• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MAGE
    MAGE --- ---
    ELIJEN: Moneta ma EUR a USD ucty s kartou a smenarnou
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    SINEAD: Air Bank nema multimenove karty a jejich kurzy jsou hrozne. Ani pri konverzi velkych castek s nima nejde vyjednat individualni kurz. V podstate s nima vyjednat nejde nic, co by neslo v IB. Take maji na muj vkus az moc caste odstavky.

Uz nekolikrat jsem vyhrozoval, ze pujdu jinam, ale jeste mi nikdo nedoporucil zadnou lepsi alternativu :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    TOOMIX: Ze by se jim to delo jen okolo vanoc, to je jejich vlhkej sen. V tomhle frcej min. posledni 4 roky.
    SKID: Ja Air bank a spokojena. Nevim jak eur, na to mam Revolut.
    DYNK
    DYNK --- ---
    TOOMIX: ten otaznik znamena, ze platba neni prirazena do zadne kategorie, nesouvisi to se stavem platby.
    MUXX
    MUXX --- ---
    TOOMIX: Ja uz si tak nejak zvyknul, ze maji odstavku v podstate kazdy druhy tyden. Nekdy i casteji.
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX: Tohle je fakt klientsky nejprivetivejsi banka roku! Tak urcite.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ADAMM: nejkokotštější je, že tohle dali na FB včera v 10:48. Necelých 12 hodin před začátkem odstávky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOOMIX: tyhle kreativní copy by si měli nechat od cesty...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: aha... ale že by se uráčili to poslat emailem a nahodit v aplikaci notifikaci jako posílala EquaBank, to ne. Tak jdu hledat jinou banku, na tohle já nemám nervy

Z jejich FB:

I na naše bankovnictví už dolehla vánoční atmosféra. Abychom ho ale mohli slavnostně rozsvítit ve vánočním' duchu, potřebujeme vyměnit a přidat pár světýlek. Proto od pátku 2. 12. 22:00 do soboty 3. 12. 12:00 nebude dostupné internetové ani mobilní bankovnictví spolu s RB identitou. Platit kartou, vkládat i vybírat z bankomatů budete moci bez omezení. Potvrzovací kódy pro internetové transakce v době nedostupnosti bankovnictví obdržíte v SMS zprávě na mobilní telefon. Děkujeme za pochopení.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: tak platba v rámci banky po 3/4 hodině dorazila, ačkoliv u toho u mě jako odesílatele svítí otazník, na druhém účtu peníze jsou. O okamžité platbě do AirBank není nikde nic. Ani v čekárně plateb, ani v provedených platbách, nikde. Ale zůstatek se samozřejmě ponížil. Se na to vyseru
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Vyprcaná Raiffka! Převod v rámci banky na jiný účet, pak okamžitá platba do Air Bank a na obě už čekám 20 minut 🤦‍♂️
    PERMONICK
    PERMONICK --- ---
    NELDE: tak to IB nemaj zas tak tragický, bo po spojení se Citi nasadili nový (jakej to byl pain než se z toho stalo něco funkčního by bylo zas na jiný vyprávění), kdybyste viděli to IB, co měli předtím (který teda vlastně nebylo jejich, to zas převzali od eBanky, kterou spolkli v roce 2008 a ještě v roce 2017 nemělo branding RB, ale právě eBanky :D ) to byste se nasmáli, bo to uteklo z devadesátek... ale zas nutno říct, že především vzhledově, spoustu funkcí to mělo fakt pěkných a když byl člověk hračička, mohl si tam celkem slušně customizovat třeba alerty, které mu chodily... no ty už to teď nemá, samozřejmě :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Já vím, chodí mi od nich SMS. Dokud ale nebudu sám chtít, tak nemám důvod se do IB hlásit a něco si nastavovat.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: v IB Equa nic neuvidíš odkáže tě to na RB bankovnictví.
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: Protože přeci nedají premium zadarmo (-;

Já zatím RB úspěšně ignoruji - do IB equy jsem se ještě nepřihlásil, protože jsem neměl potřebu tak činit. Možná až budu hodně naštvaný, tak to zkusím, abych si na nich natrénoval sarkasmus.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    STEPNI_VLK: Tyto zkusenosti jsou nejhodnotnejsi: “slysel jsem a udelal jsem si jasno”. Skoda ze neslysis ty dalsi desitky spojojenych co usetrili balik :-)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    SINEAD: ano, také jsem už řešila chargeback přes Revolut, a bylo to bez problémů, a dokonce i po té půlroční lhůtě od řešené platby. Komunikace probíhala v chatu v aplikaci.
    Za mne je super a finančních “žůžech” nevím, ale chápu, ze občas neco nemusí vyjít k plné spokojenosti všech.
    QUIP
    QUIP --- ---
    DYNK & LOPIN: V info mailu o prechodu Equa zakazniku pod RB to primo zminovali, ze tam tahle moznost neni. Ze je ted platebni karta (ta puvodni Equa) vedena jen k CZK uctu. Jestli neco takoveho nabizi, tak nevim, proc to nenastavili Equa zakaznikum.
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    DYNK: ja to mam zdarma, na rb je treba je jednou za dva tri roky pres bankere pojebat, ze chces premium a vse zadaco a oni to daji
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    QUIP: to mam takhle v raiffce uz asi 8 let. Tak nevim. Normalne platim debetkou a kdyz je to v eurech tak to bere z eur uctu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam