• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    2ND: zajímavé. A vidíš, já o to kdysi stál (aby nemohlo dojít ke zneužití jedním členem, i kdyby ne úmyslně a plánovaně, ale třeba kdyby se zbláznil) a bylo nám řečeno, že to nejde :-).
    2ND
    2ND --- ---
    Ahoj,
    vcera mi provedlo FIO slusny fuckup
    Uz asi 10 let delam predsedu/spravce SVJ, mam pod kontrolou ucet, platimdam faktury atd. Ve stanovach mame ze pravni ukony provadeji dva clenove vyboru.
    Sel jsem na pobocku otevrit sporici ucet, s mistopredsedkyni dotud OK. Ale pri navsteve nam na pobocce suse sdelili, ze odted musime platby v bankovnictvi potvrzovat dva clenove vyboru. Coz je priserna pruda. Vetsinou se tomu venuji po vecerech a pokdu zadam platbu treba ve 22,23h do pulnoci ji musi potvrdit mistopredsedkyne neb prikaz zmizii. To znamen delat double check vseho...

Platba podle mne neni rozhodne pravni ukon. Netusim, jak se proti tomu branit, jak to obejit, nebo je to nejaky novy vseobecny v*ser. ?? Tvrdili mi na pobocce ze je to narizeni CNB, ale ja si myslim, ze se spis zlbaznil nekdo ve FIO.

Muzeme samozrejme zmenti banku pripadne... nebo zmenit stanovy, kter budou explicitne rikat z epredesda muze ovladat ucet sam. Ale cele semi to nezda...

Potkal se nekdo s necm podobnym ?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: nebo třeba na Pankráci, kam to mám blíž :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Skoro všechny jsou na Andělu - pár metrů od sebe.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    NELDE: mám štěstí, že žiju v Praze. Tady stačí zajet do centra a máš všechny v docházkové vzdálenosti
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Počkej až se budou banky vracet ke klasickému bankovnictví a budeš všechny ty banky muset obíhat osobně několikrát měsíčně (-;
    QUIP
    QUIP --- ---
    Rano mi jeste prisel notifikacni e-mail z MaxBanky, ale ted jim nejede ani apka, ani IB. Nastesti jsem se jen chtel podivat na zustatek, jinak mam diverzifikovano mezi mnoho jinych bank :)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    BUNDA: jo jo, zrovna jsem potřeboval okamžitě převést peníze (navýšit zůstatek na konci měsíce u Erste) a když to nešlo z Monety (výpadek), použil jsem Creditas.
    Prostě nemít jen jednu banku, jednu kartu, ....
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    XCIDER: jestli spíš web RB není IE :P
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Začíná se ukazovat, že je důležité mít více bank a peníze na běžné výdaje rozložené mezi nimi.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    BUNDA: nejspis zapadni hackeri vraci uder rusakum :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    A dnes pro změnu nejde RB. Ani web, bankovnictví a ani aplikace..
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    PULKA:
    Několika tuzemským bankám nefunguje internetové bankovnictví a web - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/aktuality/nekolik-tuzemskych-bank-postihl-vypadek-internetoveho-bankovnictvi/
    PULKA
    PULKA --- ---
    Fio down - nejede IB ani API…
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NELDE: Na vsechno ostatni tady mame mastercard.

PATRIKCHRZ: jj, BRIC tady neni od patku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GIOMIKY: Hlavně to přes crypto nepošleš komukoli.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GIOMIKY: pak by ten systém Kwikpay dával smysl. Vzhledem k rozkročenosti Ruska a podílu muslimských obyvatel by ještě přicházela do úvahy Hawala
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NELDE: jj, pres krypto to nebylo uplne onco.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GIOMIKY: Právě, takže aby mohli posílat peníze z RU clearingu mimo RU, tak potřebují nějakou/nějaké spolupracující banky v těchto zemích (které jsou zapojené do místních clearingů). A zadarmo to pro ty banky nebude.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NELDE: Nevim, co jinyho, kdyz bylo Rusko vyrazeno, z tusim SWIFTu?
    U.S., U.K. and EU agree to remove select Russian banks from SWIFT banking system - CBS News
    https://www.cbsnews.com/news/swift-banking-system-russian-banks-removed-by-us-uk-eu/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam