• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PATRIKCHRZ: žil jsem v tom, že to bezúročné období se nepočítá na výběry, to je pro mě novinka... má to ještě někdo kromě ČSOB? tam se mi nechce lézt ani omylem, ale kdyby to šlo někde jinde, kde by se mi to tak neeklovalo, tak bych to snad i prubnul :D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    E42: třeba Hello všechny quazicash transakce (dobití Revolutu, platba Twista, platby na poště) úročí
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: za převod z kreditky ČSOB je poplatek 150 korun, už jsem se jednou spálil. Výběr z bankomatu je zdarma
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ZBYNEK: Jaky limit?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    E42: Až na to, že tam narazíš na měsíční limit Revolutu (pokud si nemáš placený tarif).
    E42
    E42 --- ---
    NELDE: Úplně asi nevím, co tím chceš říct, ale když dobíjím Revolut z kreditky mBank, tak se to zaúčtuje jako normální platba na internetu. Šlo mi ale hlavně o to, že ta Patrikova oblož se spořákem dotovaným z karetního úvěru jde realizovat i bez použití výběru z bankomatu, tedy prakticky přes jakoukoli kartu s bezúročným obdobím. Jestli to crcání stojí za to, je už věc jiná.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: kdysi to stejně fungovalo u kreditek GE Money a když se to rozmohlo, tak tu možnost zrušili. Šlo to poslat z kreditky přes jejich bankomat na bankovní účet a počítalo se to jako platba tedy normálně s bezúročným obdobím.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    NELDE: platí to i pro online, už několikrát jsem úspěšně reklamoval nedodané/špatně dodané zboží.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Jsem zvědav, jak by banky zareagovaly, kdyby to tak dělalo více lidí.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    I když tedy pokud to lze udělat převodem, tak lze celou tu šarádu s bankomatem přeskočit…
    NELDE
    NELDE --- ---
    E42: Většina bank bere Revolut jako převod peněz, ne?

PATRIKCHRZ: Koukám, že ČS také píše: Ať už kreditní kartou platíte nebo vybíráte z bankomatu, nemusíte platit úrok. Stačí peníze nejpozději do 55 dní vrátit. Ale Raifuj třeba píše "Na hotovostní výběry kreditní kartou se nevztahuje bezúročné období. Jsou ihned úročeny sazbou pro hotovostní transakce." a pro převody "Na tuto transakci se nevztahuje bezúročné období. Částka transakce je úročena stejně jako výběr hotovosti z bankomatu Vaší kreditní kartou. Za Bezhotovostní převod, na rozdíl od výběru z bankomatu, neplatíte žádný poplatek."
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SINEAD: Vybereš 300k z kreditky, vložíš okamžitě zpět na běžný účet, přehodíš na 5% spořák, příští měsíc uděláš plnou splátku a znovu to otočíš :)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    A ja ziju v domneni, ze z krediky cash pres bankomat vybiraj jen dezolati co to chtej nahazet do beden :)) Se mi teda jeste nestalo ze bych musela vybirat z kreditky...
    E42
    E42 --- ---
    PATRIKCHRZ: Ten výběr přes bankomat by asi šel nahradit i třeba dobitím Revolutu a převodem na spořák z něj, ne?
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NAVARA: "Bezúročné období až 55 dnů i na výběry z bankomatů "
    Premium Karta | ČSOB Premium
    https://www.csobpremium.cz/portal/produkty-a-sluzby/premium-karta
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NAVARA: záleží na bance. ČSOB výběr neúročí, ale většina bank ano.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    PATRIKCHRZ: Není to s výběrem/převodem peněz z karty (vs placení za služby) naopak tak, že se počítá úrok od prvního dne a není tam bezúročné období?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    SINEAD: Tak si odpovim sama, staci kreditni obrat.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PATRIKCHRZ: No hele a musi tech 50 000 u csob bejt obrat, nebo primo mzda, nevis?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TUILE: já mám část příjmu v EUR, takže jsem si zřídil EURovou kartu u Creditas. Přepočet z cizích měn (kromě CZK) je kurzem karetní společnosti na EUR a pak už stržení 1:1 z EUR účtu.
    Revolut má hodně pastí a nevýhod (poplatky o víkendech - nejčastější doba kdy platím v cizí měně - a o britských státních svátcích, omezení konverze bez dodatečného poplatku na 25 tisíc měsíčně u bezplatného tarifu, občasné blokace účtů, které mohou trvat týdny až měsíce).
    Takovým vhodným kompromisem je mBank karta Svět s příplatkem asi 0,8 % ke kurzu karetní společnosti.

SINEAD: já používám ČSOB k tarifu ČSOB Premium. Při splnění 2 podmínek (3 platby kartou a obrat 50 000 Kč na účtu) je celý účet zdarma, jsou tam 4 vstupy do letištních salonků a cestovní pojištění na 100 milionů. Výhodou je, že např. není úročen výběr z bankomatu (a dočasně není ani poplatek za výběr z bankomatu), takže na začátku měsíce kartu vyberu a peníze dám na spořák :D.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam