• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: zrovna přihlašování biometrikou považuji za velmi rizikové - svoji vizáž nebo otisky prstů nechávám všude možně, otisky jsou i přímo na tom telefonu.
    NYX
    NYX --- ---
    NELDE: Apple ma "App thinning", kdy se na strane applu vyrobi X verzi appky pro jednotliva zarizeni a ty nepotrebne variace obrazku tam nejsou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Pokud máš 20 bank tak to může vadit, ale autoři počítají s tím, že máš jen tu jejich (-;
    Webový prohlížeč znamená nutnost přihlašování, aplikace může jít přes biometriku. Nicméně by to mohlo být výrazně menší.
    Problém je s tím, co jsem napsal (minimálně na applu), že všechny obrázky a grafika jsou v instalaci uloženy mockrát - je to pro vývojáře jednodušší než stahovat verze pro aktuální rozlišení, které užíváš. Schválně se podívej na velikost, kolik to pak zabírá v telefonu
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    ADAMM: to je ten důvod, proč nemám rád aplikace obecně, kromě bezpečnostního rizika kompromitace ještě zabírají místo v telefonu. Přitom spoustu věcí by šlo dělat přes webový prohlížeč.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: taky mě to napadlo, nicméně, koukal jsem na ostatní bankovní aplikace, co mám v telefonu a zas takovej rozdíl to není... Air bank - 127 MB, Creditas - 171 MB, mBank - 109 MB, polská Millenium Bank - 170 MB. A Revolut má 890 MB, to jsem docela koukal ;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Asi změnili obrázky na pozadí a mají je tam uložené ve všech možných rozlišeních.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    NAVARA: 128MB sifrovaci klice!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jenom 252MB - to to při prohlížení zůstatku zahraje i smuteční pochod? :)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Takovy novinky v apce a vy to zrovna rusite 😄

MUXX
    MUXX --- ---
    PULKA: Jeste muzes neci nasypat do Portu. Tam je ted 6,5% - 0,25% poplatek + dane si clovek dela sam.
    PULKA
    PULKA --- ---
    PATRIKCHRZ: Diky, asi prozkoumam tu VUB. Jsem podnikatel a platce DPH, takze doufam, prokazovani domicilu je jen formalita a DIC by mohlo stacit. Nahodou kod nemas?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PULKA: přes 6 % mají 3 banky:

VÚB - 6,15 nebo 6,35 % (s bonusovým kódem). Úrok připisován denně, je daněno 20 % slovenskou daní, ale je možné s potvrzením o ČR daňovém domicilu mít bez daně a danit pak v daňovém přiznání. Výhodou je, že , že se to pak počítá jako příjmy a tedy roste bonita pro případné úvěry

Trinitty - 6,08 % při založení v nových pobočkách

Maxbanka 6,01 %
    NELDE
    NELDE --- ---
    PULKA: max bank vadí? 6,01 na celý zůstatek.
    Úvodní strana
    https://www.maxbanka.eu/
    PULKA
    PULKA --- ---
    V dubnu mi konci sporak s lepsim urokem u CSOB. Kam prejit? Ideal s “obalkama”, ale zvladnu i bez (na Monete uz neco mam, tak bohuzel jinam). Nemate nekdo kod k Trinity? Predem diky, klidne do posty.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: done :) https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=6647288998617861&id=166024303411062

z nějakýho záhadnýho důvodu mi to nejde prokliknout na desktopu, ale z mobilu je to ok.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: no jo, k nim na FB, to je dobrej nápad
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Hlavně to dej na sociální sítě. Optimálně na jejich facebook (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: tak jsem to dnes zrušil a ano, napsal jsem to sem a napsal jsem to taky na TW a nejspíš to napíšu ještě na LinkedIn :) a týpeček na pobočce se ani neptal, ale řekl jsem mu to.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PATRIKCHRZ: zrušení jiného účtu kdykoliv umí všechny. Jinak mi teď bylo řečeno, že by to v IB měla mít jestě čsob a čs, ale ani jednu nemám, tak nevím, kde to je.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    AGNES_NITT: super, je to tam tedy schované dost, ale je to tam, může se hodit. Ještě někdo víte o nějaké jiné bance, co to umí?
    AGNES_NITT
    AGNES_NITT --- ---
    PATRIKCHRZ: Našla jsem to v MONETĚ ve SmartBance (yay, miluju tu aplikaci)… Vpravo dole více - pole změna banky - vyplnila jsem žádost a uvidíme. Účet u MMB mám roky a nový jsem nezakládala. Zrušení Raiffeisenbank je dnešním večerem zahájeno, tak jsem zvědavá na výsledek.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    CAMELLA: tak pokud bych do nové banky musel zajít, abych zrušil účet u jiné, tak to rovnou můžu zajít do té jiné (a i tak to, dle mého názoru, nejde o běžnou funkci. Ano, zrušení jiného účtu zároveň se založením nového, to umí všechny, ale tady mi jde právě o tu možnost zrušit účet v jiné bance kdykoliv během trvání smluvního vztahu v té "nové", nejen na jeho začátku) . Ta užitečnost je právě v tom, že přes novou banku kdykoliv zruším účet kdekoliv jinde. A vím jen o Air, která to umí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam