PATRIKCHRZ: Díky za tip. Náš účetní mi doporučuje právě FIO, má tam spousty účtů i pod jedním IČ (vytváření se zdarma, snadno) a má údajně super propojení - export. Co mě ale popravdě děsí, je jejich "komunikace" - jsem potenciální klient a neberou telefony a nedopovídají na emaily. Co až budu potřebovat řešit něco zásadního?
Nyní máme KB a je to tragédie z hlediska online bankovnictví. Mají dokonce 2 verze - to nové rozhraní neumí např. nahrávat dávky, proto pořád musím lézt do toho starého, šíleného UX. A na nastavení exportu dat pro účetní je manuál na 10 stránek. A navíc to vyžaduje nějaké desktop apps apod. Na druhou stranu mají dobrou klientskou podporu, osobního bankéře.
Na první pohled se mi zdá inovativní Airbanka, která ale zatím neumí s.r.o. A i když to spustí, měl bych právě obavu, že začnou s velmi osekanými službami.
Je vcelku problém se v tom vyznat, protože funkcionality typu: export, v jakých formátech, kam lze a jak zasílat/ stahovat výpisy, správa uživatelů, oprávnění, držet se v cloudu, práce s dávkovými soubory, online terminály v mobilu (přes NFC) apod. si člověk osahá až používáním a pak je pozdě. Proto díky za každý názor.