• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    PULKA
    PULKA --- ---
    NELDE: u Equa to bylo placené, pak jsem už neměla ani přístupy. Chci trvat na tom, že mělo být někomu divné, že přes rok platím poplatek za pojištění karty a nemám kartu a ani aktivovaný účet.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PULKA: A je nebo není ten poplatek na výpisu z účtu equy před převzetím? Ono je možné, že se jim fakt, že ten poplatek měl někdo zdarma, nepřenesl. Pak by se dalo reklamovat snadno.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PULKA: finanční arbitr, tebe to nestojí nic a banky obvykle cuknou :)
    PULKA
    PULKA --- ---
    PULKA: Tak teď mi přišlo, že to bylo oprávněné podle sazebníku Equabank. Dá se někam odvolat? Mylím si, že účtovat mi pojištění ke kartě, kterou nemám a k účtu, který není aktivní, se mi nelíbí. Bylo to něco přes 1500 Kč.

"Celou situaci jsme prověřili ve spolupráci s odborným útvarem Banky. Bylo zjištěno, že Pojištění karty a osobních věcí bylo k výše uvedenému běžnému účtu sjednáno v březnu 2018 a není evidován požadavek na jeho ukončení. Mrzí nás, pokud v souvislosti s danou situací došlo k jakémukoliv nedorozumění, avšak pojištění bylo nastaveno před migrací Equa bank do Raiffeisenbank a.s. Měsíční poplatky ve výši 89 Kč byly účtovány zcela oprávněně dle Sazebníku produktů a služeb pro soukromé osoby Equa bank."
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak to napsali na základě videa Janka Rubeše:

Pozor na nový trik na bankomatech - cílí i na Čechy
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=j23etT_NaSI

Typicky: ČSOB 35 Kč, Spořka 20 Kč, Moneta 50 Kč, mBank 19 Kč, Air bank zdarma - určitě to může být různé u různého tarifu.

Co mi přijde jako materiál pro Patrika / podání na ČNB: ten zůstatek se zobrazí až po výběru peněz, ale když dám storno, tak se i tak naúčtuje poplatek za zobrazení zůstatku - i když se ten vůbec nikde neukázal. Zatímco ta celková finta je hooooodně na hraně, tohle je podle mě zcela jistě za hranou - zobrazí se tam dokonce "poplatek nebude naúčtován" a je; čili jednoznačně podvod.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    PULKA: euronet tě stáhne o poplatek i když jdeš jen okolo a křivě se na něj podíváš, to jsou hrozný ludry
    PULKA
    PULKA --- ---
    ADAMM: Wtf? Ja jsem se uz dvakrat rozcilivala, ze posledni, co chci je, aby bankomat jen tak nekde ukazoval zustatek na uctu - mame Euronet v ulici, protoze bydlime kus od Hradu a prvni normalni bankomat je asi 10 minut a rikalajsem si, ze s vyberem zdarma je to jedno (ale zda se, ze CSOB premium zatim nic nenauctovala)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ADAMM: titulek jak je u tohoto serveru zvykem trapnej clickbait a zavádějící k tomu, jde konkrétně o Euronet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    nachytal jsem se ve středu:

Bankomaty v Česku vás nově oberou o peníze. Stačí jednou zmáčknout špatně a okamžitě platíte poplatek - AAzdraví.cz
    https://www.aazdravi.cz/bankomaty-v-cesku-vas-nove-oberou-o-penize-staci-jednou-zmacknout-spatne-a-okamzite-platite-poplatek/

by asi stálo za to, aby o tom napsal i nějakej normální server, třeba Měšec nebo Peníze, to je UX dark pattern jak sviňa
    MUXX
    MUXX --- ---
    MUXX: chybi tam jeste info, ze se da posilat penize z karty primo na ucet. max 30 tisic mesicne.
    MUXX
    MUXX --- ---
    PAKOK: [MUXX @ Banky, bankovnictví, bankovní operace]
    pouzivam asi rok, zadny hacek. mam to jako zalohu na nenadale vydaje.
    PAKOK
    PAKOK --- ---
    Máte někdo zkušenosti s kartou Skip Pay? Láká mě jejich akce na dálniční známku, zatím jsem tam neobjevil žádný háček.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    DARKMOOR: hele uvidime, ja byl shodou okolnosti na pobocce a tam zamestnankyne prohlasila, ze budou snizovat. a pak dalsi den prisel mail, jak zvysujou o to 0.01 :))
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    DARKMOOR: me vcera taky psali, znovu… s tim ze upravujou platnost aktualnich podminek a nove je budou vzdy automaticky prodluzovat po dvou tydnech, pokud neuvedou jinak, aby mohli flexibilneji reagovat na vyvoj na trhu, bla bla bla… coz chapu jako zjevny vytvareni si nastroje pro snazsi budouci snizovani, ktery je zjevne na spadnuti. Ale whatever, zatim drzej a dolu beztak ted pujde rychle celej trh :/ a poslat ty penize o dum dal neni nic tezkyho.
    DARKMOOR
    DARKMOOR --- ---
    CERMI_FOX: Taky mi to včera napsali, ale popravdě jsem spíš čekal mail o snížení, takže se nezlobím. :)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PATRIKCHRZ: jasně. Ale to neznamená, že to nejsou šašci.
    Srovnání s DP je podle mě mimo, protoože vzhledem k bance jsem klient, vzhledem ke státu dojná kráva, livestock, výrobní zdroj :) Od banky můžu velmi snadno odejít (a taky jsem od Trinity de facto odešel), změnit daňovou rezidenturu je výrazně těžší, navíc konkurence taky nic moc.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    kamarád to zde https://forum.finexpert.e15.cz/viewtopic.php?f=316&p=13681661#p13681661 shrnul lépe:

Pro úplnost dodám, že účet 6,30/5,69 se jmenuje "Spořící účet Výhoda+ Skvělý účet"
    Účet 6,08 se jmenuje "AKCE BONUS 6,08 Spořicí účet Výhoda+ Dobrý klient"

Změna úroků je pro účet "AKCE Spořicí účet Výhoda+ Dobrý klient"

Kdo nevidí ten rozdíl v názvech účtů, tak by si rozhodně neměl sestavovat sám daňové přiznání. V daňových zákonech je podobných slovních hříček několik.

Já přiložím obrázek s mými účty, kde je vidět rozdíl v názvu i úrokové sazbě

MAGE
    MAGE --- ---
    CERMI_FOX: tak muzes si prilepsit az o 25 kc za rok!
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    SPLIFFBOY: zajimavy, me zvysili uroky o revolučních 0.01 :-)
    To je fakt banka sasku.

Současně dochází ke zvýšení úrokové sazby z aktuálních 5,68 % p.a. na 5,69 % p.a.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam