• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KOC256: tak když teď měla spořka v Albertu 20% kickback (byť to teda bylo max 750), tak to jsem i já, jako jejich věčný hejtr musel uznale pokývat hlavou ;-) Air bank měla myslím 2% a to je trochu jiná liga. předtím měli 15% v Globusu a Albertu.

Díky programu Moneyback mohou klienti získat až 20% odměnu za nákupy potravin i dalšího zboží. Spořitelna tak chce pomoci zejména nízkopříjmovým klientům | Česká spořitelna
    https://www.csas.cz/cs/o-nas/pro-media/tiskove-zpravy/2022/12/01/diky-programu-moneyback-mohou-klienti-ziskat-az-20-odmenu-za-nakupy-potravin-i-dalsiho-zbozi
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak jen report. Dneska jsem menil mobil. Byl to iPhone za iPhone. A A/B, ERST, Moneta, mBank i Revolut prosli testem privetivosti teto zmeny na vybornou.

Kazda spolecnost jiny pristup, ale zadna me nenutila jit do internetoveho bankovnictvi na PC. mBank me nutila telefonovat a trochu striktni psani rodneho cisla, ale nic co by se nedalo prezit.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MLIKARNA:
    já toto používám u A/B, kterou mám jako primární. Myslel jsem to tak, že nebudu při placení kontrolovat která karta mi dá nejvíce zpět. Ale chápu a respektuiji, že pro někoho to je sport.

V CR proste A/B
    V zahraničí REV - ano uvědomuji si jeho neduhy. Proto tam mám max 10000 Kč a 1000 €.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PATRIKCHRZ:
    vratky mají třeba u Alberta slušné, ale nepoužívám. Nehoním se za drobnými...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Pokud jsou někde tzlačítla mimo viewport, tak je to špatně. Ale asi jsem na to nenatrefil a nebo mě to nesralo...

Ale pokud si vyfiltruji posledních pár nářků na mBank, tak třeba takto:
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]
    [KOC256 @ mBank]

A to to fakt moc nevyužívám...
    MLIKARNA
    MLIKARNA --- ---
    PATRIKCHRZ: já se nehonim za pár kackama, sem spoko s produktem i benefitama a navrch pěkná karta :))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MLIKARNA: já bych raději hnusnou kartu s dobrými kurzy a nějakými vratkami :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Co myslíš tím "štěk v pseudoadresáři"?
    Vadí mi hodně věcí, třeba to, že nová verze moc nepodporuje oblíbené příjemce.
    V georgi mi nejvíce vadila tlačítka mimo obrazovku (bez posuvníků), protože kolem všeho byly nesmyslně veliké okraje. Nemožnost výběru z adresáře - jenom psudo full text hledání. Špatné hledání v historii. Naštěstí to nemusím užívat. Používal jsem ČS před 20 lety a přišlo mi teď o řád horší - sice "hezčí vzhled", ale užití horší.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: Erste Premier mám také a na to, na co je používám, dobrá. Super cestovní pojištění na 100 000 000, které zahrnuje i potápění, 6 vstupů do Lounge Key salonků (plus neomezené v Praze na obou terminálech, při letech v rámci Schengenu privátní odbavení), zadarmo super. A k tomu 3 kreditky od "plebs ČS" , kdy každá mi měsíčně dává 350 Kč na odměnách. To ten George přežiju :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já jsem velký fanda Fio, kvůli jejich IB, mám ji jako hlavní banku. Ale kurzy nemá nic moc. Já to řeším platbou Hello kreditkou, která má kurzy čistý MasterCard, což v testech vychází lépe, než Revolut a navíc má tu a tam nějaké vracecí akce (třeba před Vánocemi 10% v hyper-super). Ale kreditku nemusí každému dát, nepracujícímu už vůbec.
    Pokud by to tedy měl být jediný účet, tak mBank s kartou Svět (lepší kurzy), i když jejich IB mi VELMI nevyhovuje. A má i solidní spořák (mSpoření).

Marná není ani Creditas, možnost výběru eur v hotovosti na pobočce za 10 korun je na našem trhu unikátní
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Ano myslím George jak na PC, tak v mobilu.

Trumfneš třeba nutnost každý štěk mít v nějakém pseudoadresáři? Nebo nemáš žádný reálný každodenní případ nesmyslu?
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Erste myslíš ČS jejich Georgem a IB za trest?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    1/ bavíme se o ZÁLOŽNÍ bance ne?

2/ nejsou 3 nejlepší, ale 3 ze 4 které řadím přes mBank - AirBank (bez kompromisů), Erste, Moneta - neříkám že jsou nejlepší, ale nenarážím tam na tolik klacků pod nohama jako v mBance.
    C8400
    C8400 --- ---
    SILVEIG: to by mě taky zajímalo. trochu jsem googloval. co toto: https://www.bunq.com/plans/easy-savings
    žádné poplatky, 1.31% p.a.
    C8400
    C8400 --- ---
    ZAPPO: existuje na to tolik názorů kolik bank, možná i více :-)
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    Nějak slušně úročený eurový účet najdu v některé z bank? 0,01 % mi jako slušný úrok nepřipadá (ČSOB a Moneta)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja jsem bank vyzkousel docela hodne za ruznyma ucelama, a na takove to normalni kazdodenni pouzivani mi nejlepsi prisla Airbank.
    Jako primarni mam sice CSOB a je to taky “v pohode”, ale airbank byla na to kdyz chci jen nekde mit penize a pak s nima platit:) porad asi nejlepsi
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Které jsou ty 3 lepší? Pro mě naopak mezi těmi mými patří mezi lepší (-; Třeba mSvět považuji za dobrý produkt.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NELDE:
    Pokud to budeme brát jako náhradu, tak zrovna nevím proč bych si měl vybrat mBank, která je v hodně věcech úplně mimo. taky ji používám, ale mezi čtyřmi bankami je na úplném chvostu toho co bych chtěl doporučovat.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    NELDE: Jak jsem psala nize, mam jeste KB, Raiff a HB, tak dalsi uz dekuji, ne, radsi knihu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam