• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KALIBAN
    KALIBAN --- ---
    PESAN: revolut :)
    PESAN
    PESAN --- ---
    Banka s firemním bankovnictvím a přijímáním plateb ze Slovenska EUR a posíláním peněz s dobrým kurzem EUR, USD.
    Případně přes koho posílat EUR, USD.
    Děkuji za tipy.
    XARGH
    XARGH --- ---
    PATRIKCHRZ: Air Bank + o2 mírně zhoršili podmínky slevy
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    VANEK: Raifka dává 6x500 Kč, ale, že bych ji zrovna doporučil....

ty bonusy jsou dobré tak na sebrání a jít jinam. Možná uveď co od účtu očekáváš a můžeme něco vymyslet. Já mám účty téměř ve všech retailových bankách :).
    Chceš dobré kurzy na kartě, pak Partners, chceš dobrý úrok na spořáku, pak Raifka (a možná ČSOB), chceš jednoduché internetové bankovnictví, pak FIO, chceš nějaké slevy v obchodech, pak trojlístek (dělá to pro ně stejná firma) AirBank (ta je ještě dobrá, pokud máš O2), ČS a Unicredit, případně samostatně Moneta s Bene+programem, chceš zdarma cestovní pojištění a salonky na letištích, pak ČS, CSOB, RB a KB,....
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUXX: No jo, ale to je tak na to sbalit odměnu a odejít, KB+ chybí spousta funkcionality takže je použitelné jen pionýry slepých uliček.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    VANEK: jak se ti to povedlo? U fia mam osobní i firemní finance a vždy vše bez problémů
    VANEK
    VANEK --- ---
    Podruhé za tři roky mě Fio odřízlo od peněz na kartě. Je někde nějaká výhodná akce k založení účtu?
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    TBC: já zakládal osobně na pobočce. Ale myslím, že mi někdo říkal, že to zakládal normálně v aplikaci pod přihlášením k prvnímu běžnému účtu
    TBC
    TBC --- ---
    PATRIKCHRZ: jenom dotaz, mohu to zalozit ze stavajici RB účtu - portálu, nebo to mám založit přes web jako nový uživatel? jak si postupoval? díky za info.
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    R_G: vím, ale kreditka se musí schválit a to mi neprošlo :(
    R_G
    R_G --- ---
    PATRIKCHRZ: K exkluzivnímu účtu dávají ještě kreditku se dvěma vstupy do salonků. V rámci účtu by měla být zdarma.
    CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: Tak ještě přidám další zajímavou zkušenost v jednom obchodě. Nepovedla se na poprvé transakce, tak to vyzkouším na podruhé a ok. No a pak koukám do protokolu a poprvé mi to chtělo strhnout Kč... :-D
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Od 1. 3. bude limit nejvyššího úroku (4 %) u Raifky pro vklady do 500 000 Kč.

Tak tip, jak tuto částku zdvojnásobit. Založte si další běžný účet a k němu další spořák a budete mít druhý limit. Pokud cestujete, založte si druhý Exkluzivní účet (vyzkoušeno, dnes založen) a budete mít ke každému 2 zlaté karty a na každé 4 vstupy do letištních salonků, takže celkově 16 vstupů do salonků za rok, plus neomezeně v Praze do FastTrack salonku (jen před kontrolou, takže do něj můžete ať letíte z terminálu 1 nebo 2).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: já si upřímně myslím, že jo, protože to pro ně není nic zásadního a zbytečně by se blamovali. nestojí za tím anonymní banda akcionářů z penzijních fondů, který by to potřebovali nějak extra podusit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    XARGH: To ale není nic, co by ostatní banky neprovozovaly také (-;
    Za mně si trochu ubližují tím, že vyšší výnosy by mohly mít z lidí, kteří to více užívají, což kvůli měsíčním poplatkům ale hodně lidí dělat nebude. Zdražování služeb je spíše kontraproduktivní - spíše by měly nabízet ty vyšší tarify těm, co mají nějaký obrat na kartách apod. A hlavně asi zlepšit podporu.
    Jsem zvědav s čím přijde Pokáč banka až nabere klienty, jestli si ti dobré kurzy udrží.
    XARGH
    XARGH --- ---
    NELDE: EnShittification, oh yeah!

(nalakat dostatecne mnozstvi lidi a pak je zacit postupne vic a vic dojit stylem pomalu se varici zaba, kdyby nekdo jeste tento termin neznal)
    NELDE
    NELDE --- ---
    PATRIKCHRZ: Bohužel to dává smysl - chtějí, aby lidé měli vyšší (=placené) tarify. Holt bonifikace formou menších poplatků za investice tolik nefunguje (-;
    PATRIKCHRZ
    PATRIKCHRZ --- ---
    Revolut se fakt zbláznil, takže nejdříve zruší víkendové příplatky (aby adekvátně o víkendu rozšířil spread) a teď je (k tomu rozšířenému spreadu) zase zavádí?
    Teď už fakt nedává smysl pro použití v zahraničí. Takže buď Partners nebo T212.

CUKI
    CUKI --- ---
    CUKI: potvrzuji změnu. mám tam po zákazu DCC stále dvě volby, ale u EUR mi to teď neukázalo kurz. Náhoda?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam