• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ALTOR
    ALTOR --- ---
    GHOSTSTALKER: 30 dni vypovedni lhuta 2.6%
    Spořicí účet a vklady s výpovědní lhůtou | J&T Banka
    https://www.jtbank.cz/produkty/vklady-s-vypovedni-lhutou.html
    ADAM
    ADAM --- ---
    PATRIKCHRZ: Uchovávat v databázi to ani nemusí, ale tvoje jméno si stejně budou dobře pamatovat 😉
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SINEAD: Expobank měla v minulosti věrnostní systém. Udělaný tak, aby reálně z něj nešlo nic vyčerpat. No, já z nich dostal 2 letenky do Petrohradu. Museli kvůli mně doprogramovat front-end část, protože prostě to nebylo připravené na to, že by někdo ty odměny fakt vybral :D.

Obávám se, že banky si můžou uchovávat co chtějí :(
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PATRIKCHRZ: Co jsi jim provedl? :) Dle GDPR by meli anonymizovat veskere udaje pokud u nich nemas zadnej produkt.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MUXX: Daji.
    MUXX
    MUXX --- ---
    Zajimalo by me, jestli se daji z Interactive Brokers vybrat eura (do Ceska)? Mam Degiro a pochopil jsem, ze jdou vybrat jenom CZK.
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    GHOSTSTALKER: Pardon, podle webu 2,5%
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MEDWYN: Hm, to si to radeji poslu na investicni ucet v InteractiveBrokers, kde zustatek nad 10k uroci 1,9 %..
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    GHOSTSTALKER: Mam neco jako eur sporak v J&T, ale je to vklad s 14 nebo mozna i 30d výpovědní lhutou myslim. Sazby nekde kolem 1% + je tam podminka pro minimalni vysi. Ted nedokazu dohledat.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Mate nejaky tip na sporici ucet v EUR?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: na nabídka šla jen vybraným klientům (zejména ti, kteří v minulém období snížili vklad). Ale na nových pobočkách (nejbližší Praze je asi Liberec) to založí novým i starým klientům
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: okamžitou "instant SEPA" neumí žádná banka u nás. Ta prioritní je takové "zbožné přání" , může (a často přijde), ale nemusí být přijímací bankou připsána ve stejný den.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    R_G: Hmm to mě u nich jaksi minulo :-/
    R_G
    R_G --- ---
    PAKOK: Asi jak co: "Od 17. února 2023 navyšujeme úrokovou sazbu na Vašem spořicím účtu na 6,08 % p.a. s garancí až do 30. 6. 2023. Tato Vaše nová úroková sazba navíc není omezena výší vkladu."
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Trinity bank to má ale omezeno na částku do 0,5 mil Kč, větší částku úročí horší sazbou...?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RATTKIN:
    ADAM:
    help linka říká, že u euro účtu můžu zaškrtnout prioritní platbu, do 15:00 hodin nebo tak nějak a přijde "ten samý den" ale do kolika hodin to bude to neví
    ADAM
    ADAM --- ---
    RATTKIN: Okamžité to nebývá. Aspoň ne u plateb zdarma. Spíš druhý den.
    Problemy: to záleží na okolnostech. U fio nebývají, ale každá banka má nějaké interní kritéria, které ji můžou vyhodnotit jako rizikovou a budou chtít nějaké info. Mě se to třeba stalo v příp. platby podobné částky do Běloruska.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    FIO umí okamžité SEPA platby z eur účtu? Bude nějaký zádrhel při platbě 28.000 eur?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Tak mi účet neotevřou, mám černý puntík ještě z dob Expobank :D
    ADAM
    ADAM --- ---
    ADAM: Maxbanka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam