• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    QUIP
    QUIP --- ---
    MUXX: Ja to tak nejak povazoval za normalni, protoze jsem zvykly na Revolut, ale asi to v ceskych bankach opravdu neni zvykem. Hello nezobrazi o karte vubec nic, nedokaze zobrazit ani PIN. Moneta vyhvezdickovane cislo karty a expiraci zobrazi.
    Ale proc nejsou ochotni zobrazit cele cislo karty a ccv, to fakt nechapu. Ta aplikace slouzi k potvrzovani vsech transakci, takze tu by meli povazovat za dostatecne duveryhodnou i k tomu, aby v ni dokazali zobrazit tyhle informace.

A Revolut me ted zase vypekl timhle. Postup, ktery jsem tam udelal uz nespocetne krat pro pridani penez z ceske platebni karty na CZK ucet u Revolutu.
    MUXX
    MUXX --- ---
    QUIP: To povazuju za nadstandard. To neumi ani CS/george.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    YARIN: to je zajímavé...včera jsem to převáděla a nic mi nenabídli.
    QUIP
    QUIP --- ---
    Jsem jenom slepej, nebo se vazne v mobilni aplikaci od Raifky nedaji zobrazit detaily platebni karty? Tedy ne jen PIN, ale cislo karty, expirace a CCV?

No nez jsem to odeslal, tak jsem si vsimnul ikonky pro "obnovit", ktera ve skutecnosti "otoci" kartu a tam pak je videt datum expirace, ale CCV tam neni vubec a cislo karty je vyhvezdickovane, takze vidim jen zacatek a konec. Proc?!
    NELDE
    NELDE --- ---
    YARIN: Typická Moneta a další důvod proč utéct.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    YARIN: AFAIK tam zadny limit neni.
    YARIN
    YARIN --- ---
    YARIN: myslim, ze pulmic garantovanej do cervna, ale tou castkou si uz nejsem jistej.
    YARIN
    YARIN --- ---
    kdo mate sporak v monete na tech aktualnich 5.30 %, tak kdyz ho budete chtit vyluxovat jinam, v poslednim kroku pred odeslanim penez vam nabidnou zalozeni dalsiho novyho sporaku bez podminek na 5.50 %
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JAROUSH: pokud by náhodou byla poblíž i Airbank, tak i ta by šla takto využít.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    CAMELLA: Ja si pred nedavnem zakladala ucet u CSOB online a bylo to super easy, ptz si pres bankovni identitu natahli moje data z Monety, fakt par kliknuti.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NOISEGATE: no, toho se taky obávám no. Ale při zakládání účtu taky bude muset vyplňovat. Proto říkám, že vyplnit složenku možná bude nejjednodušší
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    CAMELLA: neukládal jsem na účet u banky dluhý roky, tak si to možná nepamatuju přesně, ale tuším že vyplňování lejster bylo víc či stejně jako na poště.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: jsem ještě dělala rychlou rešerši a vypadá to, že tohle už hodně bank omezilo, ale zkusila bych bud čs nebo kb a uvidíš. ale možná nejjednodušší bude stejně ta pošta, paradoxne :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    JAROUSH: měla by fungovat možnost poslat peníze na jakýkoliv účet na pobočce jakékoliv banky, která má pokladnu. Jen to bude za poplatek
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JAROUSH: Tak pak nový účet u jedné ze zmiňovaných, podle preferencí a ceníku. ČSOB mám teď nově a pro tyhle účely funguje bezpoplatkově.
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    ZBYNEK: Ten od mé banky (Fio) je taky daleko. Cca hodinu cesty autem.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JAROUSH: "Vkladomat"?
    JAROUSH
    JAROUSH --- ---
    Jak nejjednodušeji uložit hotovost (v řádu nízkých desetitisíců) na účet, když nemám po ruce pobočku své banky?
    - Zkoušel jsem poštovní poukázku na poště, ale to vyplňování složenky nesplňuje požadavek nejjednodušší.
    - Obtěžovat někoho, kdo mi to pošle od sebe z účtu a já mu dám cash také nechci.
    - Založit si účet u banky, kterou mám po ruce? Na výběr mám Monetu, ČS, KB, ČSOB. Kterou z nich vybrat, když tam chci peníze jen uložit a poslat pryč?
    - Existuje nějaký jiný způsob?

Díky
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Taky tak, včera připsán.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    ADAMM: Díky! Včera bonus z mBank dorazil... :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KALIBAN:
    Jak tu už zaznělo, někdy chtějí (kontrolují) kreditku se stejným jménem jako je hlavní řidič...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam