• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SAYUZ: Creditas 6% na sporaku s 1mesicni lhutou (do pul mega)
    QUIP
    QUIP --- ---
    SAYUZ: Zalozeno komplet online. Ani bych si v dnesni dobe netroufal nabizet banku, ktera nedokaze zalozit ucet online, nebo pro overeni totoznosti zada navstevu pobocky (jako treba Fio a Raiffka pri zmene obcanky)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAYUZ: To asi umožňuje: "Pro dokončení žádosti potřebujete platný občanský průkaz a jako druhý doklad řidičský průkaz nebo cestovní pas. Jiné doklady totožnosti v současné době neakceptujeme. Dále je nutné doložit měsíční výpis z účtu. Doklady nesmí být upravovány a musí být čitelné."
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAYUZ: Zkusil bych tu MaxBank. Hodně záleží na kolik peněz to je potřeba. Já mám mBank jako hlavní a stačí mi ten limit u mSpoření (5,5%). Ale aplikace asi bude jednodušší.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    QUIP: Psal jsem to níže, možnost přeposlat peníze hned přes IB a zřízení také přes IB
    QUIP
    QUIP --- ---
    SAYUZ: Pokud ti jde jenom o uroky, tak MaxBanka ma 6% https://www.maxbanka.eu/sporici-ucet
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Nedávno tu proběhlo zvýšení úroků u Monety, pokud veškeré prostředky chcete převést jinam. Vyzkoušeno, funguje a je to jednodušší než jsem myslel, nabídne to dvě varianty - uzavřít novou smlouvu na 5,5 % nebo poslat :) Ale tak si říkám, kam je dál poslat za lepší úrok při stejně likviditě a normální aplikaci (zřízení i obsluha online)?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KALIBAN: Hledam reseni, takze dik. Tahle cesta me fakt nenapadla.
    MUXX
    MUXX --- ---
    SINEAD: na Revolut pozor. Spoustu lidem uz zamknuli bezduvodne ucet a lidi se k tem penezum nemaji jak dostat. Priklad - https://www.reddit.com/r/Revolut/comments/100rd01/locked_out_of_my_account_update/ - takovych lidi je tam spoustu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KALIBAN: Ono to "vzdycky" nejak jde, ale svet mobilnich aplikaci je perverze od zacatku do dnesnich dnu. Kdyz chce clovek zkopirovat cast textu z prichozi SMS, tak na vetsine telefonu musi zkopirovat celou SMS do poznamkoveho bloku a tam si teprve vybrat tu cast textu, kterou potrebuje. Ano, jde to, ale proboha proc takhle?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SINEAD: ja teda nevim jestli chces reseni, nebo jen nadavat (coz samozrejme naprosto chapu) , ale kdyz kliknes na repeat/return .. cesky asi zopakovat platbu, vratit prostredky? tak se ti otevre platebni prikaz odkud normlane copy&pastovat lze... ale uznavam, musis jednou tupnout do telefonu navic.. prepisovat na postit mi prijde trosku pristup "delam to na truc" aniz bych to zkusil resit :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SINEAD: jo, měla by to být neúplná mobilita, pamatuji si, že jsme to dělali (když jsem kdysi pracovala v bance), tak předpokládám, že tu možnost od té doby nezrušili :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Jinak jsem teda zjistila ze mam ted: Fio, KB, Airbank, HB, Revolut a Raiff.
    Z CZ to na jednoduchy kazdodenni bankovnictvi totalne valcuje Airbank.
    Revolut je taky dobrej, skoro uvazuju k nim jit jako k hlavni bance.
    Zbytek je odpad.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Btw existuje moznost "zkopirovat" vsechny sablony apod. z uctu jedny banky do druhy ale ten puvodni icet nezrusit?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    No appka Raiff je teda zoufala. Nove jsem zjistila, ze z ni nejde zkopirovat cislo uctu, na ktery odesla nebo z nej prisla platba. Tu sedim s post-it em a prepisuji to na papirek :D. Zpatky na stromy. Taky zjevne neumej sharovat informace o majiteli uctu, vec na kterou si clovek uz docela zvykl.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    QUIP: Protože takhle potřebuješ dva faktory, kartu a appku. Kdyby to zobrazovali tak stavbu appka. (Komercka to taky neumí a banky co jo ti mají jako takovou výhodu že o tom mají TV reklamu, rušíme mbank)
    QUIP
    QUIP --- ---
    VENIKA: Me padala nejak na zacatku, ale ted mi naopak nepada vubec.
    Ale pouzivam ji jen okrajove. Spis me ted prekvapilo, ze kdyz jsem si prevadel ty penize na Revolut (uz to konecne proslo), tak Moneta chce potvrzeni te platby v aplikaci, ale vubec mi nenapise, co potvrzuju. Jen se objevi dialog "chystate se zaplatit, potvrdte biometrikou". Ale vubec nic o tom kolik a komu se plati. Takze zase dalsi bizar o bankovni bezpecnosti.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Btw appka Monety me dlouhodobe se*e. Kazdym releasem to zmenej, takze sotva si clovek na neco zvykne, uz je to jinak. A uz par mesicu strasne pada, napr i pri potvrzovani platby, coz me vytaci neskutecne.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    QUIP: Treba CSOB to po druhotnym overeni pozadavku ma, Moneta ne. Imho to zalezi na risk-appetite dotycne banky.

Myslela jsem si, ze PCI DSS to vubec nepovoluje, ale uz je to dlouho, co jsem to cetla naposled.
    QUIP
    QUIP --- ---
    MUXX: Ja to tak nejak povazoval za normalni, protoze jsem zvykly na Revolut, ale asi to v ceskych bankach opravdu neni zvykem. Hello nezobrazi o karte vubec nic, nedokaze zobrazit ani PIN. Moneta vyhvezdickovane cislo karty a expiraci zobrazi.
    Ale proc nejsou ochotni zobrazit cele cislo karty a ccv, to fakt nechapu. Ta aplikace slouzi k potvrzovani vsech transakci, takze tu by meli povazovat za dostatecne duveryhodnou i k tomu, aby v ni dokazali zobrazit tyhle informace.

A Revolut me ted zase vypekl timhle. Postup, ktery jsem tam udelal uz nespocetne krat pro pridani penez z ceske platebni karty na CZK ucet u Revolutu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam