• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Jenže ono to není jenom o pojištění auta, ale také o případných pokutách a tam deposit nepomůže - proto chtějí kartu ze které si mohou ještě půl roku strhávat.
    On je rozdíl hlavně když máš předplacenou kartu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    STARDAY:
    Dneska to je pry uz jedno, jen to pujcovny zatim nezjistily…

ALESH:
    Nekdy se to po domluve da resit tim, ze depozit jim das v cash. Ale musi mit ochotu to prijmout a nekde schranovat.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ALESH: nesouhlasejici jmeno nam nikdy nevzali. jde o to, ze si chteji zablokovat nejakou tu jistinu par tisic eur, kdyz si nekoupis nejlepsi pojisteni (a nekdy i kdyz si pojisteni koupis). a kreditka = banka te proverila a pujcovna ma sanci z tebe spoluucast dostat
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    ALESH: Umi i moneta, ale myslim, ze za asi 2k.
    ALESH
    ALESH --- ---
    Jedem do Namibie, takze nechci nic ponechtat nahode, protoze bez 4x4 auta si tam neskrtnes.
    Dle recenzi je debetka problem, mozna ne vsude, ale chci mit jistotu. Ted jsem se docetl,ze KB umi kreditku expresne - je to sice moje asi nejmene oblibena banka, ale co se delat.
    Jinak pujceni kreditky je taky ve hre, ale tam zas muze byt problem ze nesouhlasi jmeno na kreditce a na pasu. Kamaradce takhle nepujcili auto na Islandu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Myslim, ze ty pujcovny to v systemu dokazi rozeznat, jestli je to debetka, nebo kreditka. A Casto to pak byva tak, ze s debetkou ti auto sice pujci, ale donuti te si k tomu zakoupit jeste nejaky balicek pojisteni, ktery stoji tolik, co by stalo pujceni auta s kreditkou. (my jsme neco takoveho zazili ve Spanelsku, ale taky je to pujcovna od pujcovny)
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    ALESH: skoro bych si ji pucil, kdyztak este mrkni na recenze ty pujcovny, ja to neudelal a BRUTALNE sem si naskocil do scamu na krete...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BUNDA: prakticky overeno, ze nekdy to jde i s tim napisem Debit. Online mi to nevzalo, ale v pujcovne offline nebyl problem
    ALESH
    ALESH --- ---
    BUNDA: mam to na obou :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ALESH: Nyxí rada, pokud máš debetku (na které teda není napsáno Debit), tak by ti mělo půjčení klapnout i s ní. Prostě jim dáš Credit card :)
    ALESH
    ALESH --- ---
    Ahoj, nevite kde mi udelaji nejrychleji kreditku? Potrebuji ji jen k pujceni auta v zahranici a odletam pristi ctvrtek. V me bance (FIO) mi ji behem asi 10 dni schvalili a ted ji budou 3 tydny vyrabet a to je pozde.
    MILIS
    MILIS --- ---
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    MILIS: Taky J&T. Jen bacha, prvni musis mit mega, a pak dalsi terminaky jsou od sto tisic vejs. Pokud do toho nejdes vyslovene ze situace "mam vsechno na uctech", muze to bejt prekvapeni.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MILIS: JaT banka, ti maji trvale dobre sazby a bezproblemove zalozeni online. nebo ted nove ta slovenska vub.cz
    MILIS
    MILIS --- ---
    ahoj.. jaky byste mi doporucili nej terminovany vklad? diky za tipy
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DAVIDOWITCH: po pravdě stačí do Bratislavy ;)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Coz mi pripomina ze to jednou v zivote kdy sem si rikal ze by se mi hodil ten Erste Premier Concierge servis, tak sem zjistil ze maj neco jako od 9 do 5. Zustal sem v 11 vecer trcet ve Vidni na letisti po odklonenym letu a potreboval bejt dopoledne v Praze. Akorat Vidensky letiste uz bylo skoro zavreny, takze zadna pujcovna nic. Tak sem si rikal ze nekomu zavolam at mi to pomuze vyresit a prd. (Ale zase to bylo poprvy co sem ridil taxik, protoze nekde za Jihlavou uz i taxikar uznal ze to byla picovina a pustil me za volant.. kdyby se vam to stalo, tak vemte taxik do Brna a pak reste dopravu z Brna)
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Jak to tu ctu tak hlavni fundament ty jejich meny u crypto karty byly salonky, velkej cash back a netflix/spotify. Ted mizi 3/4 tech benefitu.. Hmm, co se asi stane s tou menou?

Ja pouzivam CSOB premium a spokojenost - mnozstvi vstupu vetsinou dostatecny, pojisteni a moznost nekomu zavolat kdyz chci neco poresit s bankou a ten clovek zareaguje okamzite je fajn usnadneni zivota.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DAVIDOWITCH: pomuze to jen v tom, ze si usetrim tech 6 vstupu u erste pro rodinu.
    pro me je prave prijemnejsi dat na pul roku nekam 85tis byt s rizikem ztraty, nez kazdy mesic muset resit preposilani penez odnekud nekam...
    vlastne kdyz o tom mluvime, idealni cas abych tu kartu ted zalozil zene.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    ADAM: Aha, ja z toho cos psal pochopil ze to prave resi tu velkou rodinu nejak. To radsi kazdymu z rodiny poridim premiovej ucet kde se jen budou tocit penize, aby meli kazdej vlastni salonky... (by me zajimalo jaky maj vekovej limit.. predpokladam ze 15tileta ma smulu..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam