• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    QUIP
    QUIP --- ---
    Koukam ted na Max Banku a docela me prekvapilo, ze umi blokovat DCC a extra poplatky za vyberu z ATM

DCC blokace
    Nevýhodnou směnu kurzů ohlídáme.

Magnetický proužek
    Blokace magnetického proužku proti zneužití karty.

Surcharge fee
    Ochrana před poplatkem za výběr v zahraničí.

Výběry zdarma
    Výběry z bankomatů k Neo účtu po celém světě zdarma.

Mozna jsem po tom jen nikde nepatral, ale nabizi tohle i jine banky?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NINE_OF_NINE:
    Co jsem zjišťoval, tak mají jen 4 vstupy, tolik nebuzerují, nemusíš tam fixovat 250 k. A pro někoho mohou být zajímavé i ty volitelné "produkty" (rozšířená záruka na elektro, atd.)
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Když jsme v tématu, co ČSOB premium. Jaká je aktuální situace?
    ADAM
    ADAM --- ---
    KOC256: Staci tam uložit 3500eur. Je to sice urocene okolo 6%, ale je to v jejich tokenu, který je volatilni. Aktuálně ztratil asi 90% hodnoty, takže optimální čas k a lokaci. Ale samozřejmě je lepší mentálně ty peníze odepsat a být příp. příjemně překvapený, pokud naopak vydělás. Obzvláště teď, kdy před pár týdny krachlo několik podobných firem. Po 6ti mes. Ty peníze můžeš vybrat a salonky by ti měly zůstat.

Jinak to je taky sit loungekey a při placení kartou máš 2% cashback
    Crypto.com Visa Card: The only crypto card you need
    https://crypto.com/eea/cards
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    - cestovní pojištění (zdravotní)
    - pojištění půjčeného auta do 10000 Kč
    Je tam toho více, ale toto využívám.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ADAM:
    jaké podmínky na tu kartu crypto.com abych měl ty neomezené salónky? Do jaké sítě salónků?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SPLIFFBOY:
    Asi záleží co od toho čekáš. Já hodně cestuji, takže využívám:
    - pojištění
    - kreditka zadarmo
    - 6 vstupů do salónků

S tím nucením to je asi jak kde. U nás asi není takový přetlak, tak mě do ničeho extra nenutí. Jednou ročně jim zainvestuji 10000 a to mě nebolí za to co využívám...
    ADAM
    ADAM --- ---
    ja jsem bankerku nevidel uz tak 4 roky. da to dost prace, ale je v lidskych silach se tomu vyhnout :-)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    SPLIFFBOY: Budou te tlacit do investic, ale mel sem tam asi 1000 korun mesicne do Top Stocks a to stacilo. (S tim sem tam nakracel, furt nevim jestli to byla rozumna volba). Jinak ti daj ne-uplne-prisernej kurz na sporicim uctu, a vec co treba doma celkem vyuzivame jsou slevy na Alebert a Globus, ale ty ma AirBank taky (ona to bude vec karty, na 99%). Ten salonek je meh, ten rychlej checkin velmi dobrej, jen sem to pres covid moc neocenil. Pani bankerka me chce videt tak jednou rocne, to mi prijde celkem ok.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SPLIFFBOY: je to na zvážení. Výhoda je pojištění a letišťni salonky. Což vlastně není nic moc obzvláště, když salonky jsou neomezene třeba na crypto.com kartě.
    Takze sem neustále na hraně zrušení, protože občasný telefonát bankerky akorát obtěžuje a pokud nesplnís podmínky, je to 2tis/mes.

Nakonec asi největší výhoda je nemuset stát frontu na security na PRG terminálu 2. Pokud často litas, rak to za to asi stojí. Už jen to, že víš, že se nezdrzis a na letiště můžeš vyrazit výrazně pozdej. Když mi přijde sms, že otevírají check-in, tak ještě bývám doma...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Stojej za zkousku sluzby Erste Premier? Pokud jim spravne rozumim, plnil bych ty jejich podminky pro poskytnuti uctu zdarma. Na penzijku mi tam lezi cca 250k a nemel bych problem splnit i podminku mesicniho prijmu. Vim, ze samotne plneni podminek narok na poskytnuti jejich premioveho uctu automaticky nezaklada, predpokladam nejaky tlak na vyuzivani dalsich sluzeb, cemuz se sice v principu nebranim, ale nejakou zasadni potrebu taky nemam a tady se zas vracim k dotazu, zda to stoji vubec za to. Z povahy rozhodne nejsem moc typ klienta, ktery by se chtel treba nechat tahat na nejake schuzky s bankerem. Zaznamenal jsem, kdyz pred casem ty podminky zprisnovali, ze prave v ochote zakazniku s nimi dostatecne casto komunikovat byla mnohdy potiz/mohl to byt duvod ukonceni spoluprace.
    MAGE
    MAGE --- ---
    ELIJEN: Moneta ma EUR a USD ucty s kartou a smenarnou
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    SINEAD: Air Bank nema multimenove karty a jejich kurzy jsou hrozne. Ani pri konverzi velkych castek s nima nejde vyjednat individualni kurz. V podstate s nima vyjednat nejde nic, co by neslo v IB. Take maji na muj vkus az moc caste odstavky.

Uz nekolikrat jsem vyhrozoval, ze pujdu jinam, ale jeste mi nikdo nedoporucil zadnou lepsi alternativu :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    TOOMIX: Ze by se jim to delo jen okolo vanoc, to je jejich vlhkej sen. V tomhle frcej min. posledni 4 roky.
    SKID: Ja Air bank a spokojena. Nevim jak eur, na to mam Revolut.
    DYNK
    DYNK --- ---
    TOOMIX: ten otaznik znamena, ze platba neni prirazena do zadne kategorie, nesouvisi to se stavem platby.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TOOMIX: Ja uz si tak nejak zvyknul, ze maji odstavku v podstate kazdy druhy tyden. Nekdy i casteji.
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX: Tohle je fakt klientsky nejprivetivejsi banka roku! Tak urcite.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADAMM: nejkokotštější je, že tohle dali na FB včera v 10:48. Necelých 12 hodin před začátkem odstávky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOOMIX: tyhle kreativní copy by si měli nechat od cesty...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: aha... ale že by se uráčili to poslat emailem a nahodit v aplikaci notifikaci jako posílala EquaBank, to ne. Tak jdu hledat jinou banku, na tohle já nemám nervy

Z jejich FB:

I na naše bankovnictví už dolehla vánoční atmosféra. Abychom ho ale mohli slavnostně rozsvítit ve vánočním' duchu, potřebujeme vyměnit a přidat pár světýlek. Proto od pátku 2. 12. 22:00 do soboty 3. 12. 12:00 nebude dostupné internetové ani mobilní bankovnictví spolu s RB identitou. Platit kartou, vkládat i vybírat z bankomatů budete moci bez omezení. Potvrzovací kódy pro internetové transakce v době nedostupnosti bankovnictví obdržíte v SMS zprávě na mobilní telefon. Děkujeme za pochopení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam