• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    GHOSTSTALKER: Vyber Kč a dojdi do Jindřišské do směnárny (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    GHOSTSTALKER: podle mne žádný eurový bankomat v ČR bez nějaké "vyfikundace" není. Na Ruzyni býval (a možná ještě je) od Travelexu, ale obíral úplně stejně.

Založ si účet u Creditas, eura si tam pošli a za 30 korun vyber na pobočce.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Víte někdo o nějakém bankomatu v centru Prahy, který dává eura a není od Euronetu?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Záleží jak moc rozsáhlý ten DDoS je no, pokud je to všecko Rusko, Čína,… tak je to pro poskytovatele konektivity (protože ten to dělá) trivka, pokud to jde náhodně z celého světa, tak prakticky nemožné pokud se to nezamkne např. jen pro ČR.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Jen odhad, ale tipuji, ze pokud jde o ddost, tak se proste snazi docasne strihat ty site, ze kterych to chodi ve velkem, aby zustali alespon nejak dostupni. Proto to nekomu fungovat muze a jinemu ne. Jako v pripade me a Patrika s tim Fio.
    FINSON
    FINSON --- ---
    DICK85: Divný. Díky :-)
    DICK85
    DICK85 --- ---
    FINSON: jsem to teď testnul a platba prošla. Tak snad to dají brzy do kupy,…
    FINSON
    FINSON --- ---
    DICK85: Mně to nešlo po obědě a nejde mi to ani teď. Manželka to samé, na FB si v komentech pod jejich postem stěžoval i někdo další.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    FINSON: ve 21:09 jsem ještě platbu odeslal.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Hm, tak dneska je asi pod útokem Moneta. Do IB se dostanu, ale peníze nepošlu a nepotvrdím ani platbu kartou na netu.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    PATRIKCHRZ: Ja vcera presne tou dobou uplne bez sance. Ani z mobilu ani z webu (vodafone). Pravdepodobne to blokovali z ruznych cest ruzne.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SENIN: dneska jsem třeba zadal, co jsem potřeboval a teď se do IB taky přihlásím.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Revolut asi taky umí okamžité SEPA platby, bohužel.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    střídavě oblačno, včera jsem platbu bez problémů zadal, dnes dopoledne jsem se přihlásil do IB, abych zkontroloval, jeslti mi přišla výplata a teď se do IB nedostanu.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    U nás dnes IB od rána mimo provoz, rozjelo se to až odpoledne
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NOISEGATE: Včera mi IB fungovalo, dneska kolem 15 hod jsem zadával převody a taky vše v pohodě...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NOISEGATE: Smartbanking jede, API tak nejak napul.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    FIO IB je už skoro 24 hod nedostupné :/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: jestli mi neunikla nějaká novinka, tak Air Bank instant SEPA neumí. U nás je umí jen tři banky - J&T, Oberbank a FIO. Povinné pro všechny banky budou, tuším, v roce 2026.

Samozřejmě musí umět instant SEPA i cílová banka, stejně jako u českých okamžitých palteb.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam