• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: mam oboje, nic proti max, pokud je pro tebe hlavnim kriteriem nemit appku, jdi do max a pouzivej pro autentikaci sms. Jinak mi ve vsech ohledech prijde lepsi partners, rozdil sazby 0,3-0,4% uz me osobne motivuje aktualne preferovat spis partners.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPLIFFBOY: Partners je pouze přes mobil. Max má slušný úrok i nad 500k.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    Nicmene tam se bez aplikace teda neobejdes.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: tomu moc nerozumim, partners ma urok vyssi a bez limitu, max nizsi a jeste limit do a nad 500k (i kdyz s malym rozdilem sazeb)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SPLIFFBOY: Kouknul jsem na limity a vyšla mi max.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    NELDE: trinity pro nove zakazniky 6,08 (nicmene pro par mesicu stare zakazniky uz vyrazne mene) a partners 6,03 (a vytvoris to v aplikaci za par minut, plus maji oproti trinity okamzite platby). Plus asi ta slovenska, co si nemuzu vzpomenout na jmeno (a kde resis potvrzeni o danovem domicilu) je myslim jeste nad 6%
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kdo má aktuálně nejlepší spořící účet? Trinity nebo Creditas nebo Max nebo někdo jiný? Optimálně bez nutnosti mobilní aplikace.
    MAGE
    MAGE --- ---
    Tak Moneta od 2.5.

Vaše úspory na účtu typu Spoření nebo Spoříto zhodnotíme novou sazbou 4,6 % p. a. až do výše zůstatku 1 000 000 Kč.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Ona je také možnost na mobilu ten text diktovat (-;

Jasně, že si chceš nechat více účtů, ale většinou bude jeden ten hlavní a oni chtějí, aby to byl ten jejich, protože na těch dodatkových účtech moc nevyděláš.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Když jsem si s Revolutem vypisoval chargeback - co, kde, kdy, jak jsem jim psal, podklady,… tak jsem myslel že mi praskne žilka a to jsem to jel přes Dex
    Nejenom transakce, importuji si všechny platby do jedné nebankovní app, abych měl přehled co kde mám, transakční historii bez omezení,… a tam prostě chci mít možnost mít ty dvě okna vedle sebe a porovnávat si, co mi kde chybí.

Browser je dneska Chrome, všechno ostatní jsou jeho skiny. Argument s kompatibilitou už opravdu není tak validní, jako v dobách browser wars.

Nebudu mít všechny služby u jedné banky, to je základní nepochopení risk managementu. A to by jako poradenská společnost měli brát jako základ :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Jasně, nicméně jak často píšeš supportu tolik písmen? A navíc pokud mají jen mobilní aplikaci, tak to z počítače budeš popisovat hodně mizerně (-; Copy/Paste potřebuješ primárně na platby a na to máš mít na mobilu QR, případně kontakt. Plus chápu, že se to bankám líbí kvůli vyšší bezpečnosti plus je to samostatná aplikace, kterou mohou aktualizovat, nikoli běh v prohlížeči, který je závislý na hodně faktorech.
    Jenže tohle vše platí pro primární účet. Ne na těch dalších, kam lezu jednou za rok. Jenže přesně tohle banky nerady - podle nich máš mít všechny služby primárně od nich, aby tě mohly zkásnout o to více (-;
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BAAL: A to je to api celkem omezené, na bankovnictví to nestačí + někde ručně authorizuješ každou transakci
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    CERMI_FOX, BAAL: I koncák se do banky dostane přes 3rd parties. U jednoho klienta jsem nedávno implementoval Gocardless.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: Hmm, zda se ze krom FIO a jejich API z roku 92, je to obvykle pouze pro firemni zakazniky :-( Tak to byla strelba mimo terc

(Pri googleni toho jsem nahodne nasel, ze Altair napsal pro tu fio vec klienta:-D

https://github.com/ridercz/FioBanka-API)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    BAAL: akorat ze k tomu api se dostanou jen banky, nikoho jinyho tam afaik cnb neschvali. Nebo se neco zmenilo?
    BAAL
    BAAL --- ---
    NAVARA: Tak v ramci PSD2 od zle a osklive EU, si dostal API, tak si muzes udelat svoje bankovnictvi s devkama a blackjackem:-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    VDFLAT: MS Phone to umí pro end-users, ale proč bych to měl dělat… Chci možnost pracovat s fyzickou klávesnicí, myší a 32" 4K monitorem, na kterém uvidím odpovídající množství informací; případně si hodím dvě appky vedle sebe.
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NAVARA: Sice si pripadam jako old man yelling at clouds, ale uz jsem parkrat pustil appku v Xcode/Android Studiu, nez abych se s vecma nemusel drbat v telefonu.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Z nějakého důvodu firmy přecházejí k mobile-only jako platformě pro tvorbu/práci s obsahem, jenom protože že si někde přečetli, jak mládež "produkuje content" a už si nevšimli, že je tím myšleno že si holky fotí frndu na onlyfans…
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Pokud nemají moderní responzivní design stylu "zvětšíme fronty a bílé plochy, abys viděl stejné prd jako na mobilu" :)

Tablet neřeší, že se musíš přepínat mezi aplikacemi abys jakkoli pracoval s informacemi třeba z mailu vs banka vs kde si vedeš účty, že nemáš jednoduché copy/paste, že nepíšeš na klávesnici 200/minutu, ale vyťukáváš každé písmeno a opravuješ každé třetí slovo (k nasrání, pokud máš něco popsat supportu textově přes mobil),…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam