• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Platim ted EP kreditkou a doslo mi, ze z toho vlastne nemam zadny realny benefit. Moje aktualni alternativa je prepnout zpatky na KB kartu ktera ma 1% utraty do max 500Kc poslanych na duchodove, ktere u nich taky mam. Ale, kdyz uz do toho budu rejpat, je neco lepsiho (nechci s tim delat nejaky extremni prostocviky ala vybirani z bankomatu a vkladani na sporici ucet, jde mi ciste o to ze "platim kartou a jsou uz zase vysoky uroky, mohlo by z toho neco kapnout")?
    R_G
    R_G --- ---
    MIKEE: Ja se jim nedivim.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: na tohle mám Creditas. Mám část výplaty v Eur a tuto část si nechávám posílat na eurový účet. Vyberu si pak na pobočce za 10 korun (do protihodnoty půl milionu korun). Platím totiž v eur v zemích, kde nejsou národní měnou (typicky potápění v Egyptě), takže výběr z bankomatu nepřichází do úvahy
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    R_G: EP je bez problemu, kdyz to opravdu pouzivas a ne ze tam jen pritece a zase odtece 70k a chces jen benefits. To se jim nemuzes divit, ze zadarmo ni kure ;) Ja tam ma nejakou mensi investici v topstocks/smallcaps a ten ucet zaroven aktivne pouziva a nikdy nebyl problem.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Napadlo mě to dneska, když jsem stál frontu ve směnárně a cestou potkal EUR bankomat, jestli by to byla možnost. Ale limit na 200 euro je dost nízký (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: podle mne jsou je několik možností:
    1) - karta je vydaná jako britská, nabídne tak výběr EUR s DCC do GBP
    2) - karta je vydaná jako litevská
    a) výběr v EUR nenabídne vůbec
    b) nabídne DCC do CZK

Ale můžeš zkusit :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: A když je to EUR karta typu Revolut?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: pokud vím, jediné bankomaty, které umí EUR jsou Euronet a ty to svým "švindlkuzem" přepočítávají na koruny, nebo do jiné měny karty.
    R_G
    R_G --- ---
    SINEAD: Ja jen zaslechl, ze pojisteni storna zajezdu (s cestovkou) je neco jineho, nez pojisteni letenek a ubytovani, ktere si clovek hradi sam. Dava to smysl, ale uplne intuitivni to neni. Sam jsem s CSOB resil jen zpozdeny kufr o jeden den a proplatili mi vsechno co jsem si na miste koupil za asi 3tis. a vubec nic neresili.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    R_G: Mozna kolegyne se to ted pokusi uplatnit. V tech PP to tak nejak vypada, ale clovek nikdy nevi. Zkouseli jsme to i resit s jejich kastakem, ale vedeli uplny hovno a mailem nam poslali ty PP :))
    R_G
    R_G --- ---
    SINEAD: To pojisteni pobytu je pro me taky zajimave, ale taky netusim jake to ma presne podminky. Kdyz dite onemocni a nemuze letet na dovolenou, zaplati mi (s nejakou spoluucasti) cenu storna letenek a ubytovani? Nemel by nekdo zkusenost?
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    PATRIKCHRZ: No maji to omezene. Treba ferraty jsme letos museli pripojistit, pojistuji jen do urovne C.

Me tam laka to pojisteni storna pobytu. Jezdime i s detma, takze je tam dost vysoka pravdepodobnost nakejch chripcicek. Ale jak moc to bude uplatnitelny, to jsem nastesti zatim nemusela zkouset.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PATRIKCHRZ: Nepojišťují freediving a potápění do více jak 40m
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE:
    NELDE: vloni jsem chtel vybrat z euroveho bankomatu na prazskem letisti pomoci karty k eurovemu uctu od CSOB. bankomat (byl to ale tusim zpropadenej euronet) kartu zjevne identifikoval jako vydanou v CZ a asi predjimal, ze je ke korunovemu uctu. uz si nejsem jisty, zda tam byl vysoky poplatek a nebi nucena konverze (zobrazilo to ekvivalent eur v czk, ktery by zauctovali dle jejich kurzu, s nemoznosti odmitnuti). kazdopadbe vim, ze ten vyber razem prestal davat smysl a radsi jsem si vybral na prestupu v Nemecku.

revolut ma ke standardnimu tarifu vyber 200 eur mesicne zdarma, je to plovouci mesic tusim. k premium je to dvojnasobek. jinak teda pokud by te bavilo si takhle tahat penize z kreditky, tak si z ni revolut dobit a penize poslat na cz ucet (ale jiny nez ten v mbank, to by vykazovali jako poruseni podminek a zanedlouho zacali vyhrozovat).
    NELDE
    NELDE --- ---
    Takový dotaz, nějaká zkušenost s EUR bankomaty v ČR? Je tam nějaký poplatek, pokud má člověk EUR účet?
    Plus nějak nemohu najit podmínky Revolutu pro výběry z bankomatu. Zjistil jsem, že dobíjení Revolutu z mKreditky spadá do bezúročného období.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SMOKY: Pro mne je důležité, že Erste má i potápění, u CSOB jsem nenašel, leda že by změnili podmínky. Takže asi mají rizikové, ale ne zas tak moc rizikové :D.
    Já mám CS a ČSOB. Mám i KB, ještě z doby před kreditkou, tu mi už dvakrát neschválili. No, "seno to nežere", tak ji mám dál, za tento rok budu mít trochu solidní daňové přiznání (budu tam totiž mít i úroky od VÚB), tak to příští rok zkusím znovu.

Pokud mohu hodnotit "snaha" x "užitek", tak určitě ČSOB. Nejméně pastí, jasné podmínky a poměrně atraktivní odměny. Ano, Erste je atraktivnější, ale také mnohem náročnější na splnění a hlavně klidně vám účet bez udání důvodu vypoví (já musel hledat zastání až u ombudsmana ČS).
    CORNY
    CORNY --- ---
    PATRIKCHRZ: Díky, jde mi o premium ne o privátní, tak daleko zatím nejsem :D . Já mám právě aktuálně RB, ještě nějaké staré podmínky, tzn. cestovní pojištění, vstupy do salonků a jediné co mě tam asi drží je stará kreditka, kde si chashbacky může člověk posílat zpátky na účet nebo na spořák (jako není to žádná velká rána, ale pár stovek měsíčně to udělá). Přijde mi, že v čr banky moc benefitů v tomhle segmentu nenabízejí.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    SMOKY: u cestovniho pojisteni CSOB ocenuju “Pojištění spoluúčasti na zapůjčené věci (především dopravní prostředky)”, beru diky tomu nizsi (levnejsi) pojistky v autopujcovnach v nadeji, ze se o pripadnou spoluucast s CSOB nejak podelime :)

Navic CSOB premium lze ziskat i za hypoteku v CSOB nebo Hypotecni bance ve vysi aspon 3mio..

Co se tyka Erste Premier, ja byl z tech podminek nervozni, teda hlavne z otravovani z jejich strany, ale ve finale je to asi banker od bankere… ja o tom svym za 3/4 roku vyuzivani sluzby nakonec v podstate vubec neslysim, pokud neco sam nechci. Uvidime, jak dal.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    R_G: Jo, taky sem sel do CSOB. Docela zajimavy u CSOB je ke kreditce jeste prodlouzena zaruka o rok na zaplacene zbozi kreditkou (jsou tam nejake vyjimky) + prvnich 6 mesicu pojisteni proti pozkozeni.
    R_G
    R_G --- ---
    SMOKY:
    PATRIKCHRZ: CSOB ma jeste navic jedno dalsi vyberove pojisteni "v cene". Kdyz jsem to sam srovnaval, tak mi CSOB prisla nejlepsi; samozrejme Erste Premier zni fajn, ale kdyz clovek vidi ty zadrhely a nejistoty, tak to ta CSOB imho prevazi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam