• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    NELDE: Který nejsou nic moc 😂 ale kino a spořák dobrý...
    NELDE
    NELDE --- ---
    KOC256: Elektrické zubní kartáčky.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SAYUZ: Co je v tom balicku?

Jelikoz splnuji ERSTE premier kriteria, tak toto me zatim nechalo klidnym.
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    KOC256: Balíček za 2500 navíc a ještě i 12 vstupenek do kina při měsíčním příjmu 40tis z cizího uctu.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    KOC256: Je to omezený úročení do výše vkladu 0,5 mil. :-/
    KOC256
    KOC256 --- ---
    https://www.unicreditbank.cz/cs/obcane/ucty/ucty.html

6% urok
    3% cash back na rok

Blize jsem nezkoumal. Jiste nekdo udela.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Díky, koukám na tu Comdate a líbí se mi. Má i demo, tak zkouším jak se chová a jak vypadá, a za mě dobré.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MICKEY_MOUSE: pays jsou hlavně drahý jako prase, aspoň když jsem si dělal kdysi rešerše na brány tak mi vyšli jako jedni z nejdražších. Doporučim comgate, poplatky jsou tak poloviční, integrace v pohodě a i jejich support se smeká. mam to na dvou eshopech zhruba dva roky a vše ok. Jinak tenhle dotaz je asi spíš do auditka o eshopech
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Zdravím,
    mám dotaz ohledně platební brány. Na svém mini eshopu s obratem pár desítek tisíc měsíčně nabízím své služby (cca sedm položek; jede to na Wordpressu, Woocommerce). Pro platby používám platební bránu pays.cz. Byl jsem úplně spokojený až do chvíle, kdy jsem si aktivoval platby přes GooglePay a ApplePay. Rozhraní brány je tak nanicovaté, že tam ty metody nikdo nenajde, jsou nesmyslně zahrabané a člověk se na ně musí proklikat, což neudělá, protože jej to vůbec dělat nenapadne. Psal jsem jim, leč s tím prý nic nenadělají, je to věc banky, se kterou mají smlouvu.

Hledám proto vhodnou alternativu pro mé potřeby. Jednoduchá brána, pro kterou jsem i se svým minieshopem smysluplná cílovka, a která kromě platby kartou nabízí i Apple/Google Pay smysluplným rozhraním, kde jsou všechny metody hned vidět.

Píšu sem dřív, než začnu googlit a studovat jednu bránu vedle druhé, třeba mi pomůžete zúžit výběr informací, co by pro mě být mohlo anebo naopak nemohlo. To by mi moc pomohlo. Díky.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ELIJEN: vždy měli čistý kurz MasterCard.
    Kterou kartou v zahraničí (ne)ušetříte? Porovnali jsme kurzy platebních karet a našli 6 nejlepších - Měšec.cz
    https://www.mesec.cz/clanky/pri-platbe-kartou-v-zahranici-ne-usetrite-porovnali-jsme-kurzy-karet-2022/
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PATRIKCHRZ: HelloBank ma ted nejake dobre kurzy? Tu jejich kreditku nekde jeste mam.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ELIJEN: já směnárny s Hello kreditkou taky neřeším a navíc neřeším, jestli náhodou v Británii není státní svátek :).
    Bohužel se ve světě jako mor rozšiřuje nešvar, kdy si bankomaty účtují vlastní poplatek (obvykle kolem 6 USD za výběř) a ještě se omezují výše vybíratelých částek. Takže ty směnárny možná zase přijdou na řadu.
    TBC
    TBC --- ---
    GIOMIKY: koukni se spis taky za kolik půjčuje, ne jen statickou inflaci a přemýšlej...
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    PATRIKCHRZ: Driv to byvalo mnohem lepsi, no. Ale porad tam mam Metal plan. Neresit v zahranici pojisteni a smenarny mi za to stoji.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Revolut je super dokud vse funguje ...
    Coz se neda rict o jejich Revolut for Business uctu, kvuli kteremu je budu eskalovat k financnimu arbitrovi v UK.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ELIJEN: bohužel Revolut zpoplatnil dříve bezplatné bankovní převody do řady zemí. Navíc převod v jiné měně může (když se to blbě sejde) trvat až 14 dní. Pro platby kartou dejme tomu, ovšem s běžnými omezeními (tj. poplatek při směně nad limit - u bezplatných tarifů 25 000 Kč měsíčně, poplatek při směně o víkendu nebo o britských státních svátcích, občasné bloklace účtů z důvodu špatně nastaveného AML).
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    PATRIKCHRZ: já reagoval na Toma, určitě se na tebe kdyžtak obrátí 😉
    ELIJEN
    ELIJEN --- ---
    TOM: Na takovehle drobnosti je Revolut idealni IMO. Ja ho teda pouzivam jako primarniho prostrednika pro vsechny platby kartou a vybery z bankomatu uz nekolik let a relativne bez problemu.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NINE_OF_NINE: ...jestli jde o nějakou drobnou částku, klidně ti převod zařídím přes moji smlouvu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOM: platby v PLN dělám přes devizovku Fortissimo (devizy.cz), bez ohledu na výši částky je platba vždy zdarma (mluvím o převodu na účet). Co se platby kartou týče, tak doporučím Hello, ovšem pouze kreditku (debetky mají jinou kurzovou politiku)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam