• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    CATEE
    CATEE --- ---
    XARGH: Je to jak pisou ostatni, neni to o bance ale o google a chapu ze to je opruz. Sama google pay nepouzivam, ale tuhle zmenu jsem zaznamenala uz pred casem a prisla ze strany Google. Nemam k tomu uplne detaily ale myslim ze se snazi eliminovat moznost vysavat ucet ukradenym telefonem velkym mnozstvim malych transakci.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    PISTA1: Ja v Ceske sporitelne pipam na bankomatu s Apple Pay a normalne vkládám na svuj ucet. Ale v KB to fakt chtelo plastovou kartu…
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    PATRIKCHRZ: Já plast přestal tahat už dávno, jen mobil a hodinky. Jediný kdy ho potřebuju je když chci jednou za uherák vložit prachy do bankomatu. Tam se to bez plastu bohužel neobejde.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Mobilem platím minimálně, prakticky je m v momentě, kdy potřebuji zaplatit konkrétní kartou, třeba kvůli nějakému bonusu a tu kartu u sebe nemám. Jinak mám u sebe fyzickou kartou a pak jsem si strašně zvykl na platbu prstenem. Vyhrál jsem ten v soutěži od mBank a je tu super návykové. Nic nemusím tahat z kapsy, prostě přiložím jen ruku na terminál. Tam to, stejně jako u platebních karet, u částek do 500 Kč ověření nechce.
    XARGH
    XARGH --- ---
    neni obrany, rikate?
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    XARGH: když jsem na to před nějakou dobou koukal, došel jsem k závěru, že to nesouvisí s bankou, nýbrž PISTA1. Mobilem furt platím a tak nějak jsem si na ten dvojhmat zvykl, ale je to pakárna. Hlavně že mi nikdo neukradne 50 kč z karty, až mi šlohnou mobil tpč.
    XARGH
    XARGH --- ---
    XARGH: hodnky nechci, staci mi vedet, ktera banka nema otravny limit na svou platebni kartu do petikila
    XARGH
    XARGH --- ---
    jab bych rad nasel zpusob jak obejit uvitam prakticke rady :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    XARGH: Tohle se mi stává, když mám telefon delší dobu otevřený, je to ochrana před krádeží. Když je čerstvě otevřený, tak to po mně nechce žádná banka.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    XARGH: zamknout a odemknout před přiložením, je to od googlu pro tvojí bezpečnost a nic s tím neuděláš ;)
    Přestal jsem díky tomu mobilem platit a jedu jen hodinky.
    XARGH
    XARGH --- ---
    Unicredit, maxbanka přidaný do googlepay
    XARGH
    XARGH --- ---
    NAVARA: negative. Prave jsem platil jedno pivo odemčeným tel. a musel jsem dát otisk. Tj mám validní dotaz 😏
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XARGH: Jaké potvrzování? Prostě odemknu telefon biometrikou a přiložím ke čtečce, žádné potvrzování tam není
    XARGH
    XARGH --- ---
    Jakým způsobem zařídit v Google peněžence na android, abych nemusel potvrzovat bagatelni částky? Nějak tuším, že to nelze, takže další otázka

Jak ignorovat to potvrzování např klesnu k platbě kartou, které banky zaručeně NIKDY nebudou otravovat, řekněme do 500,00?
    MAGE
    MAGE --- ---
    GHOSTSTALKER: Kazdopadne to dneska dela krasnych +10% tak ď
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    MAGE: 3 mesice za 69 Kc. Netusim, na zaklade ceho tam je tahle projekce nakladu :-D.
    MAGE
    MAGE --- ---
    GHOSTSTALKER: Tvl kolik si koupil toho předplatného?!?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    EDERA: kamarád, co takhle cestoval po světě, měl generální plnou moc, kterou svěřil rodičům. Některé banky také dělaly problémy, tak stačilo pohrozit finančním arbitrem a najednou to šlo. Takže taky cesta.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    EDERA: Já bych se ČS zeptal, z jaké konkrétní části smluvní dokumentace vyplývají jejich požadavky na plnou moc.
    EDERA
    EDERA --- ---
    NELDE: Tak než by soud rozhodl, tak ti senioři zemřou a problém se vyřeší sám.
    Zatím jsme ji teda nasměrovali, ať banka přesně řekne, co teda by chtěla, aby byla ochotná to vyřešit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam