouze v Historii plateb nikoliv v odchozích a příchozích platbách, tam jsou jen ty čerstvé od doby těsně před migrací.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam