• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    QUIP: Zvláštní to není, je to klasická možná bezpečnostní díra do webových aplikací, a tak se někdy organizace jistí až moc a nedovolují žádné speciální znaky. Mělo by tě to ale upozornit, že takové heslo není dovolené.
    ZAPPO: Lomítko je špatné, protože to je řídicí znak v HTML. Ale je chyba, že stejná logika pro vkládání nového hesla není uplatněná pro přihlášení.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ZAPPO: Některé aplikace, nejspíše aby si to heslo mohli uložit plaintext, omezují vstupní pole třeba na 20 znaků - takže když tam ty z klíčenky pošleš náhodných 32, těch posledních 12 to prostě uřízne a počítá to za validní vstup.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZAPPO: A testovat varianty bez lomitka, pripadne zdvojene nebo escapovane te to asi nenecha, co? tuhle chybu uz jsem videla vickrat, ale podezrivala bych lomitko. Sama mam v hesle bez potizi &$%@! a cisla. Kazdopadne ano, jsou to blbci.
    QUIP
    QUIP --- ---
    ZAPPO: A neda se ted prihlasit s heslem, ktere zkratis o tu cast za specialnim znakem vcetne toho znaku?
    Sveho casu v dobach ICQ jsem si nastavil nejake dlouhe heslo, v aplikaci mi fungovalo, ale pres web se prihlasit nedalo. Az po nejake dobe jsem zjistil, ze limit na heslo byl 8 znaku, takze stacilo zadat prvnich 8 znaku a uz to fungovalo. Treba je Fio nekde na urovni ICQ :)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    NELDE: jj byl, minimalne cislo a pomlcka, nejsem si jistej jestli me i lomitko. Ano, je to soucast meho podezreni:)
    QUIP
    QUIP --- ---
    NELDE: ...coz je taky dost zvlastni, ze (ne jen) banky nepovoluji v heslech znaky mimo a-z A-Z a 0-9. Drive bylo slusnosti davat do hesla aspon nejakou tecku, pomlcku, plus, rovna se atd. A zrovna v hesle jim to muze byt fuk, protoze se z toho stejne udela jen hash a ten se ulozi.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZAPPO: Nebyl v tom generovaném hesle nějaký speciální znak?
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja jsem dneska chtel zmenit heslo v internetbankingu Fio
    Vysledek je zablokovany ucet a ceka me cesta na pobocku.
    Krasa.
    Zjevne to ma spatne napsany input validator - takze kdyz jsem zada nove heslo (generovane), tak to na nej zmenilo, ale vzalo to jen neznamou cast - protoze kdyz jsem se pak zkusil prihlasit tim heslem (ulozenym, ctrl C, ctrl V) tak to neslo.
    Parada
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Dnes vtipná a smutná zkušenost s Monetou. Táta chtěl poslat platbu, ale povedlo se mu (díky omylem přepnuté klávesnici) zablokovat si internetbanku. Chtěl to vzdát, že holt teda zajede na pobočku, aby mu jí odblokovali. Tak říkám, že to zkusíme s tím jejich hlasovým automatem. První pokus zkoušel sám, nebyl úspěšný, nepochopil, že mluví s automatem a že je potřeba čísla diktovat velmi pomalu a zřetelně. Tak jsem to zkusil za něj a když jsem s TOMem prošel všemi diktovacími ověřeními, tak mi TOM oznámil, že internetbanka není zablokovaná. Bohužel dle PC neměl pravdu. takže holt táta cestě na pobočku neujde. Beztak tam bude muset účet zrušit, protože od jara už nebude přihlášení přes SMS dostupné a chytrý mobil táta mít nechce a nebude.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SAYUZ: Creditas 6% na sporaku s 1mesicni lhutou (do pul mega)
    QUIP
    QUIP --- ---
    SAYUZ: Zalozeno komplet online. Ani bych si v dnesni dobe netroufal nabizet banku, ktera nedokaze zalozit ucet online, nebo pro overeni totoznosti zada navstevu pobocky (jako treba Fio a Raiffka pri zmene obcanky)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAYUZ: To asi umožňuje: "Pro dokončení žádosti potřebujete platný občanský průkaz a jako druhý doklad řidičský průkaz nebo cestovní pas. Jiné doklady totožnosti v současné době neakceptujeme. Dále je nutné doložit měsíční výpis z účtu. Doklady nesmí být upravovány a musí být čitelné."
    NELDE
    NELDE --- ---
    SAYUZ: Zkusil bych tu MaxBank. Hodně záleží na kolik peněz to je potřeba. Já mám mBank jako hlavní a stačí mi ten limit u mSpoření (5,5%). Ale aplikace asi bude jednodušší.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    QUIP: Psal jsem to níže, možnost přeposlat peníze hned přes IB a zřízení také přes IB
    QUIP
    QUIP --- ---
    SAYUZ: Pokud ti jde jenom o uroky, tak MaxBanka ma 6% https://www.maxbanka.eu/sporici-ucet
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    Nedávno tu proběhlo zvýšení úroků u Monety, pokud veškeré prostředky chcete převést jinam. Vyzkoušeno, funguje a je to jednodušší než jsem myslel, nabídne to dvě varianty - uzavřít novou smlouvu na 5,5 % nebo poslat :) Ale tak si říkám, kam je dál poslat za lepší úrok při stejně likviditě a normální aplikaci (zřízení i obsluha online)?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    KALIBAN: Hledam reseni, takze dik. Tahle cesta me fakt nenapadla.
    MUXX
    MUXX --- ---
    SINEAD: na Revolut pozor. Spoustu lidem uz zamknuli bezduvodne ucet a lidi se k tem penezum nemaji jak dostat. Priklad - https://www.reddit.com/r/Revolut/comments/100rd01/locked_out_of_my_account_update/ - takovych lidi je tam spoustu.
    QUIP
    QUIP --- ---
    KALIBAN: Ono to "vzdycky" nejak jde, ale svet mobilnich aplikaci je perverze od zacatku do dnesnich dnu. Kdyz chce clovek zkopirovat cast textu z prichozi SMS, tak na vetsine telefonu musi zkopirovat celou SMS do poznamkoveho bloku a tam si teprve vybrat tu cast textu, kterou potrebuje. Ano, jde to, ale proboha proc takhle?
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    SINEAD: ja teda nevim jestli chces reseni, nebo jen nadavat (coz samozrejme naprosto chapu) , ale kdyz kliknes na repeat/return .. cesky asi zopakovat platbu, vratit prostredky? tak se ti otevre platebni prikaz odkud normlane copy&pastovat lze... ale uznavam, musis jednou tupnout do telefonu navic.. prepisovat na postit mi prijde trosku pristup "delam to na truc" aniz bych to zkusil resit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam