• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    OMNISLASH: po asi 25 minutach se to zase rozjelo. Nebezelo ani v mobilu ani na desktopu. Pres ruzne providery. Zjevne se jim tam v tu chvili neco zhnojilo.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Slape vam mobilni u George? U me ani tuk. A to mi hodku dve zpet uplne v pohode prisla notifikace na prijatou platbu.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    mam ted nabidku od KB 4,8% na 3r
    NELDE
    NELDE --- ---
    EXAGE: Čekal bych. Jednak půjdou sazby ještě dolů a jednak se ukazuje, že je přebytek peněz na trhu, tedy hypo sazby by mohly jít dolů. A určitě zkus i jiné banky, třeba KB mívá často různé akce - prý podle toho, jak hrozí managementu, že přijde o prémie.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: Zkus sehnat lepší sazbu na 3 roky před zářím, podle starý smlouvy pak můžeš refinancovat kdykoliv za admistrativni poplatky. Končí mi fix v červenci a mám tohle v plánu.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj všem, mám prosbu o radu:

- ČSOB v září končí fixace (zbývá doplatit asi 5.2mio)
    - Při podpisu nyní ČSOB dává (5,09% na 1rok, 5,19% 5 let, 5,79% 7let)
    - Při podpisu až v září tzn dle nových podmínek výpovědi dávájí na 3 roky 4,89%)
    - Čekám ještě na konkurenční od Monety.. i když to asi nemá cenu.

Můj dotaz zní, mám ČSOB "tlačit" do podpisu před 1.9. samozřejmě ideálně za sazbu stejnou nebo nižší než po 1.9 nabízí (4,89%)? Asi nebudu chtít fixovat déle než na rok..

Děkuju
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MIKEE: případně 8 vstupů přes Erste, 4 vstupy přes KB, 8 vstupů přes Raifku a 4 vstupy přes ČSOB. To by snad mohlo pro jednoho člověka stačit (když v Praze, Vídni a Bratislavě mu vstupy neubývají).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: já létám ve skupině, kde každý má svoji kartu (správněji by bylo množné číslo - své karty) a svoje vstupy, takže to nemám až tak prostudováno. Přijde mi, že někdy to je dle nálady obsluhy. Snad, možná, záleží na bance, od které má člověk kartu, možná i na jiných věcech. Informace v diskusních fórech se rozcházejí.

Kamarád to řeší tak, že když letí se svými kumpány fandit na fotbal, tak vybere MC World Elite karty z celé vesnice a vždy to na recepci nějak ukecá, tak na ně zdarma pustí úplně cizí lidi. Ale ten by vymámil z jalové krávy tele :D.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DOBYTEK: to se mi naštěstí ještě nestalo, nikdy jsem neměl problém s tímhle.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: dodávám, že od covidu na evropských letištích mnohdy nechtějí vzít hosta na volný vstup na kartě - požadují jednu kartu na osobu, nebo keš. V Asii s tím zatím problém nebyl, ale pro mě tím to ztrácí na zajímavosti, protože teď málokdy létám individuálně.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    zaklad LK je mit erste, pac tam po vycerpani volnych vstupu mas 50pct slevu na dalsi
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    PATRIKCHRZ: jistě. Ale pokud člověk kartu nemá, je vstup do salónku v ceně kafe a bagety naprosto přijatelný řešení. Tedy se muže jevit zbytečné mít Premium jen kvůli salonkům. A naopak, je to i dobrý řešení po vyčerpání těch 4 vstupů (levněji je placené nakonec nabízí i Revolut než ČSOB)
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SILVEIG: ale ve Vídni máš salonek na MC kartu neomezeně :) (tj. ti neubývají ty 4 vstupy LK). Jasně, pokud létáš 2 krát za rok, proč ne. Ale stejně platit za to?

GHOSTSTALKER: v apllikaci LK dáš letiště a hned vidíš, jaké salonky tam patří do LK, kde jsou na letišti umístěny a jaké mají vybavení a otevírací dobu. Nedovedu si představit, jak to udělat jednodušší. Hodně se teď rozšiřuje místo salonku "konzumačka". Na Islandu jsem takhle "za vstup" dostal lahev rumu :). Opět popsáno v aplikaci, na co máš nárok.

Na druhou stranu je pravda, že na řadě letišť LK/DP/PP salonek není, nebo je jen na některém terminálu (typicky pokud letíš s nízkonákladovkou z nějakého terminálu "5E", tak se může stát, že se do salonku nedostaneš), mají omezenou otevírací dobu (takže může mít zavřeno), může být příliš obsazen, .... . Také kvalita nabídku se obrovsky liší.

Na zatmění slunce jsem letěli do USA přes 5 letišť a shodou všech výše zmíněných důvodů jsme se nedostali ani do jednoho salonku. (byly zavřené, nebyly na daném terminálu, měly obsazeno (z důvodu zpoždění letu drželi kapacitu pro hosty business a první třídy)....

GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SILVEIG: Mne tedy Booking s tou slevou uz nekolikrat hodil nizsi cenu, nez mam normalne (i v ramci Genius). Ty salonky, resp. LoungeKey jsou uplne na h... Jen zjistit, jake salonky do te site patri, je za trest...
    WOJTISHEK
    WOJTISHEK --- ---
    GREVE: Pojisteni odpovednosti, cestovni pojisteni pro celou rodinu, kreditka, ktera ti prodlouzi zaruku o rok, mas ji k dispozici, kdyz si chces pujcit auto na dovolene, Premium banker se mi za cca 5 let zmenil 2x, z toho jednou materska a druha sla podnikat. Potkavame se pravidelne minimalne 2x rocne. Osobni pristup.

A k hypotece - CSOB (resp. Hypotecni banka, ktera nove pod CSOB spada) je jedna z mala bank, ktera se nediva tupe jen na danovku, kde mam 60% naklady, ale sleduje i to, co presne delam za praci (IT) a jake asi muzu ty realne naklady mit. Proto mi u ni aktualne vyslo asi o 20% lepsi DSTI u zadosti o hypoteku, nez napr. u CS a diky tomu si muzeme koupit dum.

Za mne s CSOB Premium velka spokojenost.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Ja asi zustanu kvuli pojisteni (a podminky splim, jodim si tam podnikatelskou rezervu a bude), to jejich mi prijde super: Ukradli nam pred par roky elektroniku, zaplatili do tydne oproti papiru od policajtu, no questions asked. Kolegovo dite dostalo ted v unoru na Kanarech nestovice, museli zustat, prebookovat lety atp a byla z toho zabava za 10k EUR pro dva dospely a dite. Pojistovna zaplatila vsechno krome nakladu na druheho dospeleho (rozdil v cene ubytovani pro dva a pro tri, o jedny letenky min) a pomahali situaci resit, protoze tam vubec nebylo nic volnyho.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    ADAM: instagram je travel influencerů plný, a ti často vstupy do salonků prodávají. Zaplatíš, dostaneš QR kód na vstup.
    ADAM
    ADAM --- ---
    SILVEIG: Jaký prekupnik? O tom nevím.
    SILVEIG
    SILVEIG --- ---
    GREVE: mne teď hodně "pobavila" ta jejich 10% sleva na booking (taky přes kartu). Když jsem se tím proklikala, zjistila jsem, že to "funguje" vlastně stejně, jako když chcete u booking třeba cashback. Prostě se o to +/- navýší cena ubytování.

Salonky umí kdejaký překupník za 15 (+/-) euro, což je např. ve Vídni cena bagety a kafe, tedy se to vyplatí a nemám s tím problém i bez slavného ČSOB Premium.
    Jen tedy to cestovní pojištění je hodně fajn (i když jsem tedy naštěstí nečerpala). Takže krom něj ty výhody taky vlastně nevidím.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    GREVE: tak vetsina vyhod je vazana na kartu, takze pochopitelne, kdyz kartu nemas, tak nemas vyhody :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam