• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOM: platby v PLN dělám přes devizovku Fortissimo (devizy.cz), bez ohledu na výši částky je platba vždy zdarma (mluvím o převodu na účet). Co se platby kartou týče, tak doporučím Hello, ovšem pouze kreditku (debetky mají jinou kurzovou politiku)
    MUXX
    MUXX --- ---
    TOM: A co Wise?
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    TOM: kdysi jsem pro podobný účel použil jednorázově
    Poštovní poukázka Z/A - Česká pošta
    https://www.ceskaposta.cz/sluzby/platebni-a-financni-sluzby-zahranici/postovni-poukazka-z-a
    Ale vidím, že cenu navýšili.
    TOM
    TOM --- ---
    PATRIKCHRZ: potřebuju zaplatit drobnější částku v PLN, a FIO po mně chce 200,- za transfer. Tak jsem tady filtroval revolut, a i kvůli tvému varování se rozhodl zkusit Hellobank. Po založení účtu jsem zjistil, že umí jenom CZK a SEPO (EUR).
    Při zakládání jsem teda nechal defaultně zaškrtnutou debetní kartu, ale Mastercard je taky.
    Až teď po chvilce googlení koukám, že to fakt neumí :/
    Na kolik vás vyjdou platby do Polska přes jednotlivé banky? - Finparáda
    https://finparada.cz/5926-Na-kolik-vas-vyjdou-platby-do-Polska.aspx
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    TOOMIX: asi se tam zastavim, procento a 250kc mesicne fakt neni takovy issue a to ze musis bance nahlasit od kdy do kdy je uz uplnej bullshit... nechapu tuhle averzi. to ti zaplatej tri lidi ktery by ti bez toho odesli.. :(
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Bože to jsou výmluvy

Miletín stále nemá bankomat. Karty nebereme, utíká nám kšeft, teskní obchodníci - Jičínský deník
    https://jicinsky.denik.cz/zpravy_region/miletin-nema-bankomat-hotovost-obchodnici.html

"Musíte platit poplatky a nahlásit bance, od kdy do kdy budete terminál používat. Po zavíračce už kartou nezaplatíte," vysvětluje, proč zatím majitel o zavedení bezhotovostních plateb neuvažoval.

"Majitelé to zatím nechtějí. Ale asi budou muset, v sezóně sem chodí hodně lidí a když nezaplatí kartou, utíkají kšefty,"
    C8400
    C8400 --- ---
    GHOSTSTALKER:
    Já měl radost z toho, že mi dali víc než dosavadních 0 % :-) To je od nich hezké. Paypal mi stále žádné úroky neplatí.
    Máš pravdu, je to tak srážková daň 30 % tam vs. 15 % u nás.
    Ale kde v ČR najdu pořádně úročený EUR/US/GBP účet?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    C8400: Akorat zevse krat 0,7, nebot je tam 30% srazkova dan, plus mozna nejaky voser s priznanim v CR.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    C8400: bezplatne vedeni, karty, vybery, cestovni pojisteni, sporici ucet, pripadne kreditka a pojisteni ke kreditce. Salonky, investice a obdobne pozitky ozelim. Fyzicke pobocky me nezajimaji.
    C8400
    C8400 --- ---
    DOBYTEK: Neznám do detailů ČSOB Premium. Pokud ti jde o banku fyzickými pobočkami, tak jeden čas jsem uvažoval o Postbank Giro Plus. 3000 EUR/M minimum https://www.postbank.de/privatkunden/produkte/konten-karten/girokonten/giro-extra-plus.html
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    C8400: a vis o bance, co poskytuje srovnatelne sluzby s CSOB Premium bezplatne pri dodrzeni minimalniho obratu?

PATRIKCHRZ: dik, na tu DKB mrknu
    C8400
    C8400 --- ---
    DOBYTEK: Německý banky jsou drahý. A bez adresy v Německu těžké. Z levných těch on-line bank mám zkušenost s DKB, ING a N26.

DKB stejný problém jako PATRIKCHRZ, bez německé výplatní pásky smůla. Německá ING byla benevolentnější a N26 nejvíce benevolentní ale i ti chtěli německou adresu.
    C8400
    C8400 --- ---
    Wise zavedla úročení zůstatků, byl jsem příjemně překvapený.

0.65% for any EUR
    1.25% for any GBP
    1.50% for any USD

How does balance cashback work? | Wise Help Centre
    https://wise.com/help/articles/b8sVSdAzytqVamfajSirb/how-does-balance-cashback-work
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: na Finexpertu si lidi pochvalují DKB.DE, ale kdysi, když jsem si tam chtěl založit účet, tak mě odmítli. Ostatně to samé se mi stalo u bezplatných slovenských bank. Hodně často tyhle internetové banky chtějí prokázat ekonomický zájem (zaměstnání, bydliště,...) v dané zemi.

Takže, bohužel, neporadím. Kdybych to potřeboval pro sebe, asi bych šel podle nějakého žebříčku
    https://finanzen.check24.de/accounts/d/girokonto/result.html?applicantNumber=ALL&minc=1.500&postalCode=80636&;hideTeaser=1&da=true&b2bid=50&cpid=ch24_f_natural

Já teď dostávám část výplaty v EUR, ale nechávám si to posílat na Creditas, kvůli možnosti vybrat eura hotově na přepážce za desetikorunu.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: zvladnes poradit ohledne nemeckych bank? Potrebuji ekvivalent CSOB Premium v Nemecku, devizove ucty tam nepotrebuji, ale veci jako bezplatny provoz pri pozadovanem obratu, vybery z bankomatu, a cestovni pojisteni apod. ano.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: já obvykle účty neruším, jen je převedu na nějaký bezplatný tarif a čekám, kdy bude zase nějaká výhoda. Teď z hlavy si vzpomenu na Waldviertel Sparkasse von 1842 když zdražila a zároveň ve vedlejší pobočce FIO (tehdy ještě záložna) zavedla svůj bezplatný účet.

Pak u Poštovný spořitelny, abych ho po nějaké době opět založit výměnou za nějakou odměnu a zase zrušil a zase založil,... to mi připomíná, že bych ho mohl zase zrušit a čekat, až mi nabídnou voucher do DM nebo něco podobného, když ho opět založím :D. A Oberbank jsem kdysi měl, když pak změnili (a hlavně hodně zneprůhlednili podmínky) tak jsem účet zrušil.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: A u kolika jsi zrušil účet ty?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Mně teď z RB dvakrát volali, vždy v době, kdy jsem nemohl, z čísla, na které se nedá dovolat zpět. Tak jsem jim řekl, ať mi to pošlou emailem - to ale prý udělali. Jsem zvědav, kdy od nich začne chodit nějaká "výhružka", že jsem si ještě neaktivoval jejich IB, k čemuž nemám důvod.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TOOMIX: mně už vypověděla účet Expobank, ING a Unicredit. Je to právo banky a nic neobvyklého
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam