• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    QUIP: Protože takhle potřebuješ dva faktory, kartu a appku. Kdyby to zobrazovali tak stavbu appka. (Komercka to taky neumí a banky co jo ti mají jako takovou výhodu že o tom mají TV reklamu, rušíme mbank)
    QUIP
    QUIP --- ---
    VENIKA: Me padala nejak na zacatku, ale ted mi naopak nepada vubec.
    Ale pouzivam ji jen okrajove. Spis me ted prekvapilo, ze kdyz jsem si prevadel ty penize na Revolut (uz to konecne proslo), tak Moneta chce potvrzeni te platby v aplikaci, ale vubec mi nenapise, co potvrzuju. Jen se objevi dialog "chystate se zaplatit, potvrdte biometrikou". Ale vubec nic o tom kolik a komu se plati. Takze zase dalsi bizar o bankovni bezpecnosti.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Btw appka Monety me dlouhodobe se*e. Kazdym releasem to zmenej, takze sotva si clovek na neco zvykne, uz je to jinak. A uz par mesicu strasne pada, napr i pri potvrzovani platby, coz me vytaci neskutecne.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    QUIP: Treba CSOB to po druhotnym overeni pozadavku ma, Moneta ne. Imho to zalezi na risk-appetite dotycne banky.

Myslela jsem si, ze PCI DSS to vubec nepovoluje, ale uz je to dlouho, co jsem to cetla naposled.
    QUIP
    QUIP --- ---
    MUXX: Ja to tak nejak povazoval za normalni, protoze jsem zvykly na Revolut, ale asi to v ceskych bankach opravdu neni zvykem. Hello nezobrazi o karte vubec nic, nedokaze zobrazit ani PIN. Moneta vyhvezdickovane cislo karty a expiraci zobrazi.
    Ale proc nejsou ochotni zobrazit cele cislo karty a ccv, to fakt nechapu. Ta aplikace slouzi k potvrzovani vsech transakci, takze tu by meli povazovat za dostatecne duveryhodnou i k tomu, aby v ni dokazali zobrazit tyhle informace.

A Revolut me ted zase vypekl timhle. Postup, ktery jsem tam udelal uz nespocetne krat pro pridani penez z ceske platebni karty na CZK ucet u Revolutu.
    MUXX
    MUXX --- ---
    QUIP: To povazuju za nadstandard. To neumi ani CS/george.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    YARIN: to je zajímavé...včera jsem to převáděla a nic mi nenabídli.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Jsem jenom slepej, nebo se vazne v mobilni aplikaci od Raifky nedaji zobrazit detaily platebni karty? Tedy ne jen PIN, ale cislo karty, expirace a CCV?

No nez jsem to odeslal, tak jsem si vsimnul ikonky pro "obnovit", ktera ve skutecnosti "otoci" kartu a tam pak je videt datum expirace, ale CCV tam neni vubec a cislo karty je vyhvezdickovane, takze vidim jen zacatek a konec. Proc?!
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Typická Moneta a další důvod proč utéct.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    YARIN: AFAIK tam zadny limit neni.
    YARIN
    YARIN --- ---
    YARIN: myslim, ze pulmic garantovanej do cervna, ale tou castkou si uz nejsem jistej.
    YARIN
    YARIN --- ---
    kdo mate sporak v monete na tech aktualnich 5.30 %, tak kdyz ho budete chtit vyluxovat jinam, v poslednim kroku pred odeslanim penez vam nabidnou zalozeni dalsiho novyho sporaku bez podminek na 5.50 %
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JAROUSH: pokud by náhodou byla poblíž i Airbank, tak i ta by šla takto využít.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    CAMELLA: Ja si pred nedavnem zakladala ucet u CSOB online a bylo to super easy, ptz si pres bankovni identitu natahli moje data z Monety, fakt par kliknuti.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NOISEGATE: no, toho se taky obávám no. Ale při zakládání účtu taky bude muset vyplňovat. Proto říkám, že vyplnit složenku možná bude nejjednodušší
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    CAMELLA: neukládal jsem na účet u banky dluhý roky, tak si to možná nepamatuju přesně, ale tuším že vyplňování lejster bylo víc či stejně jako na poště.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: jsem ještě dělala rychlou rešerši a vypadá to, že tohle už hodně bank omezilo, ale zkusila bych bud čs nebo kb a uvidíš. ale možná nejjednodušší bude stejně ta pošta, paradoxne :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAROUSH: měla by fungovat možnost poslat peníze na jakýkoliv účet na pobočce jakékoliv banky, která má pokladnu. Jen to bude za poplatek
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JAROUSH: Tak pak nový účet u jedné ze zmiňovaných, podle preferencí a ceníku. ČSOB mám teď nově a pro tyhle účely funguje bezpoplatkově.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ZBYNEK: Ten od mé banky (Fio) je taky daleko. Cca hodinu cesty autem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam