• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    QUIP
    QUIP --- ---
    Na tom je vtipna tahle cast:
    Bankovním domům se ale stanovisko ČNB příliš nelíbilo, a proto se jím ne všechny řídily. Komerční banka, Modrá pyramida nebo UniCredit od centrální banky dokonce dostaly pokutu za to, že si za předčasné splacení účtovaly víc, než je dovoleno. Těmto případům má novela zabránit.

Zkratka existovalo nejake pravidlo, ktere stanovila CNB a bylo zavazne pro vsechny banky. Tem se ale nelibilo, takze ho porusovaly a abychom porusovani predesli, pravidlo zrusime.

Co kdybychom zrusili i dalsi pravidla, ktera nechteji lidi dodrzovat, at se vyhneme jejich porusovani?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PISTA1: Velká gratulace k tvojí prozíravosti.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    GIOMIKY: Já sem fixoval na 10 roků do konce hypo za 1,79, tak v týhle době rozhodně splácet předčasně nebudu :)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PISTA1: To je opravdu výsměch, co si tady banky ke svým klientům dovolují. Úroky poloviční, než ČNB. A dřou kůži za každého klienta, co to jde. V porovnání s civilizovaným světem je to tady lízání smetánky z dortu. A češi si to s velkou slávou nechají hezky líbit.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Můžete to někdo odemknout prosím?

Přání bank je vyslyšeno. Za předčasné splacení hypotéky si lidé připlatí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/refinancovani-predcasne-splaceni-hypoteky-uver.A230124_160047_ekonomika_alis?zdroj=otvirak
    TBC
    TBC --- ---
    MEDWYN: easychange.cz , exchange.cz, to že tam udelas smenu jednou za cas je netrápí a nemel jsem s tím nikdy problem
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    PATRIKCHRZ: Ok, diky
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ALTOR: je to čím dál tím horší, banky postupně tuhle službu ruší. 1 % je asi nejmíň, co lze dostat, nízký mix měla KB (jen 100 kč), ale jestli to ještě dělá, netuším.
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    Ahoj,
    ma nekdo zkusenosti s vybiranim seku ze zahranici? Prisel mi sek z Anglie na cca 3k GBP a rikal jsem si jake jsou snadne cesty.
    Zatim jsem prisel na nasledujici:
    - U CSOB to pry stoji 1% z castky a CSOB ma navic dost hrozny FX
    - Muzu to poslat do Anglie postou at mi to hodej na Anglickej ucet.. Nejsem zadna citlivka, ale posilat do Anglie postou se uplne nechce, ale zatim se k tomu klonim nejvic
    - Vybrat to priste az budu v Anglii

Nejake dalsi moznosti co vas napadaj?
    QUIP
    QUIP --- ---
    TOOMIX: Doufam, ze to budou detekovat z User Agent hlavicky, jako obvykle. :))
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Česká spořitelna zakáže přístup do internetového bankovnictví z Windows 7 a Windows 8.1 – Živě.cz
    https://www.zive.cz/clanky/ceska-sporitelna-zakaze-pristup-do-internetoveho-bankovnictvi-z-windows-7-a-windows-81/sc-3-a-220313/default.aspx
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Hmmm, tak někdo ve Fio musí zmáčknout kouzelné tlačítko a pak se po přihlášení objeví formulář, kde se potvrdí údaje...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ZBYNEK: posilal jsem jim to supportem. Stejne jako treba w8ben. Sice je to treba poslat vickrat, nez to opravdu zadal do systemu,ale aspon zo slo online.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    Fio mi v bankovnictví hlásí nutnost ověření údajů, bohužel se nedovedu nikde doklikat k tomu, kde jim oznámit, že se nic neměnilo...
    Kdo máte firemní účet a řešili jste to?
    LOPIN
    LOPIN --- ---
    MEDWYN: roklen fx jsou vstricny, daji ti lepsi kurz pres telefon,a le asi to neni nejmensi spread
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MEDWYN: blbé je, že devizovky o jednorázové obchody moc nestojí. Já mám smlouvu se třemi - Akcentra, Easychange a Fotissimo. Z těchto je malým a jednorázovým směnám vstříčná Fortissimo (devizy.cz), ale nevím, jaký má kurz (já je používám jen na extra malé směny PLN, protože má převody do Polska zdarma a tam to u malých částek žádná velká hitparáda není, lepší než banka, ale jednotky haléřů od středu to nejsou).

Možná bych zauvažoval o Směnárně od Monety, malé částky nejsou problém a měla by mít dobré kurzy.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Jakou devizovku pro spise jednorazovou smenu CZK -> EUR v hodnote nejakych 5-15k EUR?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAM: za bezpoplatkový se účet u FIO dá považovat až od roku 2006 (od tehdy ho mám také, i v tu dobu byla ještě záložnou), odkdy mají vlastní bankovní kód 2010, před tím vše běželo přes sběrné účty ČSOB a tedy každá platba s vnějším světem (příchozí i odchozí) stála 5 korun. Po roce 2006 ještě několik let využívala karty ČSOB (vlastní karty začala FIO banka vydávat v roce polovině roku 2012), které sice dávala zákazníkům zdarma, ale platil se poplatek za výběr z bankomatu (ČSOB za 5 korun, ostatní dražší).

A souhlasím, dlouhodobá stabilita podmínek, je další věc, co mě u FIO drží. I když už jsem také zaregistroval fail, který se tedy nedotkl mne, ale vím o pár zahraničních firmách. FIO začalo účtovat poplatky za zřízení (to je ještě ok), ale i za vedení účtů zahraničním firmám. Protože na to aktivně neupozornilo, pár firem to loni nepěkně zaskočilo.

ADAM
    ADAM --- ---
    jako jo, obcas tam clovek musi. ale za tech 23 let historie co to mam, tak jestli do te jejich pobicky musim tak 1x za 3 roky treba? proste dostatecne minimalne, aby to slo prezit, ne kvuli beznemu provozu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam