• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    MMORT7: používám fio eurový účet - výhoda je, že je zdarma vč swift převodů a karty. Úrok je ale 0. Spořící účty v EUR jsou v česku nedostatková věc bohužel
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MMORT7: já mám EUR účet u Creditas, ale to z toho důvodu, že vklad hotovosti je zdarma a zejména je pro mne důležitý výběr hotovosti - do ekvivalentu 0,5 milionu korun je za 10 korun. Jezdím se potápět do zemí, kde euro není národní měnou, takže nemám možnost je tam vybrat z bankomatu.
    Navíc docela zajímavá funkce karty - platby v jiných měnách než EUR a CZK jsou přepočítány kurzem MasterCard do EUR bez dalších příplatků.
    Účet i karta je zdarma. Ale úrok je tam čistá nula.

Kdyby ti nevadil alespoň krátkodobý termíňák, tak možná J&T
    MMORT7
    MMORT7 --- ---
    Poradíte?
    Potřebuji EUR účet k uložení cca 40k, v rámci ČSOB Premium bych to měl zadarmo, ale překročil bych limit pojištění.
    Na účtu nebudou žádné obraty, spíš naopak, karta k účtu neurazí ale není potřeba. Ale fakt se mi za účet nechce platit. Naopak bych se nezlobil nějaký úrok. Raději banky zaběhlé než obskurní. A kdyby šlo založit online tak ideální.
    Doporučite mi?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    PAKOK: každému vyskočí něco jiného. Je fakt, že 5,3 % už jsem měl z akce před tím.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    PATRIKCHRZ: Tak jsem to zkusil u MOnety taky a vybaflo na mě ať neodcházím, že mi nabídnou 5,3 % :-) Tak nevím...
    Má ještě někdo nějakoou čerstvou zkušenost?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Mea culpa.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    VLASTIS: vyberu odchozí, dám opakovat a vyberu datum kdy se to má poslat. Ale trvalý příkaz z toho neudělám, jen tu platbu můžu zopakovat.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    TOOMIX: Najdu v odchozí platbu. Dám opakovat. Výběru odkdy a potvrdím. Zrovna tohle u Raiffeisenbank funguje rozumně
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    TOOMIX: KB to kdyžtak umí taky
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KEL: je. Používám soukromě Air Bank a Raiffku, pro SVJ pak ČSOB CEB a Monetu. AB suveréně nejlepší
    KEL
    KEL --- ---
    TOOMIX: AB je tak pět let před ostatníma.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    Miluju Air Bank. Najdu v historii odchozí platbu, swypnu doleva, tři tečky, vytvořit trvalý příkaz na základě této platby, nastavím název, frekvenci, datum první platby a hotovo. O tomhle se mi u Raiffky ani nesnilo
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    mmchdm karty VISA ani MC nevyrábí, výroba karet se objednává jinde a přes MC a VISU jdou při výrobě akorát nějaké informace, třeba vydání PANu a dalších identifikátorů
    NELDE
    NELDE --- ---
    Plus možná se domluvili na nějaké co-reklamní akci - pro Visu není snadné dělat reklamu, když si ji klient "většinou" nevybírá
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    QUIP: nevim jestli za to muzeme dekovat volne ruce trhu nebo americkemu antimonopolnimu uradu, ale konkurence mezi nimi zatim evidentne je....
    QUIP
    QUIP --- ---
    XCIDER: Takze je to o provizich z transakce? Cekal jsem, jestli tam nemaji i nejake poplatky za vedeni, ale to stejne banky vzdycky prenesou v nejake forme na klienty.
    Me prave udivuje, ze kdyz jsou na trhu v podstate jen dve moznosti, takze mezi nima dokaze byt porad jeste nejaka realna konkurence v cenach. Ze si treba VISA nepohlida, aby MC nenabidnul lepsi provizi a podle toho upravili svoji nabidku.
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    QUIP: VISA jim tu kartu vyda rada zadarmo, protoze pak ma poplatky z kazdy transakce, ktera pres ni probehne, ten kousek plastu a administrativu kolem toho jim pokryje prvni mesic pouzivani karty beznyho klienta. A banka je motivovana tim, ze cast tech poplatku preposila vydavatel karty bance, takze kdyz VISA slibi o 0.02 procenta vic nez MC, tak uz jim to dela miliony mesicne a jde se vymenovat.
    Prijde mi ze po poslednich par letech, kdy v Cechach dominoval MC, do toho zacala ten VISA masivne slapat...
    QUIP
    QUIP --- ---
    NIGHTHUNTER: Kolik banku stoji to, ze klientovi vyda MasterCard, nebo VISA kartu? Fascinuje me, jak se to tem bankam vyplati kazdych par let prehazet vsechno od jednoho k druhemu a pak zase zpatky.
    Mel jsem u RB VISA, pak zacali vsem nutit MasterCard (a ja je ukecal k tomu, ze chci dal VISA, abych mel karty od dvou ruznych poskytovatelu, protoze od ostatnich bank uz jsem mel MasterCard) a ted zase davaji VISA.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MEDWYN: taky mi přišla, jen ona to není další, ale jakmile jí aktivuješ, tak ta původní z Equa Bank přestane platit...

Klienty bývalé Equa bank čeká předčasná výměna karet | Peníze.cz
    https://www.penize.cz/osobni-ucty/442742-klienty-byvale-equa-bank-ceka-predcasna-vymena-karet

prostě RB z tebe chce udělat svého klienta se vším všudy, takže s novou kartou budeš dělat "reklamu" RB a ne nějaké neexistující Equa + jsou za tím určitě kromě marketingu i finanční důvody, právě proto, že to není MasterCard, ale Visa :-)
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    Nemate tuseni, proc mi Raifka k (premigrovanemu z Equa) beznemu uctu poslala dalsi debitku? Mam tam MC platnou jeste asi 4 roky a prisla mi dalsi Visa. Rozhodne jsem o to nepozadal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam