• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN:
    ADAM:
    help linka říká, že u euro účtu můžu zaškrtnout prioritní platbu, do 15:00 hodin nebo tak nějak a přijde "ten samý den" ale do kolika hodin to bude to neví
    ADAM
    ADAM --- ---
    RATTKIN: Okamžité to nebývá. Aspoň ne u plateb zdarma. Spíš druhý den.
    Problemy: to záleží na okolnostech. U fio nebývají, ale každá banka má nějaké interní kritéria, které ji můžou vyhodnotit jako rizikovou a budou chtít nějaké info. Mě se to třeba stalo v příp. platby podobné částky do Běloruska.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    FIO umí okamžité SEPA platby z eur účtu? Bude nějaký zádrhel při platbě 28.000 eur?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak mi účet neotevřou, mám černý puntík ještě z dob Expobank :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Maxbanka
    ADAM
    ADAM --- ---
    Max Anka má přeci taky 6 a je to tam úplně bezproblémové. Vše založíš za pár minut online
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    já jsem dostal kód na jiném fóru a mně a kamarádovi fungoval. Máš ho v SZ, nevím kolikrát opakovaně lze použít. Ale jiný nemám.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PATRIKCHRZ: V Liberci bych se stavil, to mam kousek. Tech 6,35 je fajn, kod predpokladam nemas? :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NOISEGATE: s bonusovým kódem 6,35 %

Pak je tu ještě nabídka Trinity bank s 6,08 %, jen se musí do nových poboček (já si udělal výlet do Liberce)

NELDE
    NELDE --- ---
    NOISEGATE: Snad jenom ta potřeba daňového domicilu.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    VÚB dává 6,15% na spořáku, máte někdo? Je v tom nějaký háček?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: jo, těm stačí vlastní IT oddělení :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: no to ne, ale UniCredit to zvládl i bez hackerů :))
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: 2 týdenní výpadek Unicredit v roce 2017 asi těžko trumfnou

Diskuze - Výpadek internetového bankovnictví Unicredit trvá. Peníze nelze převádět už od pátku - Novinky
    https://www.novinky.cz/diskuze/ekonomika-vypadek-internetoveho-bankovnictvi-unicredit-trva-penize-nelze-prevadet-uz-od-patku-40048291

:D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    krátký útok, ale výpadek, co trvá několik hodin ;)

ČSOB čelí kybernetickému útoku. Nefunguje internetové bankovnictví ani aplikace - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/csob-vypadek-kyberneticky-utok.A230303_113539_ekonomika_alis
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ADAMM: citybank, zuno, equa, i me si rb prevzala, takze to vim, jaky to je, kdyz se majitel me banky rozhodne svoje podnikani i s se vsemi klienty prodat.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VYHULENY_UFO: v pohodě, já jsem spíš reagoval na to, že ti RB přijde v něčem super - což je ti přáno, nicméně jak v této diskusi, tak všude možně po netu je tak asi tři prdele lidí, co si s ní zažili hrozný pekla - od slibování věcí, co se nesplnily, přes nejrůznější vosery poté, co přebrali jinou entitu (kreditky od Citibank, merge se Zunem, teď Equa) a jejich reklamy byly podle mě tak o řád lživější než na co se kdy zmohla Air bank. to angažmá v *současném* Rusku už je jen takový očekávatelný bonus.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOC256: ja mam sluzby u rb zadarmu snad od ty doby, kdy me koupila od kellnera. co je ui, ux, ib, mb a ub naprosto netusim, ale rozhodne jsem to dodnes nepotreboval.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VYHULENY_UFO:
    A to jsem někde psal?

Zkusím znovu...

A/B mi poskytuje to co potřebuji, přehledně (IB, MB) a zadarmo přes deset let. ==> nemám důvod měnit za banky, které se k tomuto teprve dneska přibližují (služby, UI, UX, IB, MB, ...).
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KOC256: to ze mas nejaky subjektivni dojmy z elekronickyho bankovnici jeste neznamena, ze airbanka nabizi neco, co jine banky nikoliv. krome neuveritelne otravny reklamy s dvema dementama nenabizi nic navic.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    VYHULENY_UFO:
    ja nekde psal, ze zakladani uctu z koupaku je to co je pro me to nejdulezitejsi? Takze to asi ukoncime, protoze to zacina byt trochu jinde...

Myslim je i ty jsi uz pochopil, co jsem se snazil rict...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam