• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PULKA
    PULKA --- ---
    Fio down - nejede IB ani API…
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NELDE: Na vsechno ostatni tady mame mastercard.

PATRIKCHRZ: jj, BRIC tady neni od patku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GIOMIKY: Hlavně to přes crypto nepošleš komukoli.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GIOMIKY: pak by ten systém Kwikpay dával smysl. Vzhledem k rozkročenosti Ruska a podílu muslimských obyvatel by ještě přicházela do úvahy Hawala
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NELDE: jj, pres krypto to nebylo uplne onco.
    NELDE
    NELDE --- ---
    GIOMIKY: Právě, takže aby mohli posílat peníze z RU clearingu mimo RU, tak potřebují nějakou/nějaké spolupracující banky v těchto zemích (které jsou zapojené do místních clearingů). A zadarmo to pro ty banky nebude.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    NELDE: Nevim, co jinyho, kdyz bylo Rusko vyrazeno, z tusim SWIFTu?
    U.S., U.K. and EU agree to remove select Russian banks from SWIFT banking system - CBS News
    https://www.cbsnews.com/news/swift-banking-system-russian-banks-removed-by-us-uk-eu/
    NELDE
    NELDE --- ---
    GIOMIKY: Že by skutečný důvod proč RB nechce odejít?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    10:14 V Rusku začíná fungovat nový platební systém Kwikpay, který umožní klientům ruských bank a majitelům ruských platebních karet MIR převádět ruble, dolary i eura do 37 zemí, včetně Běloruska, Arménie, ale i Polska, Německa a baltských republik. (TASS)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    SAYUZ: to teda u zadny z tech tri co nabizeni nevidim, ty mas domluvenou nejakou specialni?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DAVIDOWITCH: je jedno, co na ni koupíš, jen vydat jde pouze podnikatelům, a ano, i na živnosťák.

Pozor ale nato, že některé obchody už začaly za nákupy podnikatelskými kreditkami účtovat poplatekl. https://zpravy.aktualne.cz/finance/nakupovani/alza-poplatek-platba-kartou/r~fe68a048ed1711ea842f0cc47ab5f122/
    SAYUZ
    SAYUZ --- ---
    PATRIKCHRZ: KB kreditka ma procento bez limitu.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DAVIDOWITCH: Tak za ulozku 350eur dávají 1%
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    ADAM: 35 tisíc euro? To mi za to asi nestojí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    DAVIDOWITCH: Na crypto.com mám stále 3%. Lze to nabýt i fiatem, takže na bitcoin u toho nemusíš vůbec sáhnout, jen tam musí být jednorázově uložena na jejich sporáku nějaká částka v jejich shitcoinu.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    PATRIKCHRZ: Nevis z hlavy co se mysli tim "podnikatelum"? Ja tu 1% mam na srocku, ale tam pochopitelne nakupy soukromych veci nedelaji memu ucetnimu zadnou velkou radost. Ale kdyby to slo i jen na OSVC (coz sem taky, i kdyz tam nemam zadny realny prijmy) tak tam jsou ty hranice mezi firemnim a soukromym natolik volne ze by tohle nikdo neresil.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    R_G: jako o tom žádná, ale ať to dají do podmínek. Mně se nelíbí, že něco jiného je v podmínkách a něco jiného pak platí
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DAVIDOWITCH: kreditky (běžné, ne k Erste) dávají 1 % maximálně 350 kč měsíčně, ale jen z plateb přes Internet. Já s nimi (mám tři) dobíjím Revolut, kterým pak platím.

Pak jsou tu business kreditky KB a Monety, ty dávají 1 % bez horní hranice, ale vydají je jen podnikatelům.
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Platim ted EP kreditkou a doslo mi, ze z toho vlastne nemam zadny realny benefit. Moje aktualni alternativa je prepnout zpatky na KB kartu ktera ma 1% utraty do max 500Kc poslanych na duchodove, ktere u nich taky mam. Ale, kdyz uz do toho budu rejpat, je neco lepsiho (nechci s tim delat nejaky extremni prostocviky ala vybirani z bankomatu a vkladani na sporici ucet, jde mi ciste o to ze "platim kartou a jsou uz zase vysoky uroky, mohlo by z toho neco kapnout")?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam