• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    XARGH
    XARGH --- ---
    QUIP: nejak tak si to taky pamatuju, 9kc v zahranici kdekoliv, doma snad vsude zadara. je to uz davno, cert to vem..
    QUIP
    QUIP --- ---
    TBC: Myslim, ze v dobe, kdy tu zacla Equa banka, tak mela RB vyber zdarma z vlastniho bankomatu, ale ne z cizich. Aspon ja si matne vybavuju, ze jsem chodil vybirat vzdycky do bankomatu o par ulic niz, protoze to byl RB bankomat, ale pak s Equa uz jsem vybiral kdekoliv. Equa k tomu snad jeste jako prvni (nebo aspon jedna z prvnich) nabidla vyber v zahranici za 9,- (zatimco RB mela asi 2% minimalne 80,- CZK za vyber v zahranici. Cisla strilim od boku, uz si to moc nepamatuju, ale bylo to nekolikanasobne vic nez 9,-)
    XARGH
    XARGH --- ---
    TBC: vzpominkove zkresleni ;)
    TBC
    TBC --- ---
    XARGH: ted nerozumim ad vyber z bankomat, to uz mela davno i Expandia banka/Ebanka a u RB je taky..
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    PAKOK: Jo, sporaku se to netyka… “Úroková sazba u produktu Neo účet bude snížena z 4,61 % p.a. na 0,50 % p.a.”
    QUIP
    QUIP --- ---
    PAKOK: Na sporicim uctu zustava porad tech 6%, bud v klidu :)
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    E42: aha necetl jsem to na kompu ale na mobilu. díky mrknu se, to by byla dobra zprava.
    E42
    E42 --- ---
    PAKOK: "Úroková sazba u produktu Neo účet bude snížena z 4,61 % p.a. na 0,50 % p.a."
    E42
    E42 --- ---
    PAKOK: To je ale úrok snad na běžáku, ne na spořicím účtu.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Prislo. mi nedavno z Max banky oznameni o snizeni urokovych sazeb od 1.9. Máte tam jeste nekdi sporak? je to snad skoro na 0 urok.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    XARGH: první nebyla, ale taky lituju, že je jí konec (a tuplem, že to byl "RB konec")
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Já se nesázím (-;
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    HANZS: Ne. Ostatně, v nájmu ani nic takového nedostávám.
    XARGH
    XARGH --- ---
    HANZS: banky mi to nedelaji. obcanka a pas pri ofocene pri registraci, kde je toto uvedeno, jim asi postacuji
    HANZS
    HANZS --- ---
    Taky Vam ted vsade chodi z bank, investicnich spolecnosti a pod., ze je nutne potvrdit sve bydliste napr. vypisem z uctu za elekrinu apod?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: Sberbank byl trochu jiný případ, stejně jako některá spořitelní družstva v minulosti. Tak co si na tu tvou realitu vsadit? Když do konce roku 2023 RB padne, dostaneš láhev šampusu a když ne, dostanu jí já od tebe? Co ty na to?
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Nikoli zbožné přání, ale realita, že lidé odchází - natolik, že to RB vysvětluje v oficiální komunikaci, jak moc jsou v tom jako RB CZ nevinně. Ale stačí si vzpomenout na rychlý pád Sberbanky. Jistě je tu Garanční fond, ale jemu také chvíli trvá, než to vyplatí.
    XARGH
    XARGH --- ---
    NELDE: ja byl zvyklej roky na equa, byla to prvni banka co umoznovala ATM vybery zdarma a nesnazila se te zblbnout reklamama behem pouzivani IB. na RB jsem si nezvykl, vadilo mi vse, napr i srandovni detail: zluto-cerna kombinace (se hodi pro fasouny nebo vosy :D )
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: a to tvé: tak bych tam moc peněz aktuálně raději nenechával, to má být zase tvé zbožné přání? K RB žádné sympatie nemám, ale rozhodně bych se tam nebál nechat peníze. Žádné informace o špatné bilanci konkrétně RB, ale i dalších bank venku nejsou a vždycky je tu garanční fond. Takže nechápu snahu o odrazení ostatních.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Tak to je po každé akvizici, kdy jsou klientů násilně převedeni do RB, i když tam opravdu nechtějí - a čím více akvizic, tím více klientů, co takto emigrují po několikáté
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam