• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    SENIN: dneska jsem třeba zadal, co jsem potřeboval a teď se do IB taky přihlásím.
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Revolut asi taky umí okamžité SEPA platby, bohužel.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    střídavě oblačno, včera jsem platbu bez problémů zadal, dnes dopoledne jsem se přihlásil do IB, abych zkontroloval, jeslti mi přišla výplata a teď se do IB nedostanu.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    U nás dnes IB od rána mimo provoz, rozjelo se to až odpoledne
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    NOISEGATE: Včera mi IB fungovalo, dneska kolem 15 hod jsem zadával převody a taky vše v pohodě...
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    NOISEGATE: Smartbanking jede, API tak nejak napul.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    FIO IB je už skoro 24 hod nedostupné :/
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    RATTKIN: jestli mi neunikla nějaká novinka, tak Air Bank instant SEPA neumí. U nás je umí jen tři banky - J&T, Oberbank a FIO. Povinné pro všechny banky budou, tuším, v roce 2026.

Samozřejmě musí umět instant SEPA i cílová banka, stejně jako u českých okamžitých palteb.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Instantní SEPA platby jsou lepší ve Fio nebo AirBank? Nebo jiná banka? Mám to jenom na to, takže preferuju jednoduchost a snadnou registraci bez návštěvy pobočky
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    OMNISLASH: po asi 25 minutach se to zase rozjelo. Nebezelo ani v mobilu ani na desktopu. Pres ruzne providery. Zjevne se jim tam v tu chvili neco zhnojilo.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    Slape vam mobilni u George? U me ani tuk. A to mi hodku dve zpet uplne v pohode prisla notifikace na prijatou platbu.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    mam ted nabidku od KB 4,8% na 3r
    NELDE
    NELDE --- ---
    EXAGE: Čekal bych. Jednak půjdou sazby ještě dolů a jednak se ukazuje, že je přebytek peněz na trhu, tedy hypo sazby by mohly jít dolů. A určitě zkus i jiné banky, třeba KB mívá často různé akce - prý podle toho, jak hrozí managementu, že přijde o prémie.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    EXAGE: Zkus sehnat lepší sazbu na 3 roky před zářím, podle starý smlouvy pak můžeš refinancovat kdykoliv za admistrativni poplatky. Končí mi fix v červenci a mám tohle v plánu.
    EXAGE
    EXAGE --- ---
    Ahoj všem, mám prosbu o radu:

- ČSOB v září končí fixace (zbývá doplatit asi 5.2mio)
    - Při podpisu nyní ČSOB dává (5,09% na 1rok, 5,19% 5 let, 5,79% 7let)
    - Při podpisu až v září tzn dle nových podmínek výpovědi dávájí na 3 roky 4,89%)
    - Čekám ještě na konkurenční od Monety.. i když to asi nemá cenu.

Můj dotaz zní, mám ČSOB "tlačit" do podpisu před 1.9. samozřejmě ideálně za sazbu stejnou nebo nižší než po 1.9 nabízí (4,89%)? Asi nebudu chtít fixovat déle než na rok..

Děkuju
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    MIKEE: případně 8 vstupů přes Erste, 4 vstupy přes KB, 8 vstupů přes Raifku a 4 vstupy přes ČSOB. To by snad mohlo pro jednoho člověka stačit (když v Praze, Vídni a Bratislavě mu vstupy neubývají).
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    DOBYTEK: já létám ve skupině, kde každý má svoji kartu (správněji by bylo množné číslo - své karty) a svoje vstupy, takže to nemám až tak prostudováno. Přijde mi, že někdy to je dle nálady obsluhy. Snad, možná, záleží na bance, od které má člověk kartu, možná i na jiných věcech. Informace v diskusních fórech se rozcházejí.

Kamarád to řeší tak, že když letí se svými kumpány fandit na fotbal, tak vybere MC World Elite karty z celé vesnice a vždy to na recepci nějak ukecá, tak na ně zdarma pustí úplně cizí lidi. Ale ten by vymámil z jalové krávy tele :D.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DOBYTEK: to se mi naštěstí ještě nestalo, nikdy jsem neměl problém s tímhle.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    PATRIKCHRZ: dodávám, že od covidu na evropských letištích mnohdy nechtějí vzít hosta na volný vstup na kartě - požadují jednu kartu na osobu, nebo keš. V Asii s tím zatím problém nebyl, ale pro mě tím to ztrácí na zajímavosti, protože teď málokdy létám individuálně.
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    zaklad LK je mit erste, pac tam po vycerpani volnych vstupu mas 50pct slevu na dalsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam