• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DAVIDOWITCH: po pravdě stačí do Bratislavy ;)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Coz mi pripomina ze to jednou v zivote kdy sem si rikal ze by se mi hodil ten Erste Premier Concierge servis, tak sem zjistil ze maj neco jako od 9 do 5. Zustal sem v 11 vecer trcet ve Vidni na letisti po odklonenym letu a potreboval bejt dopoledne v Praze. Akorat Vidensky letiste uz bylo skoro zavreny, takze zadna pujcovna nic. Tak sem si rikal ze nekomu zavolam at mi to pomuze vyresit a prd. (Ale zase to bylo poprvy co sem ridil taxik, protoze nekde za Jihlavou uz i taxikar uznal ze to byla picovina a pustil me za volant.. kdyby se vam to stalo, tak vemte taxik do Brna a pak reste dopravu z Brna)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Jak to tu ctu tak hlavni fundament ty jejich meny u crypto karty byly salonky, velkej cash back a netflix/spotify. Ted mizi 3/4 tech benefitu.. Hmm, co se asi stane s tou menou?

Ja pouzivam CSOB premium a spokojenost - mnozstvi vstupu vetsinou dostatecny, pojisteni a moznost nekomu zavolat kdyz chci neco poresit s bankou a ten clovek zareaguje okamzite je fajn usnadneni zivota.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DAVIDOWITCH: pomuze to jen v tom, ze si usetrim tech 6 vstupu u erste pro rodinu.
    pro me je prave prijemnejsi dat na pul roku nekam 85tis byt s rizikem ztraty, nez kazdy mesic muset resit preposilani penez odnekud nekam...
    vlastne kdyz o tom mluvime, idealni cas abych tu kartu ted zalozil zene.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    ADAM: Aha, ja z toho cos psal pochopil ze to prave resi tu velkou rodinu nejak. To radsi kazdymu z rodiny poridim premiovej ucet kde se jen budou tocit penize, aby meli kazdej vlastni salonky... (by me zajimalo jaky maj vekovej limit.. predpokladam ze 15tileta ma smulu..)
    ADAM
    ADAM --- ---
    DAVIDOWITCH: ten tarif u crypto.com s ulozkou 3500eur je jen pro 1 cloveka, bez hostu. maji i vyssi tarif s 1 hostem, ale je za vyssi ulozku.

DAVIDOWITCH: ha, to jsem netusil. zapinam.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    QUIP: Ted mam rozkliknutou svoji kartu v Erste Premier a tam mam taky blokovani DCC (zapnuty). Takze minimalne tohle umej.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    ADAM: Ma to neomezene "guests"? Ja mam pocit ze co sem mel.. nejakou, mela jen jednoho guesta, zbytek proste nemohl. Ale uz si ani nepamatuju ci gold to byl (cesky to nebylo, takze bud Air New Zealand, nebo ANZ Bank)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Než se zanořím do těch podmínek a ceníků, nevíte prosím někdo z hlavy, jestli má Raiffka nějaký poplatek za předčasnou splátku hypotéky?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ČSOB před nějakou dobou měnila salónkový systém, tam ta fast gate také platí nebo to zmizelo spolu s priority pasem?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAM: A co jako, mam ti gratulovat, ze ti v rulete zrovna padla cervena?

Tak jo, jsi borec, umelec, investor stoleti!
    ADAM
    ADAM --- ---
    GHOSTSTALKER:
    MIKEE:
    s vami dvema jsem se presne tom samem tematu tady v tom klubu bavil tak 2 roky zpet. od te doby ten jejich shitcoin stoupl cca na 10x, ja vybral par stovek tisic (a spolu se mnou i ostatni nyxaci). takze dekujeme za nazor, ozvu se, az budu opet nejaky desitky ci stovky tisic vybirat :-)
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    Fuuu tak kecam, v unoru uz to bude 5 let :D
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    NINE_OF_NINE: Mam uz asi 3 roky, nejaky extremne velky posun ve sluzbach za tu dobu neni, coz je ale vlastne dobre. Kreditku vyuzivam, pojisteni mam na blbost + standardy, co tam nabizi. Bankerku vidim jen kdyz potrebuji, zadne tlaceci do niceho a hovory 2x mesicne s vyhodnou nabidkou. Vyuzil jsem jednu moznost pro Tankartu business u benziny, ted tam maji moznost VIP uctu u Datartu aniz bych musel mit IC. A CSOB drobne jako bonus :) Osobne mi to, po lehke researchi ostatnich premiovych uctu, pripada jako nejlepsi reseni.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    btw je taky vhodny rict, ze u EP mas po vycerpani 6 volnych vstupu na ty dalsi 50pct slevu. Nevim kolik bych musel litat, abych kvuli tomu chtel hodit do potencialni cerny diry 100k. unlimited lounge access card za 300 dolaru ci kolik
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    KOC256: Samozrejme nema smysl se historickym minimem ohanet, protoze to crypto nema zadnou fundamentalni hodnotu, takze to, ze spadlo na desetinu, neznamena, ze nemuze spadnout na dalsi setinu. Na crypto fakt nejde pouzivat poucku o tom, ze kdyz stoji mene, je treba prikupovat.
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    KOC256: no tak je hafo lidi (jako treba ja) kteri tech 100k stakovali kdyz to bylo 0.5 usd... ted je to desetina. takze kdyz bych o tom uvazoval, tak je ted asi dobra doba.. ale nevim jak casto bych musel litat, abych to byl ochotnej riskovat. Fatk je ze ted jsme byli dvakrat x hodin v dubaji a ve dvou uz by to asi za ty dve jidla a nevim kolik piti bylo drahy.. nicmene ty lounge uz nejsou takovy VIP jako to bejvalo a celkove je to prijemna vec, nicmene rozhodne ne za to riskovat 100k v cryptu :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KALIBAN:
    Trochu mi to připomíná hříčku, zda je težší kilo peří nebo kilo železa.

Vždy tam musíš dát 3500 EUR a nevím zda tím historickým minimem se ohánět. Trend jsem nezkoumal…
    ADAM
    ADAM --- ---
    u erste dostanes nejakou vysokou MC, takze s erste mas pokryty oba terminaly. a ten VIP security vstup na T2 je moc dobra vec, jen za tohle samotne erste asi stoji...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    T1 a T2 jsem prohodil, ale smysl jinak zustava :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam